Erkan’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

EĞİTİM 29.10.2019 - 14:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1232+ kez okundu.
 

Erkan’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

  Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ıncı yıldönümü Erkan Koleji’nin Adana kampüsünde de büyük coşkuyla kutlandı. Erkan Koleji’ndeki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Kutlamalar, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, ülkemiz için canlarını feda eden şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı, şiirlerin okunduğu törende, anaokulu öğrencileri gösteri yaptı, lise öğrencileri Kurtuluş Savaşı’nda canlarını veren, kahraman Türk kadınlarını, Seyit Onbaşı’yı, Hasan Tahsin’i, Atatürk’ü canlandırdığı oratoryo sahneledi.  Yarınların güvenle emanet edileceği Erkanlı öğrenciler, “Cumhuriyetin yılmaz bekçileri” olduklarını bir kez daha dile getirdiler. 10’uncu Yıl Marşı’nın hep birlikte seslendirmesiyle son bulan törende öğrencilere hitap eden Erkan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik, Atatürk’ün Türk Gençliği’ne inancını her zaman dile getirdiğine dikkat çekti. Yüzçelik, “Sevgili gençler, göreviniz cumhuriyetin kazanımlarını, cumhuriyetin felsefesini, cumhuriyetin kültürünü, cumhuriyetin bir fazilet rejimi olduğunu herkese anlatmaktır.  Siz Türk Gençliği’nin vazifesi, Atatürk’ün nutkunda da ifade ettiği görevinize sahip çıkarak, bugünden okullarınızda aldığınız ilhamla görevinizi noksansız yapmak, ardından görevi ehline, sizden sonraki kuşaklara felsefesine uygun, kazanımlarına uygun teslim etmek, Cumhuriyeti korumak, cumhuriyeti ve cumhuriyetin bayrağını hep ileriye taşımaktır. Çünkü cumhuriyet özgürlüktür, barıştır, kalkınmaktır, yol almaktır, kucaklaşmaktır, barıştır, çalışmak ve üretmektir, kalkınmaktır, üreterek zengin olmak ve medeni olmaktır. Bu görevi layıkıyla yaptığınız zaman Atatürk’ü anlamışsınız demektir” dedi. 

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ıncı yıldönümü Erkan Koleji’nin Adana kampüsünde de büyük coşkuyla kutlandı. Erkan Koleji’ndeki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Kutlamalar, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, ülkemiz için canlarını feda eden şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı, şiirlerin okunduğu törende, anaokulu öğrencileri gösteri yaptı, lise öğrencileri Kurtuluş Savaşı’nda canlarını veren, kahraman Türk kadınlarını, Seyit Onbaşı’yı, Hasan Tahsin’i, Atatürk’ü canlandırdığı oratoryo sahneledi. 
Yarınların güvenle emanet edileceği Erkanlı öğrenciler, “Cumhuriyetin yılmaz bekçileri” olduklarını bir kez daha dile getirdiler. 10’uncu Yıl Marşı’nın hep birlikte seslendirmesiyle son bulan törende öğrencilere hitap eden Erkan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik, Atatürk’ün Türk Gençliği’ne inancını her zaman dile getirdiğine dikkat çekti. Yüzçelik, “Sevgili gençler, göreviniz cumhuriyetin kazanımlarını, cumhuriyetin felsefesini, cumhuriyetin kültürünü, cumhuriyetin bir fazilet rejimi olduğunu herkese anlatmaktır. 
Siz Türk Gençliği’nin vazifesi, Atatürk’ün nutkunda da ifade ettiği görevinize sahip çıkarak, bugünden okullarınızda aldığınız ilhamla görevinizi noksansız yapmak, ardından görevi ehline, sizden sonraki kuşaklara felsefesine uygun, kazanımlarına uygun teslim etmek, Cumhuriyeti korumak, cumhuriyeti ve cumhuriyetin bayrağını hep ileriye taşımaktır. Çünkü cumhuriyet özgürlüktür, barıştır, kalkınmaktır, yol almaktır, kucaklaşmaktır, barıştır, çalışmak ve üretmektir, kalkınmaktır, üreterek zengin olmak ve medeni olmaktır. Bu görevi layıkıyla yaptığınız zaman Atatürk’ü anlamışsınız demektir” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.