EMEKLİYİ OKSİJEN ÇADIRINA ALIN!

GÜNDEM 25.11.2019 - 17:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2202+ kez okundu.
 

EMEKLİYİ OKSİJEN ÇADIRINA ALIN!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, ”Borç batağındaki emekliler ne yazık ki sürünüyor. Bu kesim için acil olarak iyileştirme yapılması şart” dedi.
    İYİLEŞTİRME ADIMI ATILMALI İyiyürek, hayatlarının ikinci baharını yaşamaya çalışan yüzbinlerce emeklinin ellerine geçen parayla adeta zorlukla nefes aldığını, bir an önce oksijen çadırına konulması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin gerçek gündeminin emeklilerin içinde bulunduğu durumdan kurtarılması olduğunu anlatan İyiyürek, hükümetin bu yönde adım atmasını istedi. NASIL YAŞAYACAKLAR? 2019’un son günlerinde, emeklilerin de yeni yılın beklentilerini getirmesinin özlemiyle kıvrandıklarını kaydeden İyiyürek, “Emekliler için alım gücü daha düştü. Geçen yıl alınanın fiyatı bir yıl sonrasında yüzde 100 artmış. Bu şartlarda asgari ücretin de altında emekli maaşı alan yüzbinlerce emekli kardeşimiz nasıl yaşayacak?” diye sordu. SEYYANEN ZAM VERİLMELİ TÜFE’ye endeksli artışın maaşı düşük olanları çok mağdur ettiğine dikkat çeken İyiyürek, şöyle devam etti: “Emeklilere seyyanen zam modeli seçilmeli, refahtan da pay verilmelidir. 2020’de sorunlardan arınmış, maaşları düzeltilmiş borç batağından kurtularak daha güzel bir yaşama kavuşmak istiyoruz” HAZİN TABLO İyiyürek, 12 milyon 300 bin emeklinin 3 milyon 300 bininin kendi evi olmadığını anlatarak, “Zaten kuş kadar aylıkları var ve gelirinin büyük bir bölümünü kiraya yatırıyor. Evi olmayan emekliler için özel projeler üretilmeli. İşsiz olan oğlunun ya da kızının da yardımına koşuyor, ilaç için katkı payı ödüyor. Emeklilerden muayene ve katkı payı alınmasın”  dedi. İNTİBAK YAPILMALI Prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları aynı olanlara eşit aylık ödenmesi için intibak yapılması gerektiğine vurgu yapan İyiyürek, “Bu talebimiz yerine getirilmeli ve bundan sonra bağlanacak aylıklara da aynı kriterler uygulanmalı. Alt sınır aylık bağlama oranının yüzde 70 olmasını istiyoruz. Vergi iadeleri oranı yüzde 8 ya da 9 oranına yükseltilmeli” diye konuştu.
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, ”Borç batağındaki emekliler ne yazık ki sürünüyor. Bu kesim için acil olarak iyileştirme yapılması şart” dedi.

 

 

İYİLEŞTİRME ADIMI ATILMALI

İyiyürek, hayatlarının ikinci baharını yaşamaya çalışan yüzbinlerce emeklinin ellerine geçen parayla adeta zorlukla nefes aldığını, bir an önce oksijen çadırına konulması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin gerçek gündeminin emeklilerin içinde bulunduğu durumdan kurtarılması olduğunu anlatan İyiyürek, hükümetin bu yönde adım atmasını istedi.

NASIL YAŞAYACAKLAR?

2019’un son günlerinde, emeklilerin de yeni yılın beklentilerini getirmesinin özlemiyle kıvrandıklarını kaydeden İyiyürek, “Emekliler için alım gücü daha düştü. Geçen yıl alınanın fiyatı bir yıl sonrasında yüzde 100 artmış. Bu şartlarda asgari ücretin de altında emekli maaşı alan yüzbinlerce emekli kardeşimiz nasıl yaşayacak?” diye sordu.

SEYYANEN ZAM VERİLMELİ

TÜFE’ye endeksli artışın maaşı düşük olanları çok mağdur ettiğine dikkat çeken İyiyürek, şöyle devam etti: “Emeklilere seyyanen zam modeli seçilmeli, refahtan da pay verilmelidir. 2020’de sorunlardan arınmış, maaşları düzeltilmiş borç batağından kurtularak daha güzel bir yaşama kavuşmak istiyoruz”

HAZİN TABLO

İyiyürek, 12 milyon 300 bin emeklinin 3 milyon 300 bininin kendi evi olmadığını anlatarak, “Zaten kuş kadar aylıkları var ve gelirinin büyük bir bölümünü kiraya yatırıyor. Evi olmayan emekliler için özel projeler üretilmeli. İşsiz olan oğlunun ya da kızının da yardımına koşuyor, ilaç için katkı payı ödüyor. Emeklilerden muayene ve katkı payı alınmasın”  dedi.

İNTİBAK YAPILMALI

Prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları aynı olanlara eşit aylık ödenmesi için intibak yapılması gerektiğine vurgu yapan İyiyürek, “Bu talebimiz yerine getirilmeli ve bundan sonra bağlanacak aylıklara da aynı kriterler uygulanmalı. Alt sınır aylık bağlama oranının yüzde 70 olmasını istiyoruz. Vergi iadeleri oranı yüzde 8 ya da 9 oranına yükseltilmeli” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.