FİYATLAR HALDE DÜŞÜŞE GEÇTİ!

EKONOMİ 29.04.2019 - 17:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1962+ kez okundu.
 

FİYATLAR HALDE DÜŞÜŞE GEÇTİ!

Adana’da patates ve soğan hasadı başladı.
Dar gelirlilerin baştacı, onlarca yemeği yapılabilen patates, tarlalardan toplanmaya başladı. Ancak fiyatı Adana’da 6 liraya kadar yükselen patates fiyatlarında gözle görülür bir gerileme olmadı. Kabzımal Odası Başkanı Ali Batman, “Havalar ısındıkça fiyatlar düşmeye başlar” dedi. İthal soğanın elde kaldığını anlatan Batman, yeşil ürünlerde de fiyat düşüşü yaşanacağını söyledi. TÜRKİYE’NİN YÜZDE 5’LİK İHTİYACINI KARŞILIYOR  Adana’da bu yılın ilk turfanda patates hasadı devam ediyor. Geçen yıl 64 bin 33 dekar alanda 219 bin 76 ton rekolte gerçekleşti. Bu yıl üretici 66 bin dekar alanda patates ekimi yaptı. Bu yılki rekoltenin 250 bin tona ulaşması bekleniyor. Türkiye’nin patates ihtiyacının yüzde 5’ini karşıladığını söyleyen Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, dekara 3 ile 3,5 ton arasında ürün alınabildiğini hatırlatarak patates hasadının 15 Mayıs’a kadar süreceğini bildirdi. KABZIMAL ODASI BAŞKANI MÜJDE VERDİ! Kabzımal Odası Başkanı Ali Batman, son günlerde hasadın başlaması ile soğan ve patates fiyatlarında gerileme olduğunu kaydetti. Yerli soğanla birlikte 3,5- 4 liradan sattıkları ithal soğanların elde kaldığına dikkat çeken Batman, “Patates 3-3,5 lira arasında, yeşil biber 3-3,5 liradan işlem görüyor” dedi. İthal ürünlerin çiftçiyi zorda bıraktığını anlatan Batman, ileriki günlerde de fiyatlarda gözle görülür düşmeler olacağını sözlerine ekledi. 
Adana’da patates ve soğan hasadı başladı.

Dar gelirlilerin baştacı, onlarca yemeği yapılabilen patates, tarlalardan toplanmaya başladı. Ancak fiyatı Adana’da 6 liraya kadar yükselen patates fiyatlarında gözle görülür bir gerileme olmadı. Kabzımal Odası Başkanı Ali Batman, “Havalar ısındıkça fiyatlar düşmeye başlar” dedi. İthal soğanın elde kaldığını anlatan Batman, yeşil ürünlerde de fiyat düşüşü yaşanacağını söyledi.

TÜRKİYE’NİN YÜZDE 5’LİK İHTİYACINI KARŞILIYOR

 Adana’da bu yılın ilk turfanda patates hasadı devam ediyor. Geçen yıl 64 bin 33 dekar alanda 219 bin 76 ton rekolte gerçekleşti. Bu yıl üretici 66 bin dekar alanda patates ekimi yaptı. Bu yılki rekoltenin 250 bin tona ulaşması bekleniyor. Türkiye’nin patates ihtiyacının yüzde 5’ini karşıladığını söyleyen Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, dekara 3 ile 3,5 ton arasında ürün alınabildiğini hatırlatarak patates hasadının 15 Mayıs’a kadar süreceğini bildirdi.

KABZIMAL ODASI BAŞKANI MÜJDE VERDİ!

Kabzımal Odası Başkanı Ali Batman, son günlerde hasadın başlaması ile soğan ve patates fiyatlarında gerileme olduğunu kaydetti. Yerli soğanla birlikte 3,5- 4 liradan sattıkları ithal soğanların elde kaldığına dikkat çeken Batman, “Patates 3-3,5 lira arasında, yeşil biber 3-3,5 liradan işlem görüyor” dedi. İthal ürünlerin çiftçiyi zorda bıraktığını anlatan Batman, ileriki günlerde de fiyatlarda gözle görülür düşmeler olacağını sözlerine ekledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.