‘EKONOMİ VE SİYASETİN BAŞARISI İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN GEÇER’

GÜNDEM 13.08.2020 - 13:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1345+ kez okundu.
 

‘EKONOMİ VE SİYASETİN BAŞARISI İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN GEÇER’

AKAMDER, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ı ziyaret ederek; İnşaat sektörünün sorunları ve ilçedeki sektörle alakalı gelişmeleri ele aldılar.
  AKAMDER (Adana Kamu Müteahhitleri) Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ı ziyaret ettiler. Ziyarette AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve Yönetim kurulu üyeleri Sayım Azmaz, Adnan Kemali Ünal, Orhan Avcı, Muzaffer Umut ve Hilmi Tümer hazır bulundular. Ziyaret konusu İnşaat sektörünün Seyhan belediyesindeki uygulamalarıyla alakalı olarak sorunlar ve görüşler ele alındı.   “İNŞAAT SEKTÖRÜ EKONOMİNİN LOKOMOTİFİDİR” AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu; “Takdir edileceği üzere sektör olarak ekonominin lokomotifi konumundayız. Dolaylı olarak yaklaşık 300 iş koluna hitap etmekteyiz. İnşaat sektörünün pandemi sürecinde tüm birimlerin olduğu gibi olumsuz etkilere maruz kalmıştır. Ama Ülke ve Adana hepimizin, dolayısıyla bu süreci hep birlikte aşma zorunluluğumuz vardır. Bu nedenle yönetmeliklerin sektörün önünde engel değil yapıcı bir şekilde ele alınması gerekiyor. Bu nedenle müteahhitlerimizin Seyhan Belediyesi ile ilgili temel sorunları olan; proje denetimi, inşaat kontrol sürecindeki tavırlar, ruhsat almadaki zorluklar ve kat irtifakı kurulması yönündeki bürokratik engeller sektörü tıkamaktadır. Bunların hızlı bir şekilde sonuçlandırılması için karşılıklı çabaların olması ve aksaklıkların giderilmesi için diyalog içinde olma isteğimizin karşılık bulacağını umuyoruz.” Açıklamasında bulunan AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu “Belediye Başkanımız Sayın Akay ın görüşmemizdeki sorunlara sıcak ve samimi yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.   “AKAMDER’İN GÖRÜŞLERİNE AÇIĞIZ” Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay; “Adana da önemli bir STK konumunda olan ve İnşaat Sektöründe önemli bir konuma sahip AKAMDER’ in ziyaretinden memnuniyetini ifade ederek, İmar yönetmelikleri konusunda inşaat sektörü olarak AKAMDER in yapıcı görüşlerini elbette bekliyoruz. Seyhan belediyesi olarak yaptığımız hizmetler öncelikle yapı işleridir. Müteahhitler olarak iş ortağı konumundayız. Karşılaşılan sorunlar mutlaka aşılacaktır. Ama bilinmesi gerekir ki, Ülke olarak geçtiğimiz zorlu bir Pandemi süreci ve onun izleri unutulmamalıdır. Karşılıklı diyaloglar ve kanunların, yönetmeliklerin izin verdiği müddetçe her türlü iş birliğine açığız. Bilindiği üzere Hükümetin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca gönderilen yönetmeliklere uyma zorunluluğumuz var. Bu kanun ve yönetmeliklere Müteahhitlerimizin de dikkat ve özen göstermesi gerekmektedir. Bunlar işlerin hızlı gelişmesini sağlayacaktır.” Dedi.   AKAMDER’ in Seyhan Belediyesi ziyaretinin oldukça verimli ve çözüm odaklı geçmesi katılımcıların memnuniyetine vesile oldu. Bundan sonrada daha sık diyalog ve istişare görüşme dilekleriyle ziyaret son buldu.
AKAMDER, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ı ziyaret ederek; İnşaat sektörünün sorunları ve ilçedeki sektörle alakalı gelişmeleri ele aldılar.

 

AKAMDER (Adana Kamu Müteahhitleri) Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ı ziyaret ettiler. Ziyarette AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve Yönetim kurulu üyeleri Sayım Azmaz, Adnan Kemali Ünal, Orhan Avcı, Muzaffer Umut ve Hilmi Tümer hazır bulundular. Ziyaret konusu İnşaat sektörünün Seyhan belediyesindeki uygulamalarıyla alakalı olarak sorunlar ve görüşler ele alındı.

 

“İNŞAAT SEKTÖRÜ EKONOMİNİN LOKOMOTİFİDİR”

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu; “Takdir edileceği üzere sektör olarak ekonominin lokomotifi konumundayız. Dolaylı olarak yaklaşık 300 iş koluna hitap etmekteyiz. İnşaat sektörünün pandemi sürecinde tüm birimlerin olduğu gibi olumsuz etkilere maruz kalmıştır. Ama Ülke ve Adana hepimizin, dolayısıyla bu süreci hep birlikte aşma zorunluluğumuz vardır. Bu nedenle yönetmeliklerin sektörün önünde engel değil yapıcı bir şekilde ele alınması gerekiyor. Bu nedenle müteahhitlerimizin Seyhan Belediyesi ile ilgili temel sorunları olan; proje denetimi, inşaat kontrol sürecindeki tavırlar, ruhsat almadaki zorluklar ve kat irtifakı kurulması yönündeki bürokratik engeller sektörü tıkamaktadır. Bunların hızlı bir şekilde sonuçlandırılması için karşılıklı çabaların olması ve aksaklıkların giderilmesi için diyalog içinde olma isteğimizin karşılık bulacağını umuyoruz.” Açıklamasında bulunan AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu “Belediye Başkanımız Sayın Akay ın görüşmemizdeki sorunlara sıcak ve samimi yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

“AKAMDER’İN GÖRÜŞLERİNE AÇIĞIZ”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay; “Adana da önemli bir STK konumunda olan ve İnşaat Sektöründe önemli bir konuma sahip AKAMDER’ in ziyaretinden memnuniyetini ifade ederek, İmar yönetmelikleri konusunda inşaat sektörü olarak AKAMDER in yapıcı görüşlerini elbette bekliyoruz. Seyhan belediyesi olarak yaptığımız hizmetler öncelikle yapı işleridir. Müteahhitler olarak iş ortağı konumundayız. Karşılaşılan sorunlar mutlaka aşılacaktır. Ama bilinmesi gerekir ki, Ülke olarak geçtiğimiz zorlu bir Pandemi süreci ve onun izleri unutulmamalıdır. Karşılıklı diyaloglar ve kanunların, yönetmeliklerin izin verdiği müddetçe her türlü iş birliğine açığız. Bilindiği üzere Hükümetin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca gönderilen yönetmeliklere uyma zorunluluğumuz var. Bu kanun ve yönetmeliklere Müteahhitlerimizin de dikkat ve özen göstermesi gerekmektedir. Bunlar işlerin hızlı gelişmesini sağlayacaktır.” Dedi.

 

AKAMDER’ in Seyhan Belediyesi ziyaretinin oldukça verimli ve çözüm odaklı geçmesi katılımcıların memnuniyetine vesile oldu. Bundan sonrada daha sık diyalog ve istişare görüşme dilekleriyle ziyaret son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.