​ Fransa Bölge Ticaret Müşaviri François Viel, “Tarihi ATB’yi modernize etmişsiniz”

GÜNDEM 05.11.2019 - 14:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 996+ kez okundu.
 

​ Fransa Bölge Ticaret Müşaviri François Viel, “Tarihi ATB’yi modernize etmişsiniz”

  Fransa Bölge Ticaret Müşaviri François Viel, Tarım Ataşesi Bozkurt Özserezli ile ziyaret ettiği Adana Ticaret Borsası yöneticilerine “Tarihi ATB’yi modernize etmişsiniz” dedi.   “KULLANDIĞINIZ TEKNOLOJİ ÇOK İLERİ” Tarımsal politikaların kendi alanına girdiğini söyleyen Fransa Bölge Ticaret Müşaviri François Viel, “Hem tarım hemde tarımsal ürünlerin işlenmesi yani olayların sahada nasıl gerçekleştiğini yerinde görmek istedim. Bu çerçevede en önemli aktör Adana Ticaret Borsası. Çünkü final olarak bu tarımsal ürünler burada satılıyor. Tesisinizi gezdirdiniz. Hayranlıkla izledim. Bir yüz yıldan fazla tarihi olan bir borsayı modern bir komplekse dönüştürmüşsünüz. Kullandığınız teknolojiniz çok ileri, hayran oldum. Diğer taraftan da tarım ürünlerinin depolanması ve elektronik ortamda satışınızda mükemmel. Sizleri ve bölgenizi tanımaktan mutluluk duyuyorum. Benim arzum Fransa ve Türkiye arasında ticari işbirliktelikleri kurabilmek. Bu hususta bugün fikirlerinizi almaya geldim. Ben biliyorum ki Ticaret Borsaları Coğrafi İşaret konusunda da öncü olan kuruluşlardır.” dedi.   FRANSA İLE TİCARİ İLİŞKİLERDE ATB OLARAK KÖPRÜ OLURUZ ATB Meclis Başkanı Osman Bağış ve Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk’ün hazır bulunduğu ziyarette Adana Ticaret Borsası yeni kompleksi ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Tarım denildiğinde akla ilk Çukurova gelir, Adana gelir. Çay ve Fındığın dışında stratejik tüm ürün kotasyonu bölgemizde yetişmektedir. Coğrafi İşaret olarak Çukurova Pamuğunu bu yıl alıyoruz. İlimizin diğer değerlerinede sahip çıkacağız. İşlem hacmi bakımından Türkiye’nin en önde gelen borsaların içerisinde yer alıyoruz. Örnek bir borsa olduk. Üyelerimize ve bölgemize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Fransa ile ticari ilişkileri olan üyelerimiz bulunmaktadır. Ama bu ticari ilişkiyi tüm üyelerimizle geliştirmek isteriz. Bu anlamda Adana Ticaret Borsası olarak buna köprü olmaya her zaman hazırız. Çünkü borsalar ticaret yapan değil, hizmet üreten yerlerdir. Ekonominin dinamikleridir. Sizleri misafir etmekten memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim.” diye konuştu.  

 

Fransa Bölge Ticaret Müşaviri François Viel, Tarım Ataşesi Bozkurt Özserezli ile ziyaret ettiği Adana Ticaret Borsası yöneticilerine “Tarihi ATB’yi modernize etmişsiniz” dedi.

 

“KULLANDIĞINIZ TEKNOLOJİ ÇOK İLERİ”

Tarımsal politikaların kendi alanına girdiğini söyleyen Fransa Bölge Ticaret Müşaviri François Viel, “Hem tarım hemde tarımsal ürünlerin işlenmesi yani olayların sahada nasıl gerçekleştiğini yerinde görmek istedim. Bu çerçevede en önemli aktör Adana Ticaret Borsası. Çünkü final olarak bu tarımsal ürünler burada satılıyor. Tesisinizi gezdirdiniz. Hayranlıkla izledim. Bir yüz yıldan fazla tarihi olan bir borsayı modern bir komplekse dönüştürmüşsünüz. Kullandığınız teknolojiniz çok ileri, hayran oldum. Diğer taraftan da tarım ürünlerinin depolanması ve elektronik ortamda satışınızda mükemmel. Sizleri ve bölgenizi tanımaktan mutluluk duyuyorum. Benim arzum Fransa ve Türkiye arasında ticari işbirliktelikleri kurabilmek. Bu hususta bugün fikirlerinizi almaya geldim. Ben biliyorum ki Ticaret Borsaları Coğrafi İşaret konusunda da öncü olan kuruluşlardır.” dedi.

 

FRANSA İLE TİCARİ İLİŞKİLERDE ATB OLARAK KÖPRÜ OLURUZ

ATB Meclis Başkanı Osman Bağış ve Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk’ün hazır bulunduğu ziyarette Adana Ticaret Borsası yeni kompleksi ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Tarım denildiğinde akla ilk Çukurova gelir, Adana gelir. Çay ve Fındığın dışında stratejik tüm ürün kotasyonu bölgemizde yetişmektedir. Coğrafi İşaret olarak Çukurova Pamuğunu bu yıl alıyoruz. İlimizin diğer değerlerinede sahip çıkacağız. İşlem hacmi bakımından Türkiye’nin en önde gelen borsaların içerisinde yer alıyoruz. Örnek bir borsa olduk. Üyelerimize ve bölgemize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Fransa ile ticari ilişkileri olan üyelerimiz bulunmaktadır. Ama bu ticari ilişkiyi tüm üyelerimizle geliştirmek isteriz. Bu anlamda Adana Ticaret Borsası olarak buna köprü olmaya her zaman hazırız. Çünkü borsalar ticaret yapan değil, hizmet üreten yerlerdir. Ekonominin dinamikleridir. Sizleri misafir etmekten memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.