ESNAFTAN AVM'LER BAYRAMDA KAPATILSIN TALEBİ…

SİYASET 13.06.2018 - 11:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1383+ kez okundu.
 

ESNAFTAN AVM'LER BAYRAMDA KAPATILSIN TALEBİ…

ADANA ESOB BAŞKANI NİHAT SÖZÜTEK, AVM VE ZİNCİR MARKETLERİN, RAMAZAN BAYRAMI'NIN 1.GÜNÜ KAPALI TUTULMASININ ÇALIŞANLARI GİBİ KÜÇÜK ESNAF VE SANATKARLARA DA NEFES ALDIRACAĞINI BİLDİRDİ.   SÖZÜTEK: "AVM'LER BAYRAMDA BİR GÜN KAPATILSIN"     ADANA - Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, AVM ve Zincir Marketlerin, Ramazan Bayramı'nda 1 gün süreyle kapalı tutulması çağrısında bulundu.   İğneden ipliğe, buzdolabından,televizyona, küçük ev aletlerinden cep telefonuna kadar hemen herşeyin satıldığı AVM ve BİM-ŞOK-A 101 gibi zincir marketlerin, küçük esnaf ve sanatkarları bitirdiğine dikkat çeken Birlik Başkanı Nihat Sözütek, Ankara ve Antalya Valiliği'nin karar alıp, uygulamaya koyduğu 1 günlük kapatma kararının Adana'da da uygulanması için Valiliğe talepte bulundu.   Başkan Sözütek, Adana Valiliği'ne yaptığı başvuruda, 6 Ağustos 2016 tarih ve 29793 sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “ Perakende Ticarette Uygulanacak ilke ve kurallar hakkında Yönetmenliğin  “çalışma saatleri “ başlıklı 13.maddesi (2) fıkrasında yer alan “ çalışma gün ve saatlerinin  ilçe ve il düzeyinde belirlenmesine meslek kuruluşlarının müşterek teklifi üzerine yetkili idarenin görüşü alınmak suretiyle Vali; bölge veya ülke  düzeyinde belirlenmesine üst meslek kuruluşlarının müşterek teklifi üzerine Bakanlık yetkilidir.” hükmüne istinaden; Ramazan Bayramının 1. Gününe tekabül eden 15.06.2018 Cuma günü ilimizde faaliyet gösteren Alışveriş Merkezlerinin tatil edilmesi hususunda gereğini arz ederiz"dedi.   Sözütek, Ankara ve Antalya Valiliği'nin aldığı kararları takdirle karşıladıklarını belirtirken, benzer uygulamanın örnek alınarak Adana'da da hayata geçirileceğine inandıklarını ifade etti. Sözütek, Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı ile Yılbaşında 1 Ocak günlerinde de AVM ve Zincir Marketlerin kapalı tutulmasının, küçük esnaf ve sanatkara katkı sağlayacağını kaydetti.   ANKARA'DAN SONRA ANTALYA'DA DA KAPATMA KARARI ÇIKTI Bu arada, Ankara'dan sonra Antalya Valiliğinin de AVM'lerin bayramın 1.günü kapalı tutulması kararı küçük esnaf ve sanatkarlar tarafından sevinçle karşılandı. Esnaflar, kararların kalıcı olmasını temenni etti.    Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'nün 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunun 13'üncü maddesi kapsamında aldığı kararda şu ifadelere yer verildi: "İlimiz sınırlarında bulunan bütün alışveriş merkezleri sabah 10.00 ve akşam 22.00 saatleri arasında faaliyet gösterecektir. Alışveriş merkezleri Ramazan ve Kurban Bayramı'nın 1'inci günü ile her yıl 1 Ocak gününde kapalı olacaktır. Açılış ve kapanış saatleri konusunda gerekli denetimler Ticaret İl Müdürlüğü ve ilçe kaymakamlıkları tarafından yapılacaktır. Belirlenen çalışma saatlerine uymayan alışveriş merkezleri hakkında 6585 sayılı kanunun hükümleri çerçevesinde idari para cezası uygulanacaktır."  

