Emekliler sevinemedi

GÜNDEM 08.01.2020 - 15:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2375+ kez okundu.
 

Emekliler sevinemedi

  ADANA – Türkiye’de sayıları 10 milyonun üzerinde olan emeklilere 2020 yılı için verilen zam oranı emeklileri sevindiremedi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, verilen zammın yetersiz kaldığını ifade ederek,” Çarşı ve pazarda hissedilen enflasyonun altında kalan zam ne yazık ki hayal kırıklığı yarattı, kimsenin yüzü gülmedi, kismet yürekten sevinemedi.” dedi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilen yüzde 6.49 ile memur emeklileine verilen yüzde 5.49’luk zam oranını değerlendiren Başkan İyiyürek, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, özellikle düşük maaş alan yüzbinlerce emeklinin kesesine olumlu bir katkı sunmadığını ifade etti. Daha once de yaptıkları açıklamalarla emeklinin durumunu anlatmaya çalıştıklarını özellikle de seyyanen zam istediklerini ifade ettiklerini söyleyen İyiyürek, dile getirdikleri intibak yasasının çıkmamasından ötürü de maddi kayıpların arttığını vurguladı. Her zaman dile getirdikleri intibak yasasının ele alınmasını ve acilen hayata geçirilmesi gerektiğini bir kez daha anımsatan İyiyürek, şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği gibi 2000 yılı öncesinde yapılan intibak ile emekliler kısmen de olsa rahatladı. Ancak 2000 yılı sonrasında emekli olanlar ile 2000 yılı öncesinde emekli olanlar arasında 300 liralık bir fark oluşuyor. İşte 2000 yılı sonrası emekli olanlara intibak uygulandığı taktirde bu gruptaki emekli kardeşlerimiz de kısmen rahatlayacak ve aradaki fark kapanacaktır. Hükümetin uyguladğı emekli ikramiyesi, SSK emeklileri için yapılan intibak ve konut edindirme yardımı, evi olmayanlara uygun ev imkanı verilmesi emekli ailesini elbette sevindirmiştir, bundan dolayı hükümetimize teşekkür ediyoruz. Ancak, intibak yasası 2000 yılı sonrası emekli olanlara da uygulanmalıdır.Burada önemli bir noktayı da hatırlatmak istiyoruz. 2000 yılından sonra emekli olanlar sistemden doğan düşük maaş bağlama ile maalesef şu anda en fazla 1300 lira maaş bağlanması nedeniyle verilen zam düşük ücretliye düşük artış getirmiştir. TÜED olarak bunun da önlenmesi amacıyla seyyanen zam talebinde bulunmuştuk ki bunun ne kadar önemli olduğu bugün bir kez daha ortaya çıkmıştır. 2020 MÜJDE OLSUN Bizler TÜED ailesi olarak 2020 yılının müjdeli bir yıl olmasını diliyoruz. Bugün gerçekten de geçcim sıkıntısı had safhada. Emekliler gönlünce alış veriş yapamıyor. Bakmakla mükellef olduğu oğlu ya da kızı oluyor, ya da torunu oluyor. İşsizlikten ötürü emekliler yaralarını sarmakla meşgul. Bugün hissedilen gerçek enfalasyondan dolayı asgari geçim parasının 2800 lira olduğu hesaplandığında intibakın önemi, seyyanen zammın elzemliği kaçınılmazdır. Bizler hiç olmazsa bu yıl istediklerimize kavuşalım ve emekliler gönlünce alış verişini yapsın, torunlarını sevindirsin.”  

 

ADANA – Türkiye’de sayıları 10 milyonun üzerinde olan emeklilere 2020 yılı için verilen zam oranı emeklileri sevindiremedi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, verilen zammın yetersiz kaldığını ifade ederek,” Çarşı ve pazarda hissedilen enflasyonun altında kalan zam ne yazık ki hayal kırıklığı yarattı, kimsenin yüzü gülmedi, kismet yürekten sevinemedi.” dedi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilen yüzde 6.49 ile memur emeklileine verilen yüzde 5.49’luk zam oranını değerlendiren Başkan İyiyürek, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, özellikle düşük maaş alan yüzbinlerce emeklinin kesesine olumlu bir katkı sunmadığını ifade etti. Daha once de yaptıkları açıklamalarla emeklinin durumunu anlatmaya çalıştıklarını özellikle de seyyanen zam istediklerini ifade ettiklerini söyleyen İyiyürek, dile getirdikleri intibak yasasının çıkmamasından ötürü de maddi kayıpların arttığını vurguladı.

Her zaman dile getirdikleri intibak yasasının ele alınmasını ve acilen hayata geçirilmesi gerektiğini bir kez daha anımsatan İyiyürek, şu ifadelere yer verdi:

“Bilindiği gibi 2000 yılı öncesinde yapılan intibak ile emekliler kısmen de olsa rahatladı. Ancak 2000 yılı sonrasında emekli olanlar ile 2000 yılı öncesinde emekli olanlar arasında 300 liralık bir fark oluşuyor. İşte 2000 yılı sonrası emekli olanlara intibak uygulandığı taktirde bu gruptaki emekli kardeşlerimiz de kısmen rahatlayacak ve aradaki fark kapanacaktır. Hükümetin uyguladğı emekli ikramiyesi, SSK emeklileri için yapılan intibak ve konut edindirme yardımı, evi olmayanlara uygun ev imkanı verilmesi emekli ailesini elbette sevindirmiştir, bundan dolayı hükümetimize teşekkür ediyoruz. Ancak, intibak yasası 2000 yılı sonrası emekli olanlara da uygulanmalıdır.Burada önemli bir noktayı da hatırlatmak istiyoruz. 2000 yılından sonra emekli olanlar sistemden doğan düşük maaş bağlama ile maalesef şu anda en fazla 1300 lira maaş bağlanması nedeniyle verilen zam düşük ücretliye düşük artış getirmiştir. TÜED olarak bunun da önlenmesi amacıyla seyyanen zam talebinde bulunmuştuk ki bunun ne kadar önemli olduğu bugün bir kez daha ortaya çıkmıştır.

2020 MÜJDE OLSUN

Bizler TÜED ailesi olarak 2020 yılının müjdeli bir yıl olmasını diliyoruz. Bugün gerçekten de geçcim sıkıntısı had safhada. Emekliler gönlünce alış veriş yapamıyor. Bakmakla mükellef olduğu oğlu ya da kızı oluyor, ya da torunu oluyor. İşsizlikten ötürü emekliler yaralarını sarmakla meşgul. Bugün hissedilen gerçek enfalasyondan dolayı asgari geçim parasının 2800 lira olduğu hesaplandığında intibakın önemi, seyyanen zammın elzemliği kaçınılmazdır. Bizler hiç olmazsa bu yıl istediklerimize kavuşalım ve emekliler gönlünce alış verişini yapsın, torunlarını sevindirsin.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.