Erdoğan'a destek son 2 ayda artış gösterdi

SİYASET 16.04.2020 - 10:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1750+ kez okundu.
 

Erdoğan'a destek son 2 ayda artış gösterdi

Koronavirüsün politikaya etkisi üzerine bir araştırma gerçekleştiren Metropoll araştırma şirketi, "Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?" sorusuna yanıt aradı. Katılımcıların %55.8'i Erdoğan'ı desteklediğini belirtti. Bu soruya "Evet" yanıtı verenlerin oranı 2 ay öncesine kadar %41'di. Çin'in Vuhan kentinden başlayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını Türkiye'de ilk olarak 11 Mart tarihinde tespit edildi. O günden bu güne geçen 1 ayı aşkın sürede Türkiye çok yoğun bir gündeme maruz kaldı. Kamuoyu, Türkiye'nin koronavirüs tedbirlerinin yeterli olup olmadığı yönünde iki zıt kutba ayrıldı. Metropoll Araştırma Şirketi ise konuyla ilgili bir araştırma yaptı ve salgının başladığı günden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a siyasi desteğin arttığı sonucuna ulaştı.

Koronavirüsün politikaya etkisi üzerine bir araştırma gerçekleştiren Metropoll araştırma şirketi, "Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?" sorusuna yanıt aradı. Katılımcıların %55.8'i Erdoğan'ı desteklediğini belirtti. Bu soruya "Evet" yanıtı verenlerin oranı 2 ay öncesine kadar %41'di.

Çin'in Vuhan kentinden başlayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını Türkiye'de ilk olarak 11 Mart tarihinde tespit edildi. O günden bu güne geçen 1 ayı aşkın sürede Türkiye çok yoğun bir gündeme maruz kaldı. Kamuoyu, Türkiye'nin koronavirüs tedbirlerinin yeterli olup olmadığı yönünde iki zıt kutba ayrıldı.

Metropoll Araştırma Şirketi ise konuyla ilgili bir araştırma yaptı ve salgının başladığı günden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a siyasi desteğin arttığı sonucuna ulaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.