Festival, Yeşilçam’ın efsane isminin katılımıyla başladı

25.09.2017 - 15:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2502+ kez okundu.
 

Festival, Yeşilçam’ın efsane isminin katılımıyla başladı

  24.  Uluslararası Adana Film Festivali başladı. Festival, Yeşilçam'ın efsane ismi Selma Güneri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün anıta çelenk sunumuyla başladı.  KÜLTÜR SANAT KASABASI   Festivalin açılış töreninde, Atatürk Parkı’ndaki Atatürk anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okundu.  Törenin ardından Galleria İş Merkezi yanında kurulan Sinema ve Kültür Sanat Kasabası'nın açılışı gerçekleştirildi.  TİYATROLAR FESTİVALDE Adana Tiyatro Derneği'nin 'Tiyatrolar Festivalde' etkinliği kapsamında atölye çalışması, dublör,  sinema makyöz ve makyörler ile canlı heykel şovları, sokakta film müziği gösterileri, dans gösterileri yapıldı.  PEŞ PEŞE SERGİLER AÇILDI  Dünden Bugüne Uluslararası Altın Koza Adana Film Festivali Arşiv Sergisi Mehmet Turgut Sinemanın Usta Yüzleri Fotoğraf Sergisi,  Uluslararası Sinema Karikatürleri Sergisi,  Adana Ressamlar Derneği İnteraktif Atölye çalışmaları ve sergileri açıldı. ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ  Yönetmen Hilal Saral ile Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi ve Kent-Mekan-Sinema konulu panel gerçekleştirildi. 1 hafta faaliyet gösterecek Sinema ve Kültür Sanat Kasabası her gün saat 10.00'da başlıyor, saat 23.00’e kadar etkinliklerin tamamı ücretsiz izlenebilecek.


 
24.  Uluslararası Adana Film Festivali başladı. Festival, Yeşilçam'ın efsane ismi Selma Güneri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün anıta çelenk sunumuyla başladı. 
KÜLTÜR SANAT KASABASI  
Festivalin açılış töreninde, Atatürk Parkı’ndaki Atatürk anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okundu.  Törenin ardından Galleria İş Merkezi yanında kurulan Sinema ve Kültür Sanat Kasabası'nın açılışı gerçekleştirildi. 
TİYATROLAR FESTİVALDE
Adana Tiyatro Derneği'nin 'Tiyatrolar Festivalde' etkinliği kapsamında atölye çalışması, dublör,  sinema makyöz ve makyörler ile canlı heykel şovları, sokakta film müziği gösterileri, dans gösterileri yapıldı. 
PEŞ PEŞE SERGİLER AÇILDI 
Dünden Bugüne Uluslararası Altın Koza Adana Film Festivali Arşiv Sergisi Mehmet Turgut Sinemanın Usta Yüzleri Fotoğraf Sergisi,  Uluslararası Sinema Karikatürleri Sergisi,  Adana Ressamlar Derneği İnteraktif Atölye çalışmaları ve sergileri açıldı.
ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ 
Yönetmen Hilal Saral ile Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi ve Kent-Mekan-Sinema konulu panel gerçekleştirildi. 1 hafta faaliyet gösterecek Sinema ve Kültür Sanat Kasabası her gün saat 10.00'da başlıyor, saat 23.00’e kadar etkinliklerin tamamı ücretsiz izlenebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.