ESNAFA YENİ YIL HEDİYESİ!

GÜNDEM 05.01.2020 - 16:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2273+ kez okundu.
 

ESNAFA YENİ YIL HEDİYESİ!

Adana ESOB, oda kaydı ile sicil kaydı ücretini ödeyen bir esnafa 175 liralık “Hizmet Bedeli” çıkardı.
  Ekonomide yaşanan olumsuzlukların faturası ya vatandaş ya da esnafa çıkıyor. Adana’da oda ve sicil kaydı ücreti ödedikten sonra bir esnafa, 175 lira tutarında “Hizmet Bedeli” faturası çıkarıldı.  ŞAŞKINA DÖNDÜ  2020 yılına adım atar atmaz yeni vergi ve bilinmeyen bazı ücretlerle de karşılaşmaya başlayanlar büyük şok yaşıyor. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (Adana ESOB) oda kaydı ile sicil kaydı ücreti olarak 646 lira yatıran bir esnaf, kendisine yansıtılan 175 lira tutarındaki “Hizmet Bedeli” ile şaşkına döndü.  BU NEYİN BEDELİ? Kendisine yüklenen ‘ekstra’ bedele tepki gösteren esnaf, “Oda kayıt ücreti ile sicil kaydı ücretini ödedim, bu neyin nesi?” diye sordu. İddialara göre, Adana ESOB yetkilileri ise “KOSGEB başvurularınızdan diğer işlemlere kadar size hizmet veriyoruz” diye yanıt verdi.  SÖZÜTEK DESTEK İSTİYOR ANCAK! Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek her konuşmasında, “ülkemizin içinde bulunduğu şartlar gereği sigorta primlerini yatıran, vergisini ödeyen küçük esnaf ve sanatkarların zor günler yaşadığına” dikkat çekerek, “devletin de kayıtlı esnaf üyelerine destek olmasını” istiyor. Ancak Adana ESOB’un bu uygulaması büyük tepki çekiyor.
Adana ESOB, oda kaydı ile sicil kaydı ücretini ödeyen bir esnafa 175 liralık “Hizmet Bedeli” çıkardı.

 

Ekonomide yaşanan olumsuzlukların faturası ya vatandaş ya da esnafa çıkıyor. Adana’da oda ve sicil kaydı ücreti ödedikten sonra bir esnafa, 175 lira tutarında “Hizmet Bedeli” faturası çıkarıldı. 
ŞAŞKINA DÖNDÜ 
2020 yılına adım atar atmaz yeni vergi ve bilinmeyen bazı ücretlerle de karşılaşmaya başlayanlar büyük şok yaşıyor. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (Adana ESOB) oda kaydı ile sicil kaydı ücreti olarak 646 lira yatıran bir esnaf, kendisine yansıtılan 175 lira tutarındaki “Hizmet Bedeli” ile şaşkına döndü. 
BU NEYİN BEDELİ?
Kendisine yüklenen ‘ekstra’ bedele tepki gösteren esnaf, “Oda kayıt ücreti ile sicil kaydı ücretini ödedim, bu neyin nesi?” diye sordu. İddialara göre, Adana ESOB yetkilileri ise “KOSGEB başvurularınızdan diğer işlemlere kadar size hizmet veriyoruz” diye yanıt verdi. 
SÖZÜTEK DESTEK İSTİYOR ANCAK!
Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek her konuşmasında, “ülkemizin içinde bulunduğu şartlar gereği sigorta primlerini yatıran, vergisini ödeyen küçük esnaf ve sanatkarların zor günler yaşadığına” dikkat çekerek, “devletin de kayıtlı esnaf üyelerine destek olmasını” istiyor. Ancak Adana ESOB’un bu uygulaması büyük tepki çekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.