GENÇLERİN YÜZÜ CHP İLE GÜLECEK

SİYASET 21.06.2018 - 11:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1442+ kez okundu.
 

GENÇLERİN YÜZÜ CHP İLE GÜLECEK

CHP Adana Milletvekili Avukat Oya Tekin, CHP’nin genç nüfusa yönelik hazırladığı projelerin, işsizlik ve umutsuzlukla boğuşan gençler için gelecek sağlayacağına dikkat çekti. “Gençlerimiz işsizlikle boğuşuyor, Türkiye’de genç işsizliği rakamları yüzde 25’e ulaşıyor. Yavrularımızın umutları, hayalleri, gelecek düşleri tek tek yok ediliyor” diyen Oya Tekin, CHP’nin genç nüfusa yönelik hazırladığı projeleri anlattı. CHP ile 30 yaş altı yüksek öğrenim mezunu gençlere “Gençlik Garantisi Programı” geleceğini söyleyen Tekin, şöyle devam etti: “TBMM’de “Gençlik İhtisas Komisyonu” kuracağız.“Ulusal Gençlik Konseyi” kuracağız. Gençlik STK’larına idari ve mali destek sağlayacak, gençlik projelerini teşvik edeceğiz.15 - 25 yaş aralığındaki öğrenci veya işsiz olan gençlerimize“Genç Kart” vereceğiz. Dahası, Genç Kart sahiplerine ücretsiz aylık 2 GB mobil İnternet erişimini sağlayacağız. Genç Kart sahiplerine 4 yılda 1 kez ÖTV ödemeden telefon alma hakkı tanıyacağız. Sabit İnternet hatlarında adil kullanım kotasını tamamen kaldıracağız.” Üniversiteye giriş sınavında başarı sağlayamayan ve maddi durumu yeterli olmayan 18-20 yaş arası gençlere Aile Sigortası kapsamında aylık 400 TL üniversiteye hazırlık desteği vereceklerini belirten Tekin, üniversite öğrencilerine de,19 Mayıs ve 29 Ekim’de 500’er TL olmak üzere yıllık 1.000 TL Gençlik Bursu vereceklerine kaydetti. 30 yaş altı yükseköğretim mezunu gençlere, Gençlik Garantisi Programı kapsamında istihdam, ücretli staj, eğitime devam ya da işsizlik desteği seçeneklerini sunacaklarını da söyleyen Tekin, CHP ile genç girişimcilere 200 bin TL’ye kadar faizsiz kredi olanağı ve 5 yıllık gelir vergisi muafiyeti getireceklerine dikkat çekti. Tekin, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de 3 milyon 210 bin işsiz bulunduğunu, genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranının çok yüksek olduğunu da sözlerine ekledi.      

CHP Adana Milletvekili Avukat Oya Tekin, CHP’nin genç nüfusa yönelik hazırladığı projelerin, işsizlik ve umutsuzlukla boğuşan gençler için gelecek sağlayacağına dikkat çekti.

“Gençlerimiz işsizlikle boğuşuyor, Türkiye’de genç işsizliği rakamları yüzde 25’e ulaşıyor. Yavrularımızın umutları, hayalleri, gelecek düşleri tek tek yok ediliyor” diyen Oya Tekin, CHP’nin genç nüfusa yönelik hazırladığı projeleri anlattı.

CHP ile 30 yaş altı yüksek öğrenim mezunu gençlere “Gençlik Garantisi Programı” geleceğini söyleyen Tekin, şöyle devam etti:

“TBMM’de “Gençlik İhtisas Komisyonu” kuracağız.“Ulusal Gençlik Konseyi” kuracağız. Gençlik STK’larına idari ve mali destek sağlayacak, gençlik projelerini teşvik edeceğiz.15 - 25 yaş aralığındaki öğrenci veya işsiz olan gençlerimize“Genç Kart” vereceğiz. Dahası, Genç Kart sahiplerine ücretsiz aylık 2 GB mobil İnternet erişimini sağlayacağız. Genç Kart sahiplerine 4 yılda 1 kez ÖTV ödemeden telefon alma hakkı tanıyacağız. Sabit İnternet hatlarında adil kullanım kotasını tamamen kaldıracağız.”

Üniversiteye giriş sınavında başarı sağlayamayan ve maddi durumu yeterli olmayan 18-20 yaş arası gençlere Aile Sigortası kapsamında aylık 400 TL üniversiteye hazırlık desteği vereceklerini belirten Tekin, üniversite öğrencilerine de,19 Mayıs ve 29 Ekim’de 500’er TL olmak üzere yıllık 1.000 TL Gençlik Bursu vereceklerine kaydetti.

30 yaş altı yükseköğretim mezunu gençlere, Gençlik Garantisi Programı kapsamında istihdam, ücretli staj, eğitime devam ya da işsizlik desteği seçeneklerini sunacaklarını da söyleyen Tekin, CHP ile genç girişimcilere 200 bin TL’ye kadar faizsiz kredi olanağı ve 5 yıllık gelir vergisi muafiyeti getireceklerine dikkat çekti. Tekin, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de 3 milyon 210 bin işsiz bulunduğunu, genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranının çok yüksek olduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.