ESKİ VEKİL ÖZDİŞ SAZ ÇALIP TÜRKÜ SÖYLEDİ

15.10.2018 - 17:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1035+ kez okundu.
 

ESKİ VEKİL ÖZDİŞ SAZ ÇALIP TÜRKÜ SÖYLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski Adana milletvekili İbrahim Özdiş’in siyasetçi kimliğinin yanı sıra sanatçı yönü de ortaya çıktı. Eski vekil, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin etkinliğinde saz çalıp türkü söyledi. Özdiş’in seslendirdiği Pir Sultan Abdal’a ait “Derdim çoktur hangisine yanayım?” türküsü katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. İşte o türkünün sözleri: “Derdim çoktur hangisine yanayım / Yine tazelendi yürek yarası / Ben bu derde nerde derman bulayım / Meğer Şah elinden ola çaresi /   Efendim efendim benim efendim /  Benim bu derdime derman efendim”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski Adana milletvekili İbrahim Özdiş’in siyasetçi kimliğinin yanı sıra sanatçı yönü de ortaya çıktı. Eski vekil, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin etkinliğinde saz çalıp türkü söyledi. Özdiş’in seslendirdiği Pir Sultan Abdal’a ait “Derdim çoktur hangisine yanayım?” türküsü katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. İşte o türkünün sözleri: “Derdim çoktur hangisine yanayım / Yine tazelendi yürek yarası / Ben bu derde nerde derman bulayım / Meğer Şah elinden ola çaresi / 

 Efendim efendim benim efendim /  Benim bu derdime derman efendim”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.