Gastronomi Zirvesi’nde Adana fark yarattı

KÜLTÜR-SANAT 02.04.2018 - 14:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2362+ kez okundu.
 

Gastronomi Zirvesi’nde Adana fark yarattı

Adanalı aşçılar, içli köfte, sarımsaklı köfte, yoğurtlu mantı, kabak tatlısı, turunç tatlısı ve domates tatlısı ile damakları şenlendirdi.
  Çukurova’nın eşsiz lezzetlerini  Türkiye’nin dört bir yanında başarıyla tanıtan Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER), 3. Travel Expo 2018 Ankara Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi’nde fark yarattı. Adanalı mutfak şefleri, özenle hazırladıkları içli köfte, sarımsaklı köfte, yoğurtlu mantı, kabak tatlısı, turunç tatlısı ve domates tatlısıyla damakları şenlendirdi. Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu’nu oluşturan Hatay, Osmaniye, Mersin, Isparta, Burdur, Antalya ve Kahramanmaraş’taki meslektaşlarıyla birlikte ekip olarak Ankara’ya çıkarma yapan Adanalı aşçılar, ATO Congresium Konferans ve Sergi Alanı'ndaki dev organizasyonda Adana’nın yemek ve tatlılarını tanıttı. ADAPADER Başkanı Derviş Göçmen ve ekibi, 4 gün süren fuarda özenle hazırladıkları içli köfte, sarımsaklı köfte, yoğurtlu mantı, kabak tatlısı, turunç tatlısı ve domates tatlısını ziyaretçilere ücretsiz ikram etti. Binlerce başkentliye Adana mutfağının eşsiz lezzetlerini tattıran ADAPADER standı, ilgi odağı oldu. ADAPADER Başkanı Derviş Göçmen, 50 bin ziyaretçi alan fuarda kendilerine ulaşım, forma ve gıda desteği veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe’ye teşekkür etti. Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Genel Başkanı Gökhan Tufan ile Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Münir Tanak’ın hamiliğinde Adana’nın yemek kültürünü ve lezzetlerini en iyi şekilde tanıttıklarını belirten Derviş Göçmen, “Travel Expo 2018 Ankara Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi’ne Türkiye şampiyonlukları kazandığımız içli köfte ve domates tatlısının yanı sıra yoğurtlu mantı ile kabak tatlısı ile katıldık. Ankaralıların ve Türkiye’nin dört bir yanından fuara alan ziyaretçilerin yoğun ilgisi bizleri gururlandırdı. Adana’nın gastronomi turizminde daha fazla söz sahibi olması için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. 
Adanalı aşçılar, içli köfte, sarımsaklı köfte, yoğurtlu mantı, kabak tatlısı, turunç tatlısı ve domates tatlısı ile damakları şenlendirdi.

 

Çukurova’nın eşsiz lezzetlerini  Türkiye’nin dört bir yanında başarıyla tanıtan Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER), 3. Travel Expo 2018 Ankara Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi’nde fark yarattı. Adanalı mutfak şefleri, özenle hazırladıkları içli köfte, sarımsaklı köfte, yoğurtlu mantı, kabak tatlısı, turunç tatlısı ve domates tatlısıyla damakları şenlendirdi.
Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu’nu oluşturan Hatay, Osmaniye, Mersin, Isparta, Burdur, Antalya ve Kahramanmaraş’taki meslektaşlarıyla birlikte ekip olarak Ankara’ya çıkarma yapan Adanalı aşçılar, ATO Congresium Konferans ve Sergi Alanı'ndaki dev organizasyonda Adana’nın yemek ve tatlılarını tanıttı. ADAPADER Başkanı Derviş Göçmen ve ekibi, 4 gün süren fuarda özenle hazırladıkları içli köfte, sarımsaklı köfte, yoğurtlu mantı, kabak tatlısı, turunç tatlısı ve domates tatlısını ziyaretçilere ücretsiz ikram etti. Binlerce başkentliye Adana mutfağının eşsiz lezzetlerini tattıran ADAPADER standı, ilgi odağı oldu.
ADAPADER Başkanı Derviş Göçmen, 50 bin ziyaretçi alan fuarda kendilerine ulaşım, forma ve gıda desteği veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe’ye teşekkür etti.
Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Genel Başkanı Gökhan Tufan ile Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Münir Tanak’ın hamiliğinde Adana’nın yemek kültürünü ve lezzetlerini en iyi şekilde tanıttıklarını belirten Derviş Göçmen, “Travel Expo 2018 Ankara Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi’ne Türkiye şampiyonlukları kazandığımız içli köfte ve domates tatlısının yanı sıra yoğurtlu mantı ile kabak tatlısı ile katıldık. Ankaralıların ve Türkiye’nin dört bir yanından fuara alan ziyaretçilerin yoğun ilgisi bizleri gururlandırdı. Adana’nın gastronomi turizminde daha fazla söz sahibi olması için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.