Erkanlı sağlıkçılar yemin ettiler Mesleğe ilk adım

SAĞLIK-YAŞAM 27.09.2018 - 15:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2184+ kez okundu.
 

Erkanlı sağlıkçılar yemin ettiler Mesleğe ilk adım

Adana’da Özel Erkan Sağlık Meslek Lisesi’nin bu yıl haftada 3 gün hastanelerde staj yapacak olan son sınıf öğrencileri, yemin ederek mesleklerine ilk adımı attılar. Duygulu anların yaşandığı törende bazı velilerin gözleri doldu. Erkan Koleji kampüsündeki Tiyatro Salonu’nda yapılan tören, öğrencilerin yerlerini almaları ile başladı. Özel Erkan Sağlık Meslek Lisesi’nde 91 hemşire ve 74 sağlık bakım teknisyeni adayının yemin törenlerine veliler de büyük ilgi gösterdiler. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın seslendirilmesinin ardından konuşan Erkan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik, sağlığın önemine dikkat çekti. Sağlık alanında hizmet verenlerin insanlara yardıma koşan, insanları yeniden hayata bağlayan, yaşama sevinçlerine ortak ve dertlerine derman olan, umutsuz insanların hayata bağlanmasında rol alan kutsal bir görevleri bulunduğunu vurgulayan İzzettin Yüzçelik, “Böylesine bir mesleğin temsilcileri olan öğrencilerimizi kutluyorum. Toplumun şerefli bir üyesi olmak, toplum içinde saygılı bir insan olmak, meslek erbabı, mesleğini en güzel şekilde icra eden, işini en iyi yapan insan olmakla mümkündür. Sağlık ordusunun bu şerefli mensupları da hayırla anılacaklar. İyi vatandaş olmak, inançlı, saygıdeğer, milletini seven, paylaşmayı bilen, merhametli, vatan diyen, bayrak diyen insanlar için bu evlatlarımızı destekliyor, staj yaşamlarında da başarılar diliyorum” dedi. Okul Müdürü Ahmet Ayyıldız da, bu yıl mesleki beceri eğitimleri için hastanede staj yapacak öğrencilerine inandıklarını, güvendiklerini, onların her alanda başarılı olacaklarından şüphe duymadıklarını söyledi. 4 yıldır okullarında eğitim gören öğrencileriyle gurur duyduklarını kaydeden Ayyıldız, “Öğrencilerimizin yemin töreniyle işe olan inançlarını kuvvetlendirmek, yılsonunda meslek mensubu olma şerefine ulaşmak için hep birlikte çalışacağız. Eğitim bitmez, ölünceye kadar devam eder. İyi insan, iyi vatandaş, iyi meslek mensubu olmaları için yetiştirdiğimiz öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum. Emekleri için anne-babalara, öğretmenlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Hemşireliğin tarihsel gelişimi ile ilgili bilgi verilmesinin ardından Kırım Savaşı’nda yaralanan askerlerin tedavisinde önemli katkılar sağlayan, modern hemşirelik mesleğinin kurucusu ve dünyadaki ilk hemşire olan FlorenceNightingale'intemsili yürüyüşü yapıldı. Bu sırada Nightingale’in biyografisi aktarıldı. Tören öğrencilerin meslek andını okumaları sonrası 10. Yıl Marşı’nın seslendirilmesiyle son buldu. Yemin töreninde duygulu anlar da yaşandı. Velilerin bazılarının gözlerinin dolduğu gözlenirken, velilerin büyük bölümü cep telefonlarıyla kayıt yaparak bu anı ölümsüzleştirdiler, bazı veliler de sosyal medyada canlı yayın yaptılar.

Adana’da Özel Erkan Sağlık Meslek Lisesi’nin bu yıl haftada 3 gün hastanelerde staj yapacak olan son sınıf öğrencileri, yemin ederek mesleklerine ilk adımı attılar. Duygulu anların yaşandığı törende bazı velilerin gözleri doldu.

Erkan Koleji kampüsündeki Tiyatro Salonu’nda yapılan tören, öğrencilerin yerlerini almaları ile başladı. Özel Erkan Sağlık Meslek Lisesi’nde 91 hemşire ve 74 sağlık bakım teknisyeni adayının yemin törenlerine veliler de büyük ilgi gösterdiler. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın seslendirilmesinin ardından konuşan Erkan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik, sağlığın önemine dikkat çekti. Sağlık alanında hizmet verenlerin insanlara yardıma koşan, insanları yeniden hayata bağlayan, yaşama sevinçlerine ortak ve dertlerine derman olan, umutsuz insanların hayata bağlanmasında rol alan kutsal bir görevleri bulunduğunu vurgulayan İzzettin Yüzçelik, “Böylesine bir mesleğin temsilcileri olan öğrencilerimizi kutluyorum. Toplumun şerefli bir üyesi olmak, toplum içinde saygılı bir insan olmak, meslek erbabı, mesleğini en güzel şekilde icra eden, işini en iyi yapan insan olmakla mümkündür. Sağlık ordusunun bu şerefli mensupları da hayırla anılacaklar. İyi vatandaş olmak, inançlı, saygıdeğer, milletini seven, paylaşmayı bilen, merhametli, vatan diyen, bayrak diyen insanlar için bu evlatlarımızı destekliyor, staj yaşamlarında da başarılar diliyorum” dedi.

Okul Müdürü Ahmet Ayyıldız da, bu yıl mesleki beceri eğitimleri için hastanede staj yapacak öğrencilerine inandıklarını, güvendiklerini, onların her alanda başarılı olacaklarından şüphe duymadıklarını söyledi. 4 yıldır okullarında eğitim gören öğrencileriyle gurur duyduklarını kaydeden Ayyıldız, “Öğrencilerimizin yemin töreniyle işe olan inançlarını kuvvetlendirmek, yılsonunda meslek mensubu olma şerefine ulaşmak için hep birlikte çalışacağız. Eğitim bitmez, ölünceye kadar devam eder. İyi insan, iyi vatandaş, iyi meslek mensubu olmaları için yetiştirdiğimiz öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum. Emekleri için anne-babalara, öğretmenlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hemşireliğin tarihsel gelişimi ile ilgili bilgi verilmesinin ardından Kırım Savaşı’nda yaralanan askerlerin tedavisinde önemli katkılar sağlayan, modern hemşirelik mesleğinin kurucusu ve dünyadaki ilk hemşire olan FlorenceNightingale'intemsili yürüyüşü yapıldı. Bu sırada Nightingale’in biyografisi aktarıldı. Tören öğrencilerin meslek andını okumaları sonrası 10. Yıl Marşı’nın seslendirilmesiyle son buldu. Yemin töreninde duygulu anlar da yaşandı. Velilerin bazılarının gözlerinin dolduğu gözlenirken, velilerin büyük bölümü cep telefonlarıyla kayıt yaparak bu anı ölümsüzleştirdiler, bazı veliler de sosyal medyada canlı yayın yaptılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.