ETHNIC BAND “RÂZ” İLE SIRRINI MEYDANA SERİYOR: MUHABBET!

11.12.2018 - 15:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1047+ kez okundu.
 

ETHNIC BAND “RÂZ” İLE SIRRINI MEYDANA SERİYOR: MUHABBET!

  Sahnelerde dünya üzerindeki farklı kültürlerin müziklerinden örneklerle karşımızda olan Ethnıc Band, ZKALAN etiketiyle raflarda yerini alan, “RÂZ” isimli albümünde çoğunluğu kendi bestesi olan repertuarıyla gönüllere dokunmayı hedefliyor. Bugüne dek farklı kültürlere dokunma gayreti içinde olan Ethnıc Band, bu gayretin kazandırdığı bir anlayış ve farklı disiplinlerden tatları barındıran bir fikir ile kendi bestelerini albümleştirdi.  Müzik endüstrisinin salt eğlenceyi dayattığı bu çağda Ethnıc Band, enstrümantal bestelerinin evrensel dili yanında, Sümmani, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal gibi ozanlardan eserlerle durup dinlenilecek, üzerine düşünülecek, içsel bir yolculuğa çıkaracak, kısacası tefekkür ettirecek bir müzikle dinleyenleriyle buluşmayı hedefliyor. Grup üyelerinin; Mustafa Altun; kopuz, tembur , vokal – Mehmet Gençler; perdeli ve perdesiz gitar – İlker Yalgın; nefesliler – Delil Öncü; tanbur, santur, vokal ) yanında Hakan Gürbüz bas gitar, Tarık Arslan perküsyon, Onur Özçelik elektro perdesiz gitar, kayıt, İzzet Kızıl-perküsyon, İsmet Kızıl -perküsyon, Taylan Özgür Ölmez -vokal, Cem Gülgel -yaylılar, Onur Sancak-perküsyon ve Uğur Özcan klasik kemençe gibi alanlarında usta isimler de gruba kendi lezzetleriyle konuk oldu.

 

Sahnelerde dünya üzerindeki farklı kültürlerin müziklerinden örneklerle karşımızda olan Ethnıc Band, ZKALAN etiketiyle raflarda yerini alan, “RÂZ” isimli albümünde çoğunluğu kendi bestesi olan repertuarıyla gönüllere dokunmayı hedefliyor.
Bugüne dek farklı kültürlere dokunma gayreti içinde olan Ethnıc Band, bu gayretin kazandırdığı bir anlayış ve farklı disiplinlerden tatları barındıran bir fikir ile kendi bestelerini albümleştirdi. 
Müzik endüstrisinin salt eğlenceyi dayattığı bu çağda Ethnıc Band, enstrümantal bestelerinin evrensel dili yanında, Sümmani, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal gibi ozanlardan eserlerle durup dinlenilecek, üzerine düşünülecek, içsel bir yolculuğa çıkaracak, kısacası tefekkür ettirecek bir müzikle dinleyenleriyle buluşmayı hedefliyor.
Grup üyelerinin; Mustafa Altun; kopuz, tembur , vokal – Mehmet Gençler; perdeli ve perdesiz gitar – İlker Yalgın; nefesliler – Delil Öncü; tanbur, santur, vokal ) yanında Hakan Gürbüz bas gitar, Tarık Arslan perküsyon, Onur Özçelik elektro perdesiz gitar, kayıt, İzzet Kızıl-perküsyon, İsmet Kızıl -perküsyon, Taylan Özgür Ölmez -vokal, Cem Gülgel -yaylılar, Onur Sancak-perküsyon ve Uğur Özcan klasik kemençe gibi alanlarında usta isimler de gruba kendi lezzetleriyle konuk oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.