Gazeteci Eroğlu, AK Parti’den Meclis üyesi aday adayı oldu

SİYASET 05.12.2018 - 17:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2233+ kez okundu.
 

Gazeteci Eroğlu, AK Parti’den Meclis üyesi aday adayı oldu

Adana’nın Pozantı ilçesinde, 20 yıldan beri yayın hayatını sürdüren Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi’nde, 2004 yılından beri görev yapan, Gazeteci Hayriye Eroğlu, AK Parti’den Meclis üyesi aday adayı oldu. Başbakanlık Sarı Basın Kartı sahibi Hariye Eroğlu, “Mesleğimde, yönetici, muhabir sıfatıyla Pozantı’nın pek çok sorunlarının çözümünde, yayın yolu aracılığıyla yol gösterici oldum. Çözümleri konusunda, yetkililere de yardımcı oldum. Yanı sıra, 2009 yılından itibaren gazeteci olarak belediye meclisinin son 10 yıldaki toplam 120 oturumunu izleyerek haberleştirdim. Yeri geldi, eleştirdim. Yeri geldi, yol gösterici oldum. 2013 yılından itibaren de AK Parti üyesiyim. 2014 yılında belediye meclis üyeliği aday adaylığına başvuru yaptım” dedi.  Eroğlu, AK Parti üyesi ve gazeteci olarak, partisinin yanında yer almaya devam ederek, çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Pozantı İlçe Kadın Kolları Tanıtım Medya Başkanlığı’nı sürdürmekte iken, 31 Mart 2019 yerel seçimleri için belediye meclis üyeliği aday adaylığına başvurarak, halkımıza ve partimize olan hizmet katkımı genişletme arzusundayım. Çıktığım bu kutlu yolda, takdir Yüce Allah’ımızın, karar ise parti büyüklerimindir” diye konuştu.  Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıldönümü nedeniyle de bir açıklama yapan Eroğlu, şunları kaydetti:  “Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızda kar- kış demeden, kağnılarla mermi taşıyan, çocuğunun üstündeki battaniyeyi, top mermisinin üzerine örten ve dünyaya örnek olan kadınlarımıza, 1930 yılından itibaren ilk olarak, belediye meclis üyeliklerine seçilme hakkının verilişinin 88. yıldönümünde, biz günümüzün kadınlarına miras bıraktıkları bu büyük onuru yaşamanın, milli heyecanı içerisinde, tarihimize kazınan, Nene Hatunları, Hatice Anaları ve diğer kahraman kadınlarımızın, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyor, tüm kadınlarımızın, bu onur mirasını derin bir muhabbetle kutluyor, başta Atatürk olmak üzere, bizlere bugünü bahşedenlere, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

Adana’nın Pozantı ilçesinde, 20 yıldan beri yayın hayatını sürdüren Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi’nde, 2004 yılından beri görev yapan, Gazeteci Hayriye Eroğlu, AK Parti’den Meclis üyesi aday adayı oldu.

Başbakanlık Sarı Basın Kartı sahibi Hariye Eroğlu, “Mesleğimde, yönetici, muhabir sıfatıyla Pozantı’nın pek çok sorunlarının çözümünde, yayın yolu aracılığıyla yol gösterici oldum. Çözümleri konusunda, yetkililere de yardımcı oldum. Yanı sıra, 2009 yılından itibaren gazeteci olarak belediye meclisinin son 10 yıldaki toplam 120 oturumunu izleyerek haberleştirdim. Yeri geldi, eleştirdim. Yeri geldi, yol gösterici oldum. 2013 yılından itibaren de AK Parti üyesiyim. 2014 yılında belediye meclis üyeliği aday adaylığına başvuru yaptım” dedi. 
Eroğlu, AK Parti üyesi ve gazeteci olarak, partisinin yanında yer almaya devam ederek, çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Pozantı İlçe Kadın Kolları Tanıtım Medya Başkanlığı’nı sürdürmekte iken, 31 Mart 2019 yerel seçimleri için belediye meclis üyeliği aday adaylığına başvurarak, halkımıza ve partimize olan hizmet katkımı genişletme arzusundayım. Çıktığım bu kutlu yolda, takdir Yüce Allah’ımızın, karar ise parti büyüklerimindir” diye konuştu.
 Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıldönümü nedeniyle de bir açıklama yapan Eroğlu, şunları kaydetti:  “Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızda kar- kış demeden, kağnılarla mermi taşıyan, çocuğunun üstündeki battaniyeyi, top mermisinin üzerine örten ve dünyaya örnek olan kadınlarımıza, 1930 yılından itibaren ilk olarak, belediye meclis üyeliklerine seçilme hakkının verilişinin 88. yıldönümünde, biz günümüzün kadınlarına miras bıraktıkları bu büyük onuru yaşamanın, milli heyecanı içerisinde, tarihimize kazınan, Nene Hatunları, Hatice Anaları ve diğer kahraman kadınlarımızın, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyor, tüm kadınlarımızın, bu onur mirasını derin bir muhabbetle kutluyor, başta Atatürk olmak üzere, bizlere bugünü bahşedenlere, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.