ADANA ESOB BAŞKANI NİHAT SÖZÜTEK, AVM VE ZİNCİR MARKETLERİN, RAMAZAN BAYRAMI'NIN 1.GÜNÜ KAPALI TUTULMASININ ÇALIŞANLARI GİBİ KÜÇÜK ESNAF VE SANATKARLARA DA NEFES ALDIRACAĞINI BİLDİRDİ.

 

SÖZÜTEK: "AVM'LER BAYRAMDA BİR GÜN KAPATILSIN"

 

 

ADANA - Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, AVM ve Zincir Marketlerin, Ramazan Bayramı'nda 1 gün süreyle kapalı tutulması çağrısında bulundu.

 

İğneden ipliğe, buzdolabından,televizyona, küçük ev aletlerinden cep telefonuna kadar hemen herşeyin satıldığı AVM ve BİM-ŞOK-A 101 gibi zincir marketlerin, küçük esnaf ve sanatkarları bitirdiğine dikkat çeken Birlik Başkanı Nihat Sözütek, Ankara ve Antalya Valiliği'nin karar alıp, uygulamaya koyduğu 1 günlük kapatma kararının Adana'da da uygulanması için Valiliğe talepte bulundu.

 

Başkan Sözütek, Adana Valiliği'ne yaptığı başvuruda, 6 Ağustos 2016 tarih ve 29793 sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “ Perakende Ticarette Uygulanacak ilke ve kurallar hakkında Yönetmenliğin  “çalışma saatleri “ başlıklı 13.maddesi (2) fıkrasında yer alan “ çalışma gün ve saatlerinin  ilçe ve il düzeyinde belirlenmesine meslek kuruluşlarının müşterek teklifi üzerine yetkili idarenin görüşü alınmak suretiyle Vali; bölge veya ülke  düzeyinde belirlenmesine üst meslek kuruluşlarının müşterek teklifi üzerine Bakanlık yetkilidir.” hükmüne istinaden; Ramazan Bayramının 1. Gününe tekabül eden 15.06.2018 Cuma günü ilimizde faaliyet gösteren Alışveriş Merkezlerinin tatil edilmesi hususunda gereğini arz ederiz"dedi.

 

Sözütek, Ankara ve Antalya Valiliği'nin aldığı kararları takdirle karşıladıklarını belirtirken, benzer uygulamanın örnek alınarak Adana'da da hayata geçirileceğine inandıklarını ifade etti. Sözütek, Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı ile Yılbaşında 1 Ocak günlerinde de AVM ve Zincir Marketlerin kapalı tutulmasının, küçük esnaf ve sanatkara katkı sağlayacağını kaydetti.

 

ANKARA'DAN SONRA ANTALYA'DA DA KAPATMA KARARI ÇIKTI

Bu arada, Ankara'dan sonra Antalya Valiliğinin de AVM'lerin bayramın 1.günü kapalı tutulması kararı küçük esnaf ve sanatkarlar tarafından sevinçle karşılandı. Esnaflar, kararların kalıcı olmasını temenni etti.

 

 Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'nün 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunun 13'üncü maddesi kapsamında aldığı kararda şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz sınırlarında bulunan bütün alışveriş merkezleri sabah 10.00 ve akşam 22.00 saatleri arasında faaliyet gösterecektir. Alışveriş merkezleri Ramazan ve Kurban Bayramı'nın 1'inci günü ile her yıl 1 Ocak gününde kapalı olacaktır. Açılış ve kapanış saatleri konusunda gerekli denetimler Ticaret İl Müdürlüğü ve ilçe kaymakamlıkları tarafından yapılacaktır. Belirlenen çalışma saatlerine uymayan alışveriş merkezleri hakkında 6585 sayılı kanunun hükümleri çerçevesinde idari para cezası uygulanacaktır."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.