Engellilerin sorunları toplumsal farkındalıkla azalacak

GÜNDEM 04.12.2018 - 17:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2072+ kez okundu.
 

Engellilerin sorunları toplumsal farkındalıkla azalacak

  Biz de Varız Destekleme Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, dayanışmanın önemine vurgu yaparak, toplumsal farkındalık oluşturma amacıyla, birlik beraberlik yemeği düzenledi.   Biz de Varız Destekleme Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, yaklaşık 100 engelliye ve huzurevi sakinine, Kaburgacı Yaşar Usta’yla iş birliği yaparak yemek verdi. Yemekte, sorunların, toplumun her kesiminin dayanışma içinde olmasıyla azalacağı ve paylaşmanın güzelliğine dair mesajlar aktarıldı.   Umut Dayanışma Engelliler Derneği’nin fiziksel engeli bulunan üyeleri ile Huzurevi sakinlerinden oluşan yaklaşık 100 kişi, Kaburgacı Yaşar Usta’da buluştu. Biz de Varız Destekleme Derneği’nin, engellilerin sorunlarına yönelik farkındalık oluşturma çabası sonucu gerçekleştirilen etkinlikte, toplumsal farkındalığın önemine vurgu yapıldı. Etkinliğe, Biz de Varız Destekleme Derneği’nin çok sayıda üyesi de katıldı.   SİNERJİ ARTACAK, FARKINDALIK BÜYÜYECEK… Biz de Varız Destekleme Derneği Başkanı Esin Parlak, Adana’nın her anlamda çağdaş ve daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için çaba harcadıklarını belirterek, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, dernek üyelerimiz ve engelli kardeşlerimizi özel yemekte bir araya getirerek, engellilerin sorunlarının çözümüyle ilgili toplumsal farkındalık oluşturma çabalarına katkı sağlamak istedik. Bugün burada gerçekleştirilen birlikteliğin ve sinerjinin büyüyerek, toplumumuzun geniş kesimlerine ulaşmasını umut ediyoruz. Bu günün gerçekleşmesinde ökemli katkısı bulunan Kaburgacı Yaşar’ın sahibi Yaşar Aydın’a ve Mehmet Karaca’ya özellikle teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Engelsiz günler için, duyarlı insanlarımızın sayısının artması gerek ve kendileri bu konuda topluma örnek olarak bizleri çok mutlu ettiler” dedi.   PAYLAŞMADAN YAŞAMANIN ANLAMI YOK Engelli topluluğunu ve huzurevi sakinlerini, Biz de Varız Destekleme Derneği ile iş birliği yaparak ağırlayan Yaşar Aydın da, paylaşmadan yaşamanın bir anlamı olmadığını, misafirlerinin mutluluğunun kendisini bahtiyar kıldığını belitti.   Adana Huzurevi Müdürü Serdar Güneş’in de katıldığı etkinlik, güzel ve engelsiz günlere ancak el ele verilerek, dayanışma içinde gidileceği mesajlarıyla son buldu.

 

Biz de Varız Destekleme Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, dayanışmanın önemine vurgu yaparak, toplumsal farkındalık oluşturma amacıyla, birlik beraberlik yemeği düzenledi.

 

Biz de Varız Destekleme Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, yaklaşık 100 engelliye ve huzurevi sakinine, Kaburgacı Yaşar Usta’yla iş birliği yaparak yemek verdi. Yemekte, sorunların, toplumun her kesiminin dayanışma içinde olmasıyla azalacağı ve paylaşmanın güzelliğine dair mesajlar aktarıldı.

 

Umut Dayanışma Engelliler Derneği’nin fiziksel engeli bulunan üyeleri ile Huzurevi sakinlerinden oluşan yaklaşık 100 kişi, Kaburgacı Yaşar Usta’da buluştu. Biz de Varız Destekleme Derneği’nin, engellilerin sorunlarına yönelik farkındalık oluşturma çabası sonucu gerçekleştirilen etkinlikte, toplumsal farkındalığın önemine vurgu yapıldı. Etkinliğe, Biz de Varız Destekleme Derneği’nin çok sayıda üyesi de katıldı.

 

SİNERJİ ARTACAK, FARKINDALIK BÜYÜYECEK…

Biz de Varız Destekleme Derneği Başkanı Esin Parlak, Adana’nın her anlamda çağdaş ve daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için çaba harcadıklarını belirterek, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, dernek üyelerimiz ve engelli kardeşlerimizi özel yemekte bir araya getirerek, engellilerin sorunlarının çözümüyle ilgili toplumsal farkındalık oluşturma çabalarına katkı sağlamak istedik. Bugün burada gerçekleştirilen birlikteliğin ve sinerjinin büyüyerek, toplumumuzun geniş kesimlerine ulaşmasını umut ediyoruz. Bu günün gerçekleşmesinde ökemli katkısı bulunan Kaburgacı Yaşar’ın sahibi Yaşar Aydın’a ve Mehmet Karaca’ya özellikle teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Engelsiz günler için, duyarlı insanlarımızın sayısının artması gerek ve kendileri bu konuda topluma örnek olarak bizleri çok mutlu ettiler” dedi.

 

PAYLAŞMADAN YAŞAMANIN ANLAMI YOK

Engelli topluluğunu ve huzurevi sakinlerini, Biz de Varız Destekleme Derneği ile iş birliği yaparak ağırlayan Yaşar Aydın da, paylaşmadan yaşamanın bir anlamı olmadığını, misafirlerinin mutluluğunun kendisini bahtiyar kıldığını belitti.

 

Adana Huzurevi Müdürü Serdar Güneş’in de katıldığı etkinlik, güzel ve engelsiz günlere ancak el ele verilerek, dayanışma içinde gidileceği mesajlarıyla son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.