Gastronometro şeflerinden Kahve Günü’ne özel enfes tarifler ve püf noktaları!

SAĞLIK-YAŞAM 01.10.2020 - 10:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1661+ kez okundu.
 

Gastronometro şeflerinden Kahve Günü’ne özel enfes tarifler ve püf noktaları!

Metro Türkiye bünyesinde hayata geçirilen Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun şefleri 1 Ekim Dünya Kahve Günü’ne özel birbirinden lezzetli kahveli tatlı tariflerini, Metro Türkiye’nin baristası ise içimine doyum olmayacak filtre kahve için püf noktaları paylaştı.     Pek çok kültüre ve yaşama etki eden kahve, günlük hayatımızın ayrılmaz ve lezzetli bir parçası haline geldi. Onlarca çeşidi ve damak tadına göre değişen nefis sunumlarıyla dünyanın en sevilen içeceklerinin başında gelen kahve, tatlılarda kullanıldığında da damakları şenlendiriyor.   Metro Türkiye bünyesinde hayata geçirilen Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun şefleri 1 Ekim Dünya Kahve Günü’ne lezzet katmak için kahvenin kullanılarak hazırlandığı birbirinden enfes tarifleri paylaştı. Metro Türkiye’nin baristası ise evde içimine doyum olmayacak filtre kahve hazırlamanız için püf noktalarını bir araya getirdi.     Evde filtre kahve hazırlamanız için püf noktalar Öncelikle iyi bir filtre kahve demlemenin sırlarıyla başlayalım. İşte kahveyi altın orana yaklaştıracak, tadına doyum olmayan filtre kahve yapmanın püf noktaları: Filtre kahve için 1:16 oran kullanılmalıdır. 1lt su için x 60 gr kahve kullanılmalıdır. Ölçü ekipmanınız yoksa paketin 8’de 1’ini kullanabilirsiniz, püf noktaları, 4 porsiyon kahve için hazırlanmıştır. Öncelikle kâğıt filtrenizi, kağıt kokusunun kahvenin içine geçmesini önlemek için sıcak su ile yıkayabilirsiniz. Kahveyi 93 derece su ısısında 6 dakikada hazırlanmalısınız. Daha iyi bir deneyim için kahve makinesi kullanabilirsiniz. Bu durumda kalibrasyon önemlidir. Eğer zamanlayıcı 6 dakikanın üzerinde bir sürede bittiyse, kahveniz muhtemelen acı olacaktır. Değirmeninizi kahveyi biraz daha kalın öğütecek şekilde kalibre etmelisiniz. Zamanlayıcı 6 dakikanın altında ise; gövdesi düşük, su tadı baskın ve yeteri kadar çözünmemiş kahve içiyorsunuzdur. Çözüm için değirmeninizi bu kez kahveyi daha ince öğütecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Kahve hazırlarken bir diğer önemli madde sudur. Kullandığınız suyun tds değerlerine göre demleme süresi değişkenlik gösterebilir. Eğer çok yüksek tds veya ph değerlerine sahip bir su kullanıyorsanız demleme süresini düşürebilir, kahvenin su ile daha çok çözünmesini bekleyebilirsiniz. İçme suları genellikle yüksek minerallere sahiptir ve kahveyi yeteri kadar çözmez. Ek olarak bu çözelti kalitesini makinelerin ısı ayarı varsa 86 - 94 dereceler arası değiştirip deneyebilirsiniz. Bu sudaki iletkenliği (ppm) arttırıp düşürür. Daha sıcak (iletken) su, tds değerleri çok yüksek olsa bile daha çok kahve çözecektir. Suyun mineral oranı düşükse çözülmüş kahvenin acı olmaması için daha soğuk su tercih edebilirsiniz. İyi bir kahve deneyimi için kahvenizi fincana döktükten ortalama 4 dakika sonra içmeye başlayabilirsiniz.

Metro Türkiye bünyesinde hayata geçirilen Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun şefleri 1 Ekim Dünya Kahve Günü’ne özel birbirinden lezzetli kahveli tatlı tariflerini, Metro Türkiye’nin baristası ise içimine doyum olmayacak filtre kahve için püf noktaları paylaştı.

 

 

Pek çok kültüre ve yaşama etki eden kahve, günlük hayatımızın ayrılmaz ve lezzetli bir parçası haline geldi. Onlarca çeşidi ve damak tadına göre değişen nefis sunumlarıyla dünyanın en sevilen içeceklerinin başında gelen kahve, tatlılarda kullanıldığında da damakları şenlendiriyor.

 

Metro Türkiye bünyesinde hayata geçirilen Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun şefleri 1 Ekim Dünya Kahve Günü’ne lezzet katmak için kahvenin kullanılarak hazırlandığı birbirinden enfes tarifleri paylaştı. Metro Türkiye’nin baristası ise evde içimine doyum olmayacak filtre kahve hazırlamanız için püf noktalarını bir araya getirdi.

 

 

Evde filtre kahve hazırlamanız için püf noktalar

Öncelikle iyi bir filtre kahve demlemenin sırlarıyla başlayalım. İşte kahveyi altın orana yaklaştıracak, tadına doyum olmayan filtre kahve yapmanın püf noktaları:

  • Filtre kahve için 1:16 oran kullanılmalıdır. 1lt su için x 60 gr kahve kullanılmalıdır. Ölçü ekipmanınız yoksa paketin 8’de 1’ini kullanabilirsiniz, püf noktaları, 4 porsiyon kahve için hazırlanmıştır.
  • Öncelikle kâğıt filtrenizi, kağıt kokusunun kahvenin içine geçmesini önlemek için sıcak su ile yıkayabilirsiniz.
  • Kahveyi 93 derece su ısısında 6 dakikada hazırlanmalısınız.
  • Daha iyi bir deneyim için kahve makinesi kullanabilirsiniz.
  • Bu durumda kalibrasyon önemlidir. Eğer zamanlayıcı 6 dakikanın üzerinde bir sürede bittiyse, kahveniz muhtemelen acı olacaktır. Değirmeninizi kahveyi biraz daha kalın öğütecek şekilde kalibre etmelisiniz. Zamanlayıcı 6 dakikanın altında ise; gövdesi düşük, su tadı baskın ve yeteri kadar çözünmemiş kahve içiyorsunuzdur. Çözüm için değirmeninizi bu kez kahveyi daha ince öğütecek şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • Kahve hazırlarken bir diğer önemli madde sudur. Kullandığınız suyun tds değerlerine göre demleme süresi değişkenlik gösterebilir. Eğer çok yüksek tds veya ph değerlerine sahip bir su kullanıyorsanız demleme süresini düşürebilir, kahvenin su ile daha çok çözünmesini bekleyebilirsiniz. İçme suları genellikle yüksek minerallere sahiptir ve kahveyi yeteri kadar çözmez.
  • Ek olarak bu çözelti kalitesini makinelerin ısı ayarı varsa 86 - 94 dereceler arası değiştirip deneyebilirsiniz. Bu sudaki iletkenliği (ppm) arttırıp düşürür. Daha sıcak (iletken) su, tds değerleri çok yüksek olsa bile daha çok kahve çözecektir. Suyun mineral oranı düşükse çözülmüş kahvenin acı olmaması için daha soğuk su tercih edebilirsiniz.
  • İyi bir kahve deneyimi için kahvenizi fincana döktükten ortalama 4 dakika sonra içmeye başlayabilirsiniz.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.