‘Geri dönüşüm’ sergisi ile farkındalık oluşturdular

GÜNDEM 17.01.2020 - 14:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2841+ kez okundu.
 

‘Geri dönüşüm’ sergisi ile farkındalık oluşturdular

    Adana’nın başarılı eğitim kurumlarından Mimar Kemal İlkokulu, gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel faaliyetlerle takdir topluyor. Okul bahçesinde, “Eko-Okullar” ve “Sıfır Atık İle Kazançlar” programı kapsamında “Hayatın İçinde Geri Dönüşüm” temalı sergi ve defile düzenledi. Çocuklarda çevre bilinci oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi gördü. Minik öğrencilerin yanı sıra okul öğretmenleri ile velilerin de katıldığı organizasyon renkli görüntülere sahne oldu. Defile müziğini ve sözlerini kendileri hazırlayan öğrenciler, etkinlikte aileleriyle birlikte keyifli dakikalar geçirdi. Atıklardan birbirinden ilginç tasarımlarını sergileyen çocuklar “çevre bilinci” adına farkındalık oluşturdu. “Sıfır atık ile temiz bir dünya ve gelecek hepimizin elinde..." sloganı ile hazırlanan aktivite alkış topladı.  ‘Çevre konusunda yol gösterici’ Okul müdürü Metin İnce, çocuklara çevre bilincini geliştirmek amacıyla hazırladıkları sergi ve defilede emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti. Eko-Okullar programı hakkında bilgiler veren İnce, “Eko-okullar programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamıştır. Aynı zamanda okullara ‘Yeşil Bayrak’ vermesi nedeni ile bir ödül planı olma özelliğini de taşıyor. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir.” dedi.  ‘Program başarıyla sürdürülüyor’ Organizasyonu hazırlayan öğretmen Adile Berin Saygın ise eko–okul programının okullarda uygulanmasının öğrencilere çevresel konularda farkındalık kazandırmayı hedeflediğini kaydetti. Saygın, programın çocuklara yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıkları da kazanmalarını sağladığını ifade etti. Saygın, şöyle devam etti: “Bizde Mimar Kemal İlkokulu olarak öğrencilerimize daha iyi çevre bilinci ve sürdürülebilir çevre eğitimi verme amacımız doğrultusunda 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Eko-Okullar programına ‘Çöp ve Atık’ konusuyla başvurarak, okul genelimizde uygulamaya başladık. Program ile ilgili çalışmalar, araştırmalar, etkinlikler ve bilgilendirmeler okulumuzda  tüm öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla başarıyla sürdürülmekte. Bu kapsamda okulumuzda dönem boyunca öğrencilerimizin büyük özveriyle atık malzemeleri kullanarak yapmış oldukları çalışmaları büyük bir sergi ile tüm velilerimize ve diğer öğrencilerimize sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çevre; miras değil, gelecek nesillere devredilecek emanettir.”  

 

 

Adana’nın başarılı eğitim kurumlarından Mimar Kemal İlkokulu, gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel faaliyetlerle takdir topluyor. Okul bahçesinde, “Eko-Okullar” ve “Sıfır Atık İle Kazançlar” programı kapsamında “Hayatın İçinde Geri Dönüşüm” temalı sergi ve defile düzenledi. Çocuklarda çevre bilinci oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi gördü. Minik öğrencilerin yanı sıra okul öğretmenleri ile velilerin de katıldığı organizasyon renkli görüntülere sahne oldu. Defile müziğini ve sözlerini kendileri hazırlayan öğrenciler, etkinlikte aileleriyle birlikte keyifli dakikalar geçirdi. Atıklardan birbirinden ilginç tasarımlarını sergileyen çocuklar “çevre bilinci” adına farkındalık oluşturdu. “Sıfır atık ile temiz bir dünya ve gelecek hepimizin elinde..." sloganı ile hazırlanan aktivite alkış topladı. 

‘Çevre konusunda yol gösterici’

Okul müdürü Metin İnce, çocuklara çevre bilincini geliştirmek amacıyla hazırladıkları sergi ve defilede emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti. Eko-Okullar programı hakkında bilgiler veren İnce, “Eko-okullar programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamıştır. Aynı zamanda okullara ‘Yeşil Bayrak’ vermesi nedeni ile bir ödül planı olma özelliğini de taşıyor. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir.” dedi. 

‘Program başarıyla sürdürülüyor’

Organizasyonu hazırlayan öğretmen Adile Berin Saygın ise eko–okul programının okullarda uygulanmasının öğrencilere çevresel konularda farkındalık kazandırmayı hedeflediğini kaydetti. Saygın, programın çocuklara yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıkları da kazanmalarını sağladığını ifade etti. Saygın, şöyle devam etti: “Bizde Mimar Kemal İlkokulu olarak öğrencilerimize daha iyi çevre bilinci ve sürdürülebilir çevre eğitimi verme amacımız doğrultusunda 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Eko-Okullar programına ‘Çöp ve Atık’ konusuyla başvurarak, okul genelimizde uygulamaya başladık. Program ile ilgili çalışmalar, araştırmalar, etkinlikler ve bilgilendirmeler okulumuzda  tüm öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla başarıyla sürdürülmekte. Bu kapsamda okulumuzda dönem boyunca öğrencilerimizin büyük özveriyle atık malzemeleri kullanarak yapmış oldukları çalışmaları büyük bir sergi ile tüm velilerimize ve diğer öğrencilerimize sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çevre; miras değil, gelecek nesillere devredilecek emanettir.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.