GELİNBAŞI 800 TL BÖBREK NAKLİ 300 LİRA!

GÜNDEM 30.09.2020 - 15:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2685+ kez okundu.
 

GELİNBAŞI 800 TL BÖBREK NAKLİ 300 LİRA!

EJDER BAŞARAN / EGEMEN / ÖZEL HABER  Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Gelin başı yapan bir kuaför bu işlem için en az 800 lira ücret alıyor. Ancak böbrek nakli yapan  hekime 300 lira ödeme yapılıyor. Bu kıyaslamalar uygun değil ancak durum bu” dedi.  HAKAN DENİZLİ’Yİ ZİYARET ETTİ  Nennioğlu, sendikanın Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayşe Kolukırık ve Şehir Hastanesi Baş Temsilcisi Oğuzhan Kan ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, kurucumuz Hakan Denizli ile görüştü. Nennioğlu, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının işinin çok zor olduğunu hatırlatarak, bu süreçte sendikacılık noktasında da büyük çıkış yakaladıklarını bildirdi.  ADALETLİ VE HAKÇA TEK MAAŞ ÖDENSİN Nennioğlu, sağlık çalışanlarının maaşlarının ek ödemesiz ve performanssız tek seferde ödenmesini istedi. Bugün bir hemşirenin sabit maaşına ilave olarak, sabit ek ödeme, performans ve nöbet ücreti aldığını ancak, emeklilik işlemlerinin sabit maaşlarına göre hesaplandığını aktaran Nennioğlu, bunun düzeltilmesi gerektiğine dikkat çekti. Nennioğlu, “Sağlık çalışanları olarak, ne sabit ek ödeme ne de performans istiyoruz. Sağlık çalışanları adaletli ve hakça verilecek tek maaşa razıdır” ifadelerini kullandı.  HEKİMİN MAAŞI 10 KAT ERİDİ! Nennioğlu, 2007-2008 yıllarında Adana’da bir uzman hekimin eline geçen ücretin 6 bin lirayı bulduğunu ve bununla 30 cumhuriyet altını alınabildiğini, bugün ise aynı hekimin eline 5 bin lira maaş geçtiğini ve 3 cumhuriyet altını ancak alabildiğini bildirdi. Nennioğlu, aynı hekimin eylül ayı döner sermaye ödemesinin ise 182 lira olduğunu sözlerine ekledi.    

EJDER BAŞARAN / EGEMEN / ÖZEL HABER 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Gelin başı yapan bir kuaför bu işlem için en az 800 lira ücret alıyor. Ancak böbrek nakli yapan  hekime 300 lira ödeme yapılıyor. Bu kıyaslamalar uygun değil ancak durum bu” dedi. 
HAKAN DENİZLİ’Yİ ZİYARET ETTİ 
Nennioğlu, sendikanın Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayşe Kolukırık ve Şehir Hastanesi Baş Temsilcisi Oğuzhan Kan ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, kurucumuz Hakan Denizli ile görüştü. Nennioğlu, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının işinin çok zor olduğunu hatırlatarak, bu süreçte sendikacılık noktasında da büyük çıkış yakaladıklarını bildirdi. 
ADALETLİ VE HAKÇA TEK MAAŞ ÖDENSİN
Nennioğlu, sağlık çalışanlarının maaşlarının ek ödemesiz ve performanssız tek seferde ödenmesini istedi. Bugün bir hemşirenin sabit maaşına ilave olarak, sabit ek ödeme, performans ve nöbet ücreti aldığını ancak, emeklilik işlemlerinin sabit maaşlarına göre hesaplandığını aktaran Nennioğlu, bunun düzeltilmesi gerektiğine dikkat çekti. Nennioğlu, “Sağlık çalışanları olarak, ne sabit ek ödeme ne de performans istiyoruz. Sağlık çalışanları adaletli ve hakça verilecek tek maaşa razıdır” ifadelerini kullandı. 
HEKİMİN MAAŞI 10 KAT ERİDİ!
Nennioğlu, 2007-2008 yıllarında Adana’da bir uzman hekimin eline geçen ücretin 6 bin lirayı bulduğunu ve bununla 30 cumhuriyet altını alınabildiğini, bugün ise aynı hekimin eline 5 bin lira maaş geçtiğini ve 3 cumhuriyet altını ancak alabildiğini bildirdi. Nennioğlu, aynı hekimin eylül ayı döner sermaye ödemesinin ise 182 lira olduğunu sözlerine ekledi.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.