Erkanlı ve Uludağ Üniversiteli öğrenciler buluştu

EĞİTİM 12.01.2021 - 16:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1490+ kez okundu.
 

Erkanlı ve Uludağ Üniversiteli öğrenciler buluştu

  Adana’da kurumsal yapısıyla eğitimde başarının markası olan Erkan Koleji’nin lise bölümü öğrencileri, Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle online seminerde bir araya geldiler. Lise öğrencilerinin kariyerlerine yön verme doğrultusunda zoom üzerinden gerçekleşen programda Uludağ Endüstri Mühendisliği Topluluğu (Uludağ EMT) Proje Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Yiğit ve Üye M. Enes Şeftali, bölüm hakkında detaylı bilgiler verdiler. Endüstri mühendislerinin finansmandan, satın almaya, üretimden lojistiğe, danışmanlığa, yönetici kadrosuna kadar her alanda istihdam edildiğine dikkat çeken Yiğit ve Şeftali, mezunların yüzde 70’inin özel sektörde, yüzde 25’nin kamuda çalışırken, yüzde 5’inin de girişimci olarak iş hayatında yer aldığını kaydettiler. Takım çalışmasına yatkın, lider, sorumluluk alabilme, sayısal yetenek sahibi, sosyal olma, girişimci ruh, yenilikçi yapı, problem analizi yapabilme özelliklerine sahip kişilerin nitelikli endüstri mühendisi olabileceğine değinen Uludağ EMT’li öğrenciler, bu bölümü tercih edecek Erkanlı liselilere tavsiyelerde de bulundular. Yiğit ve Şeftali, “Lise son sınıfa gelmeden önce meslekleri araştırmalısınız. Meslek araştırmalarına gidin, bu konudaki blogları okuyun, tercih yapmadan önce kendinize önce ne yapmak istemediğinizi sorun. Ne yaparsanız mutsuz olursunuz? Bunun cevabını da arayarak araştırma yapın. Sizleri üniversiteye, geleceğe hazırlayan öğretmenlerinizin söylediğini yapın, planlı programlı çalışın” dediler.

 

Adana’da kurumsal yapısıyla eğitimde başarının markası olan Erkan Koleji’nin lise bölümü öğrencileri, Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle online seminerde bir araya geldiler. Lise öğrencilerinin kariyerlerine yön verme doğrultusunda zoom üzerinden gerçekleşen programda Uludağ Endüstri Mühendisliği Topluluğu (Uludağ EMT) Proje Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Yiğit ve Üye M. Enes Şeftali, bölüm hakkında detaylı bilgiler verdiler.

Endüstri mühendislerinin finansmandan, satın almaya, üretimden lojistiğe, danışmanlığa, yönetici kadrosuna kadar her alanda istihdam edildiğine dikkat çeken Yiğit ve Şeftali, mezunların yüzde 70’inin özel sektörde, yüzde 25’nin kamuda çalışırken, yüzde 5’inin de girişimci olarak iş hayatında yer aldığını kaydettiler. Takım çalışmasına yatkın, lider, sorumluluk alabilme, sayısal yetenek sahibi, sosyal olma, girişimci ruh, yenilikçi yapı, problem analizi yapabilme özelliklerine sahip kişilerin nitelikli endüstri mühendisi olabileceğine değinen Uludağ EMT’li öğrenciler, bu bölümü tercih edecek Erkanlı liselilere tavsiyelerde de bulundular.

Yiğit ve Şeftali, “Lise son sınıfa gelmeden önce meslekleri araştırmalısınız. Meslek araştırmalarına gidin, bu konudaki blogları okuyun, tercih yapmadan önce kendinize önce ne yapmak istemediğinizi sorun. Ne yaparsanız mutsuz olursunuz? Bunun cevabını da arayarak araştırma yapın. Sizleri üniversiteye, geleceğe hazırlayan öğretmenlerinizin söylediğini yapın, planlı programlı çalışın” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.