FATURAYI SICAK ÇARPTI!

GÜNDEM 04.09.2020 - 16:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1781+ kez okundu.
 

FATURAYI SICAK ÇARPTI!

Aşırı sıcaklardan dolayı serinlemek isteyenler klimalara yüklendi, enerji tüketimi patladı.
Adana’da son günlerde yaşanan aşırı sıcaklar, ev ve işyerleri ile araçlarda serinlemek isteyenlerin sayısını artırdı. Enerji tüketimlerini artırmak zorunda kalanlar, soğuk hava için yüksek faturalar ödemek zorunda kalacak.  Meteoroloji yetkilileri, geçen haftadan bu yana yaşanan sıcak hava dalgasının bugün de süreceğini söyledi. Hava sıcaklıkları Eylül ayında kaydedilmiş uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerlerine de yaklaştı.  Bugünden sonra ise sıcaklıklar, güney kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredecek. Yetkililer, güneş ışınlarının dik geldiği 11.00 ila 16.00 saatleri arasında sıcak çarpmasına karşı dikkatli olunması istiyor.  Adana’da klima kullanımının artmasından dolayı enerji tüketimi de büyük oranda arttı. Aşırı talepten dolayı şehrin belirli yerlerinde zaman zaman trafo azıları yaşandığını kaydeden yetkililer, arızalara anında müdahale edildiğini bildirdi.
Aşırı sıcaklardan dolayı serinlemek isteyenler klimalara yüklendi, enerji tüketimi patladı.

Adana’da son günlerde yaşanan aşırı sıcaklar, ev ve işyerleri ile araçlarda serinlemek isteyenlerin sayısını artırdı. Enerji tüketimlerini artırmak zorunda kalanlar, soğuk hava için yüksek faturalar ödemek zorunda kalacak. 

Meteoroloji yetkilileri, geçen haftadan bu yana yaşanan sıcak hava dalgasının bugün de süreceğini söyledi. Hava sıcaklıkları Eylül ayında kaydedilmiş uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerlerine de yaklaştı. 

Bugünden sonra ise sıcaklıklar, güney kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredecek. Yetkililer, güneş ışınlarının dik geldiği 11.00 ila 16.00 saatleri arasında sıcak çarpmasına karşı dikkatli olunması istiyor. 

Adana’da klima kullanımının artmasından dolayı enerji tüketimi de büyük oranda arttı. Aşırı talepten dolayı şehrin belirli yerlerinde zaman zaman trafo azıları yaşandığını kaydeden yetkililer, arızalara anında müdahale edildiğini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.