FAHİŞ FİYATLARIN ÖNÜNE GEÇİLSİN

SİYASET 29.01.2021 - 11:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2300+ kez okundu.
 

FAHİŞ FİYATLARIN ÖNÜNE GEÇİLSİN

  CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, gübre fiyatlarındaki fahiş zamları TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. Yüksek girdiler nedeniyle çiftçinin ekonomik olarak sıkıntı içerisinde olduğunu kaydeden Bulut, Tarım Bakanlığı’nın bir an önce harekete geçerek tarımsal girdilerdeki fahiş fiyatın önüne geçmesini, gübre desteklerinin arttırılmasını istedi. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, tarımdaki yüksek girdi maliyetlerini TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. Tarım sektöründeki yüksek girdi maliyetlerinin, zor şartlarda üretmeye çalışan çiftçinin en büyük sıkıntısı olduğunu kaydeden Bulut,  “Çiftçi bir yandan koronavirüs salgını ile mücadele ederken diğer yandan da zamlarla boğuşmaktadır” dedi. ÇİFTÇİ ALTINDAN KALKAMAZ Son 1 yılda gübrede yüzde 90’lara varan fahiş artışın, çiftçinin belini büktüğünü belirten Bulut, gübrenin tedarikinden nakliyesine kadar tüm maliyetlerin arttığının altını çizdi. Bulut, bu zamların üstesinden, ürünü tarlada para etmeyen çiftçinin kalkamayacağını bildirdi. Tarımsal girdi fiyatlarında kur etkisiyle yaşanan yükselmeye karşın, kurdaki geri çekilmeye paralel oranda gerçekleşmeyen bir fiyat düzensizliğinin olduğunu kaydeden Bulut, “Kur yükselirken aynı hızda artan girdi fiyatları, kur gerilerken sabit kalmaktadır. Çiftçi, Tarım Bakanlığı’nın bir an önce harekete geçerek tarımsal girdilerdeki fahiş fiyatın önüne geçmesini, gübre desteklerini arttırılmasını istemektedir” dedi.

 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, gübre fiyatlarındaki fahiş zamları TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. Yüksek girdiler nedeniyle çiftçinin ekonomik olarak sıkıntı içerisinde olduğunu kaydeden Bulut, Tarım Bakanlığı’nın bir an önce harekete geçerek tarımsal girdilerdeki fahiş fiyatın önüne geçmesini, gübre desteklerinin arttırılmasını istedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, tarımdaki yüksek girdi maliyetlerini TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. Tarım sektöründeki yüksek girdi maliyetlerinin, zor şartlarda üretmeye çalışan çiftçinin en büyük sıkıntısı olduğunu kaydeden Bulut,  “Çiftçi bir yandan koronavirüs salgını ile mücadele ederken diğer yandan da zamlarla boğuşmaktadır” dedi.

ÇİFTÇİ ALTINDAN KALKAMAZ

Son 1 yılda gübrede yüzde 90’lara varan fahiş artışın, çiftçinin belini büktüğünü belirten Bulut, gübrenin tedarikinden nakliyesine kadar tüm maliyetlerin arttığının altını çizdi. Bulut, bu zamların üstesinden, ürünü tarlada para etmeyen çiftçinin kalkamayacağını bildirdi.

Tarımsal girdi fiyatlarında kur etkisiyle yaşanan yükselmeye karşın, kurdaki geri çekilmeye paralel oranda gerçekleşmeyen bir fiyat düzensizliğinin olduğunu kaydeden Bulut, “Kur yükselirken aynı hızda artan girdi fiyatları, kur gerilerken sabit kalmaktadır. Çiftçi, Tarım Bakanlığı’nın bir an önce harekete geçerek tarımsal girdilerdeki fahiş fiyatın önüne geçmesini, gübre desteklerini arttırılmasını istemektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.