“Ekonominin bel kemiği esnaf kepenk indiriyor”

GÜNDEM 07.11.2019 - 14:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1801+ kez okundu.
 

“Ekonominin bel kemiği esnaf kepenk indiriyor”

  ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, küçük esnafın içinde bulunduğu zor durumu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Son 10 yıl içerisinde Adana’da yaklaşık 25 bin, son 5 yıl içinde ise Türkiye genelinde 750 bin esnafın kepenk indirdiğini kaydeden Dr. Şevkin, mecliste yaptığı konuşmada, “Bu durum küçük esnafın içinde bulunduğu zor durumun açık göstergesidir” dedi. “ESNAF, ÇÖZÜM BEKLİYOR” Ekonomik kriz ve her gün gelen yeni zamların vatandaşı olduğu gibi esnafı da adeta uçurumun kenarına ittiğini kaydeden Dr. Şevkin, “Üretim ve istihdama katkısıyla ülke ekonomisinin bel kemiği konumundaki esnaf ve sanatkarlarımızın içine düştüğü bu durumdan kurtarmak elbette ki meclisin birincil görevidir” diye konuştu. ANAYASA’NIN 173. MADDESİNİ HATIRLATTI…  Vergi, SSK ve Bağ-Kur primlerinin yanı sıra çalışanlarının maaşını ödeyemez duruma gelen, girdi maliyetlerindeki sürekli artış ve banka kredileri de eklenince kepenklerini indirmek zorunda kalan esnaf ve sanatkarların derhal koruma altına alınması gerektiğini ifade eden Dr. Şevkin, yeni kepenklerin inmemesi için Anayasa’nın 173. maddesinde belirtildiği gibi kabinenin koruyucu, kollayıcı tedbirler alması, gerekli çalışmaları yapması çağrısında bulundu.  

 

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, küçük esnafın içinde bulunduğu zor durumu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Son 10 yıl içerisinde Adana’da yaklaşık 25 bin, son 5 yıl içinde ise Türkiye genelinde 750 bin esnafın kepenk indirdiğini kaydeden Dr. Şevkin, mecliste yaptığı konuşmada, “Bu durum küçük esnafın içinde bulunduğu zor durumun açık göstergesidir” dedi.

“ESNAF, ÇÖZÜM BEKLİYOR”

Ekonomik kriz ve her gün gelen yeni zamların vatandaşı olduğu gibi esnafı da adeta uçurumun kenarına ittiğini kaydeden Dr. Şevkin, “Üretim ve istihdama katkısıyla ülke ekonomisinin bel kemiği konumundaki esnaf ve sanatkarlarımızın içine düştüğü bu durumdan kurtarmak elbette ki meclisin birincil görevidir” diye konuştu.

ANAYASA’NIN 173. MADDESİNİ HATIRLATTI…

 Vergi, SSK ve Bağ-Kur primlerinin yanı sıra çalışanlarının maaşını ödeyemez duruma gelen, girdi maliyetlerindeki sürekli artış ve banka kredileri de eklenince kepenklerini indirmek zorunda kalan esnaf ve sanatkarların derhal koruma altına alınması gerektiğini ifade eden Dr. Şevkin, yeni kepenklerin inmemesi için Anayasa’nın 173. maddesinde belirtildiği gibi kabinenin koruyucu, kollayıcı tedbirler alması, gerekli çalışmaları yapması çağrısında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.