“En önemli sermayemiz bilgi olmalı”

SİYASET 04.03.2019 - 14:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1590+ kez okundu.
 

“En önemli sermayemiz bilgi olmalı”

 Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, Cumhuriyetin ilanının ardından her alanda üreterek kalkınan Türkiye’nin bugün her alanda tüketen bir hale geldiğini dikkati çekti. Bugün üreten toplumların en önemli sermayesinin bilgi olduğunun altını çizen Akay, “Biz yeniden üreten bir toplum olmalıyız. Bunun yolu da eğitimden geçiyor. Üreten bir toplum için eğitime özel önem ve destek vereceğiz” dedi. SEYHANLILARA PROJELERİNİ ANLATIYOR Zeydan Karalar’ın bıraktığı yerden Seyhan’ı daha ileriye taşıma hedefiyle seçim çalışmalarını yoğun ve etkili bir tempoyla sürdüren CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, esnaf ziyaretleri, ev toplantılarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ederek projelerini anlatıyor. YOĞUN TEMPO Önceki gün Tüm İşçi Emeklileri Derneği’nin genel kuruluna katılan Akay, daha sonra Ziyapaşa Bulvarı’nda bulunan Amerikan Pazarı esnafını ziyaret edip, ardından da Özel Doruk Temel Lisesi’nde öğretmen ve öğrencilerle buluştu. “EĞİTİMDE İÇLER ACISI DURUMDAYIZ” Lisenin kurucusu Düzgün Ağuş tarafından karşılanan Akay, dünyanın bilgi çağını yaşadığına dikkati çekip, Türkiye’nin ise bilginin kaynağı olması gereken eğitim alanında içler acısı bir durumun yaşandığını vurguladı. “ÜLKEDE YÖNETİM ANLAYIŞI BİLGİYE DAYALI DEĞİL” Ülke yönetiminde de bilginin arka plana atıldığı bir anlayışın hakim olduğunu dile getiren Akif Kemal Akay, “Bilgi çağında yaşıyoruz. Ancak eğitim alanında ülke olarak ne yazık ki çok kötüyüz. Sınav sonuçları da bu durumun açık bir göstergesi” dedi. EN ÖNEMLİ SERMAYE BİLGİ Bugün dünyada en önemli sermayenin “bilgi” olduğunu vurgulayan CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, şöyle devam etti: “Bugün toplum hemen her şeyi tüketiyor. Bilgiyi değil ama herşeyi tüketiyoruz. İnsanı da  öğretmeni de tüketiyoruz. Bugün ABD, çok özel okullarında çok özel öğrenciler yetiştiriyor. Bunlar da dünyayı yönetiyor. Biz yeniden üreten bir toplum olmalıyız. Bunun yolu da eğitimden geçiyor. Üreten bir toplum için eğitime özel önem ve destek vereceğiz” diye konuştu. “BİLGİYE DAYALI BİR YÖNETİM ANLAYIŞIYLA GÖREV YAPACAĞIZ” Bilgiye dayalı bir yönetim anlayışıyla görev yapacaklarının altını çizen Akay, Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri’nde (SEYMER) eğitimle ilgili birimleri arttıracaklarının da sözünü verdi.  

 Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, Cumhuriyetin ilanının ardından her alanda üreterek kalkınan Türkiye’nin bugün her alanda tüketen bir hale geldiğini dikkati çekti. Bugün üreten toplumların en önemli sermayesinin bilgi olduğunun altını çizen Akay, “Biz yeniden üreten bir toplum olmalıyız. Bunun yolu da eğitimden geçiyor. Üreten bir toplum için eğitime özel önem ve destek vereceğiz” dedi.

SEYHANLILARA PROJELERİNİ ANLATIYOR

Zeydan Karalar’ın bıraktığı yerden Seyhan’ı daha ileriye taşıma hedefiyle seçim çalışmalarını yoğun ve etkili bir tempoyla sürdüren CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, esnaf ziyaretleri, ev toplantılarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ederek projelerini anlatıyor.

YOĞUN TEMPO

Önceki gün Tüm İşçi Emeklileri Derneği’nin genel kuruluna katılan Akay, daha sonra Ziyapaşa Bulvarı’nda bulunan Amerikan Pazarı esnafını ziyaret edip, ardından da Özel Doruk Temel Lisesi’nde öğretmen ve öğrencilerle buluştu.

“EĞİTİMDE İÇLER ACISI DURUMDAYIZ”

Lisenin kurucusu Düzgün Ağuş tarafından karşılanan Akay, dünyanın bilgi çağını yaşadığına dikkati çekip, Türkiye’nin ise bilginin kaynağı olması gereken eğitim alanında içler acısı bir durumun yaşandığını vurguladı.

“ÜLKEDE YÖNETİM ANLAYIŞI BİLGİYE DAYALI DEĞİL”

Ülke yönetiminde de bilginin arka plana atıldığı bir anlayışın hakim olduğunu dile getiren Akif Kemal Akay, “Bilgi çağında yaşıyoruz. Ancak eğitim alanında ülke olarak ne yazık ki çok kötüyüz. Sınav sonuçları da bu durumun açık bir göstergesi” dedi.

EN ÖNEMLİ SERMAYE BİLGİ

Bugün dünyada en önemli sermayenin “bilgi” olduğunu vurgulayan CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, şöyle devam etti:

“Bugün toplum hemen her şeyi tüketiyor. Bilgiyi değil ama herşeyi tüketiyoruz. İnsanı da  öğretmeni de tüketiyoruz. Bugün ABD, çok özel okullarında çok özel öğrenciler yetiştiriyor. Bunlar da dünyayı yönetiyor. Biz yeniden üreten bir toplum olmalıyız. Bunun yolu da eğitimden geçiyor. Üreten bir toplum için eğitime özel önem ve destek vereceğiz” diye konuştu.

“BİLGİYE DAYALI BİR YÖNETİM ANLAYIŞIYLA GÖREV YAPACAĞIZ”

Bilgiye dayalı bir yönetim anlayışıyla görev yapacaklarının altını çizen Akay, Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri’nde (SEYMER) eğitimle ilgili birimleri arttıracaklarının da sözünü verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.