"Erdoğan milletimizi aldattı"

SİYASET 29.11.2019 - 16:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2187+ kez okundu.
 

"Erdoğan milletimizi aldattı"

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, tek adam rejiminin şirket gibi ülke yönetme anlayışının Türkiye'yi iflas ettirdiğini söyledi. Siyasi ve ekonomik krizin sorumlusunun tek adam rejimi olduğunu vurgulayan Ayhan Barut, "Maalesef hukuk devleti ilkelerinden ve demokrasiden vazgeçen tek adam rejimi, adım adım Türkiye'yi felakete sürüklüyor. AKP'nin ülkemizi şirket gibi yönetme hırsı, bizi derin bir ekonomik krize sokmuştur. Bu günler de geçecek, hepimizin yüzü mutlaka gülecek" dedi. "REJİM DEĞİŞİKLİĞİYLE ARZUSU OLDU" Ülkeyi yangın yerine çeviren ekonomik ve siyasi krizle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015 yılında Balıkesir'de yaptığı bir konuşmada ülkeyi şirket gibi yönetme arzusundan söz ettiğini belirtti. 16 Nisan referandumuyla yapılan değişiklik sayesinde AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın yapılan rejim değişikliği ile arzusunun gerçekleştiğine dikkat çeken Barut, "Erdoğan bu yolda, ülkenin çağ atlayacağına, bürokratik bütün engellerin ortadan kalkacağına, dövizin, enflasyonun düşeceğine, işsizliğin, yoksulluğun yok olacağına ve artık koalisyonlar döneminin son bulacağına masum Türk halkını inandırmıştır" diye konuştu. "ŞİRKET AKLI, ÜLKEYİ KRİZE SOKTU" Şirket gibi ülke yönetme hayaliyle yanıp tutuşan Erdoğan'ın Bakanlarını da sektörlerin önde gelen şirket yöneticilerinden veya sahiplerinden tercih ederek atadığını vurgulayan Ayhan Barut, "Bu şirket aklı ülkemizi refaha değil, derin ekonomik ve siyasal krizin içine sokmuştur. Tarım Bakanı ve Turizm Bakanının yakınlarına ait şirketlere geldiği söylenen haciz ve sektörden çekilme haberlerinin de ekonomik krizin ve yönetim zaafiyetinin en somut göstergeleri olarak kabul edilmektedir. Gelişmeler göstermiştir ki Erdoğan'ın söylediği hiç bir şey olmamıştır. Milletimiz aldatılmıştır" açıklamasında bulundu.  


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, tek adam rejiminin şirket gibi ülke yönetme anlayışının Türkiye'yi iflas ettirdiğini söyledi. Siyasi ve ekonomik krizin sorumlusunun tek adam rejimi olduğunu vurgulayan Ayhan Barut, "Maalesef hukuk devleti ilkelerinden ve demokrasiden vazgeçen tek adam rejimi, adım adım Türkiye'yi felakete sürüklüyor. AKP'nin ülkemizi şirket gibi yönetme hırsı, bizi derin bir ekonomik krize sokmuştur. Bu günler de geçecek, hepimizin yüzü mutlaka gülecek" dedi.

"REJİM DEĞİŞİKLİĞİYLE ARZUSU OLDU"

Ülkeyi yangın yerine çeviren ekonomik ve siyasi krizle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015 yılında Balıkesir'de yaptığı bir konuşmada ülkeyi şirket gibi yönetme arzusundan söz ettiğini belirtti. 16 Nisan referandumuyla yapılan değişiklik sayesinde AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın yapılan rejim değişikliği ile arzusunun gerçekleştiğine dikkat çeken Barut, "Erdoğan bu yolda, ülkenin çağ atlayacağına, bürokratik bütün engellerin ortadan kalkacağına, dövizin, enflasyonun düşeceğine, işsizliğin, yoksulluğun yok olacağına ve artık koalisyonlar döneminin son bulacağına masum Türk halkını inandırmıştır" diye konuştu.

"ŞİRKET AKLI, ÜLKEYİ KRİZE SOKTU"

Şirket gibi ülke yönetme hayaliyle yanıp tutuşan Erdoğan'ın Bakanlarını da sektörlerin önde gelen şirket yöneticilerinden veya sahiplerinden tercih ederek atadığını vurgulayan Ayhan Barut, "Bu şirket aklı ülkemizi refaha değil, derin ekonomik ve siyasal krizin içine sokmuştur. Tarım Bakanı ve Turizm Bakanının yakınlarına ait şirketlere geldiği söylenen haciz ve sektörden çekilme haberlerinin de ekonomik krizin ve yönetim zaafiyetinin en somut göstergeleri olarak kabul edilmektedir. Gelişmeler göstermiştir ki Erdoğan'ın söylediği hiç bir şey olmamıştır. Milletimiz aldatılmıştır" açıklamasında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.