GAFFAR OKKAN’I SAYGIYLA ANILDI

GÜNDEM 23.01.2020 - 13:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1905+ kez okundu.
 

GAFFAR OKKAN’I SAYGIYLA ANILDI

  Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Diyarbakır'da uğradığı suikast sonucu katledilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı, vefatının 19. yılında saygıyla ve rahmetle andı. Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaptığı yazılı açıklamasında suikast ile ilgili duygu ve düşüncelerini şöyle paylaştı; “Diyarbakır'a Emniyet Müdürü olarak atanan Gaffar Okkan, halkla emniyet güçlerinin göz göze bile gelmediği, olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının sürdüğü, bölgede faili meçhul cinayetlerin arttığı, halkla devletin arasının çok açıldığı 1997 yılında göreve başlamıştı. Ancak yaptığı olumlu dokunuşlar ve uygulamalarla kısa sürede de halkın sevdiği bir isim olmayı başarmıştı. Onun döneminde ilk defa kadın polisler sokakta görev almaya başlamıştı. Çocuk ve yaşlılar için devriye gezen araçlarda yine kadın polisler görevlendiriliyordu. Görev süresi boyunca insanların, polise bakış açısını değiştiren, Diyarbakır halkının gönlünü kazanan Gaffar Okkan, araya mesafe koymaktansa halkı anlamayı tercih etmiş ve onlarla bütünleşmiştir. Bugün bu cinayet hâlâ çözülebilmiş değil. Hizbullah tarafından düzenlendiği iddia edilse de aradan geçen zaman içinde tam olarak kimler tarafından öldürüldüğü, cinayetin planlayıcılarının kim olduğu ortaya çıkarılamadı. Vedasında ise şehirde esnaf kepenk kapatmış, Diyarbakırlılar O’nu gözleri yaşlı uğurlamıştı. Katledilen Gaffar Okkan’ı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, uğruna hayatını feda ettiği değerlerin savunulması ve yaşatılmasının hepimiz için kaçınılmaz ve ertelenemez birer görev olduğunu vurgulamak istiyorum. Saygıyla sunarım."  

 

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Diyarbakır'da uğradığı suikast sonucu katledilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı, vefatının 19. yılında saygıyla ve rahmetle andı.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaptığı yazılı açıklamasında suikast ile ilgili duygu ve düşüncelerini şöyle paylaştı;

“Diyarbakır'a Emniyet Müdürü olarak atanan Gaffar Okkan, halkla emniyet güçlerinin göz göze bile gelmediği, olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının sürdüğü, bölgede faili meçhul cinayetlerin arttığı, halkla devletin arasının çok açıldığı 1997 yılında göreve başlamıştı. Ancak yaptığı olumlu dokunuşlar ve uygulamalarla kısa sürede de halkın sevdiği bir isim olmayı başarmıştı.

Onun döneminde ilk defa kadın polisler sokakta görev almaya başlamıştı. Çocuk ve yaşlılar için devriye gezen araçlarda yine kadın polisler görevlendiriliyordu.

Görev süresi boyunca insanların, polise bakış açısını değiştiren, Diyarbakır halkının gönlünü kazanan Gaffar Okkan, araya mesafe koymaktansa halkı anlamayı tercih etmiş ve onlarla bütünleşmiştir.

Bugün bu cinayet hâlâ çözülebilmiş değil. Hizbullah tarafından düzenlendiği iddia edilse de aradan geçen zaman içinde tam olarak kimler tarafından öldürüldüğü, cinayetin planlayıcılarının kim olduğu ortaya çıkarılamadı.

Vedasında ise şehirde esnaf kepenk kapatmış, Diyarbakırlılar O’nu gözleri yaşlı uğurlamıştı.
Katledilen Gaffar Okkan’ı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, uğruna hayatını feda ettiği değerlerin savunulması ve yaşatılmasının hepimiz için kaçınılmaz ve ertelenemez birer görev olduğunu vurgulamak istiyorum. Saygıyla sunarım."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.