Fransa'da Seçime Girecek Adayların Başı Yalan Haberlerle Belada

DÜNYA 22.04.2017 - 08:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2581+ kez okundu.
 

Fransa'da Seçime Girecek Adayların Başı Yalan Haberlerle Belada

Fransa'da pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçimi öncesi sosyal medyada yalan haber rüzgarları esiyor. Bütün adayların rakibini zayıflatmak için kullandığı bu yalan haberlerden bütün adaylar şikayetçi.
Fransa'da pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçimi öncesi sosyal medyada, adaylar hakkındaki yalan haberlerde patlama yaşanıyor. Les Echos gazetesinin, sosyal alanda stratejik danışmanlık hizmeti veren Bakamo Social şirketine dayandırdığı habere göre, seçim öncesi cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin sosyal medyada paylaşılan haberlerin 4'te 1'i "yalan haber" oldu. EN GÜÇLÜ ADAYLAR HAKKINDA DAHA ÇOK YALAN! Özellikle merkez sağın adayı François Fillon, aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin adayı Marine Le Pen ve Sosyalist Parti'nin eski Ekonomi Bakanı ve bağımsız aday Emmanuel Macron hakkında yalan haberler paylaşılmasında seçimin dengelerini değiştirme isteği yer aldı. Bu bağlamda sosyal medyada Fillon'un yolsuzluk iddalarından "temizlendiği" haberi, 11 Nisan'da 25 bin kez paylaşıldı. "EV SAHİPLERİ KİRA ÖDEMEK ZORUNDA KALACAK" Macron'un hakkında paylaşılan haberler arasında, adayın ev sahibi olan kişilere kira ödetmek istediği ile Suudi Arabistan tarafından desteklendiği ve finanse edildiği haberleri bulunuyor. Le Pen'in Rusya tarafından desteklendiği haberleri de paylaşılan yalan haberler arasında oldu. Le Monde gazetesi, 2 ay önce aralarında kendisinin de olduğu 8 Fransız medya kuruluşunun, sosyal paylaşım sitesindeki yalan haberleri azaltmak için Facebook ile iş birliği yapma konusunda anlaştığını yazmıştı. Fransa'da bu pazar yapılacak ve 11 adayın yarışacağı cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda salt çoğunluğu geçen olmazsa, ikinci tur en çok oyu alan iki aday arasında 7 Mayıs'ta gerçekleşecek.
Fransa'da pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçimi öncesi sosyal medyada yalan haber rüzgarları esiyor. Bütün adayların rakibini zayıflatmak için kullandığı bu yalan haberlerden bütün adaylar şikayetçi.

Fransa'da pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçimi öncesi sosyal medyada, adaylar hakkındaki yalan haberlerde patlama yaşanıyor.

Les Echos gazetesinin, sosyal alanda stratejik danışmanlık hizmeti veren Bakamo Social şirketine dayandırdığı habere göre, seçim öncesi cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin sosyal medyada paylaşılan haberlerin 4'te 1'i "yalan haber" oldu.

EN GÜÇLÜ ADAYLAR HAKKINDA DAHA ÇOK YALAN!

Özellikle merkez sağın adayı François Fillon, aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin adayı Marine Le Pen ve Sosyalist Parti'nin eski Ekonomi Bakanı ve bağımsız aday Emmanuel Macron hakkında yalan haberler paylaşılmasında seçimin dengelerini değiştirme isteği yer aldı.

Bu bağlamda sosyal medyada Fillon'un yolsuzluk iddalarından "temizlendiği" haberi, 11 Nisan'da 25 bin kez paylaşıldı.

"EV SAHİPLERİ KİRA ÖDEMEK ZORUNDA KALACAK"

Macron'un hakkında paylaşılan haberler arasında, adayın ev sahibi olan kişilere kira ödetmek istediği ile Suudi Arabistan tarafından desteklendiği ve finanse edildiği haberleri bulunuyor.

Le Pen'in Rusya tarafından desteklendiği haberleri de paylaşılan yalan haberler arasında oldu.

Le Monde gazetesi, 2 ay önce aralarında kendisinin de olduğu 8 Fransız medya kuruluşunun, sosyal paylaşım sitesindeki yalan haberleri azaltmak için Facebook ile iş birliği yapma konusunda anlaştığını yazmıştı.

Fransa'da bu pazar yapılacak ve 11 adayın yarışacağı cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda salt çoğunluğu geçen olmazsa, ikinci tur en çok oyu alan iki aday arasında 7 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.