“FİLİSTİN İLE İSG ALANINDA İŞBİRLİĞİMİZ GÜÇLENECEK”

DÜNYA 26.10.2018 - 12:50, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2240+ kez okundu.
 

“FİLİSTİN İLE İSG ALANINDA İŞBİRLİĞİMİZ GÜÇLENECEK”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, İslam İşbirliği Teşkilatı İş Sağlığı ve Güvenliği Ağı (OIC-OSHNET) projesi kapsamında Filistin’i ziyaret edecek ve eğitimler verecek. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, İslam İşbirliği Teşkilatı İş Sağlığı ve Güvenliği Ağı (OIC-OSHNET) projesini, İslam İşbirliği Teşkilatı İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) işbirliği ile yürütüyor. Nisan ayında Ankara’da düzenlenen OIC-OSHNET Kıdemli Uzmanlar Toplantısı sonrasında, Filistin temsilcileri tarafından, TİKA ve İslam İşbirliği Teşkilatı Filistin Ofisi kanalıyla, Türkiye önderliğindeki OIC-OSHNET’ten iş sağlığı ve güvenliği alanında proje talep edilmişti. Kasım ayında ülkede bir dizi ziyaret ve eğitim gerçekleştirecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, böylece, OIC-OSHNET projesi vasıtasıyla birçok İslam ülkesine başarılı bir şekilde taşıdığı İSG konusunu, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksâ’nın bulunduğu Filistin’e de taşıyacak. KOÇ: “FİLİSTİN’LE İŞBİRLİĞİMİZ GÜÇLENECEK” İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Op. Dr. Orhan Koç, “Bu çalışma sayesinde, Filistin’le isg alanında işbirliğimiz güçlenecek. 7-8 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz ziyaret ile Filistin’le ilk resmi temaslarımız kurulmuş olacak” dedi. TÜRKİYE FİLİSTİN’E ROL MODEL OLUYOR Op. Dr. Koç başkanlığında, Mühendis Kağan Yücel ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Fatih Erel’den oluşan delegasyon, Filistin Çalışma Bakanlığı, TİKA, İİT Filistin Ofisi ve Filistin Sosyal Güvenlik Kurumlarına bir dizi ziyaretler gerçekleştirecek ve ülkenin iş sağlığı ve güvenliği profilini bizzat yerinde inceleyecek. Ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü uzmanları SESRIC işbirliğiyle, risk değerlendirmesi, iş ekipmanları, acil durum, iş hijyeni ile fiziksel ve kimyasal faktörler konularında Filistin Çalışma Bakanlığı müfettişi ve Filistin Sanayiciler Federasyonu’ndan toplam 25 İSG profesyoneline eğitim verecek. Eğitim ve yapılacak ziyaretler süresince OIC-OSHNET proje önerileri hakkında da kapsamlı görüşmeler gerçekleştirilecek. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN İSLAM ÜLKELERİNE EĞİTİM İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, OIC-OSHNET ile şimdiye kadar başta Umman, Malezya, Azerbaycan, Surinam, Sudan, Arnavutluk, Bahreyn, Uganda, Pakistan, Bangladeş ve Brunei Sultanlığı olmak üzere birçok İslam ülkesinde, İSG kurumlarının kapasitelerini geliştirmek için İSG profesyonellerine yönelik teknik eğitimler verdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, İslam İşbirliği Teşkilatı İş Sağlığı ve Güvenliği Ağı (OIC-OSHNET) projesi kapsamında Filistin’i ziyaret edecek ve eğitimler verecek.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, İslam İşbirliği Teşkilatı İş Sağlığı ve Güvenliği Ağı (OIC-OSHNET) projesini, İslam İşbirliği Teşkilatı İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) işbirliği ile yürütüyor. Nisan ayında Ankara’da düzenlenen OIC-OSHNET Kıdemli Uzmanlar Toplantısı sonrasında, Filistin temsilcileri tarafından, TİKA ve İslam İşbirliği Teşkilatı Filistin Ofisi kanalıyla, Türkiye önderliğindeki OIC-OSHNET’ten iş sağlığı ve güvenliği alanında proje talep edilmişti. Kasım ayında ülkede bir dizi ziyaret ve eğitim gerçekleştirecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, böylece, OIC-OSHNET projesi vasıtasıyla birçok İslam ülkesine başarılı bir şekilde taşıdığı İSG konusunu, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksâ’nın bulunduğu Filistin’e de taşıyacak.

KOÇ: “FİLİSTİN’LE İŞBİRLİĞİMİZ GÜÇLENECEK”

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Op. Dr. Orhan Koç, “Bu çalışma sayesinde, Filistin’le isg alanında işbirliğimiz güçlenecek. 7-8 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz ziyaret ile Filistin’le ilk resmi temaslarımız kurulmuş olacak” dedi.

TÜRKİYE FİLİSTİN’E ROL MODEL OLUYOR

Op. Dr. Koç başkanlığında, Mühendis Kağan Yücel ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Fatih Erel’den oluşan delegasyon, Filistin Çalışma Bakanlığı, TİKA, İİT Filistin Ofisi ve Filistin Sosyal Güvenlik Kurumlarına bir dizi ziyaretler gerçekleştirecek ve ülkenin iş sağlığı ve güvenliği profilini bizzat yerinde inceleyecek.

Ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü uzmanları SESRIC işbirliğiyle, risk değerlendirmesi, iş ekipmanları, acil durum, iş hijyeni ile fiziksel ve kimyasal faktörler konularında Filistin Çalışma Bakanlığı müfettişi ve Filistin Sanayiciler Federasyonu’ndan toplam 25 İSG profesyoneline eğitim verecek. Eğitim ve yapılacak ziyaretler süresince OIC-OSHNET proje önerileri hakkında da kapsamlı görüşmeler gerçekleştirilecek.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN İSLAM ÜLKELERİNE EĞİTİM

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, OIC-OSHNET ile şimdiye kadar başta Umman, Malezya, Azerbaycan, Surinam, Sudan, Arnavutluk, Bahreyn, Uganda, Pakistan, Bangladeş ve Brunei Sultanlığı olmak üzere birçok İslam ülkesinde, İSG kurumlarının kapasitelerini geliştirmek için İSG profesyonellerine yönelik teknik eğitimler verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.