GÖRÜŞ GÜNÜ FİLMİNDE İZDİHAM

02.04.2018 - 14:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1900+ kez okundu.
 

GÖRÜŞ GÜNÜ FİLMİNDE İZDİHAM

Öyküsünü ve senaryosunu Ayça Öztorun’un yazdığı filmin yönetmenliğini Fatih Koca’nın yaptığı, yapımını Çukurova Belediyesinin üstlendiği “Görüş Günü” adlı filmin başrolü Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve oğlu Deniz Çetin’di. Kızı Devrim Çetin’inde rol aldığı filmde izdiham oldu. Sadece Adana halkı değil, şehir dışından da filmi izlemeye gelenler oldu. Sinema salonunda koltuklar dolunca konuklar yerlere oturmak zorunda kaldı. Uluslararası film festivallerinde de yarışacak olan “Görüş Günü” filminin senaristi Ayça Öztorun galada anlamlı bir konuşma yaptı. “Bu hikayem kıyıma uğratılan, zindanlarda acı bedeller ödeyen tüm aydınların hikayesidir... Onlar yere fırlatıldıkça toprağı avuçlayıp dimdik ayağa kalkanlar ve filiz filiz emeğe duranlardır... Onlar omuz omuza birlik olup umudu çoğaltanlardır... Ve bu hikayem topluma ışık olan aydınlarımızın ailelerinin, ve biz çocuklarının hikayesidir... Buruk özlemlerimizin, gözlerimizdeki kederin, yarım kalmış mutluluklarımızın hikayesidir... Umutlarımız ölmedi bizim. Kalemizin ışığı sönmedi bizim... Sönmeyecekte... Ülkeme ışık tutan aydınlarımızın, Çukurova’nın bereketi Orhan Kemal’imizin, kalemine kul olduğum Yaşar Kemal’imizin, Yılmaz Güney’imizin, Abidin Dino’muzun, Nedim Tarhan’ımızın, Çukurovalı İsmail’imin ve bize bu filmi çekmemize önderlik eden aydın yüzlü Belediye Başkanımız Soner Çetin’imizin önünde saygıyla eğiliyorum... Burada bulunan Çukurova halkını ve Çukurova Belediyesinin tüm emekçilerini sevgiyle selamlıyorum... Bu hikaye benim değil, hepimizin hikayesidir. Çukurova’nın filmidir.” dedi. 



Öyküsünü ve senaryosunu Ayça Öztorun’un yazdığı filmin yönetmenliğini Fatih Koca’nın yaptığı, yapımını Çukurova Belediyesinin üstlendiği “Görüş Günü” adlı filmin başrolü Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve oğlu Deniz Çetin’di. Kızı Devrim Çetin’inde rol aldığı filmde izdiham oldu. Sadece Adana halkı değil, şehir dışından da filmi izlemeye gelenler oldu. Sinema salonunda koltuklar dolunca konuklar yerlere oturmak zorunda kaldı.
Uluslararası film festivallerinde de yarışacak olan “Görüş Günü” filminin senaristi Ayça Öztorun galada anlamlı bir konuşma yaptı.

“Bu hikayem kıyıma uğratılan, zindanlarda acı bedeller ödeyen tüm aydınların hikayesidir...
Onlar yere fırlatıldıkça toprağı avuçlayıp dimdik ayağa kalkanlar ve filiz filiz emeğe duranlardır...
Onlar omuz omuza birlik olup umudu çoğaltanlardır...
Ve bu hikayem topluma ışık olan aydınlarımızın ailelerinin, ve biz çocuklarının hikayesidir...
Buruk özlemlerimizin, gözlerimizdeki kederin, yarım kalmış mutluluklarımızın hikayesidir...
Umutlarımız ölmedi bizim. Kalemizin ışığı sönmedi bizim...
Sönmeyecekte...
Ülkeme ışık tutan aydınlarımızın, Çukurova’nın bereketi Orhan Kemal’imizin, kalemine kul olduğum Yaşar Kemal’imizin, Yılmaz Güney’imizin, Abidin Dino’muzun, Nedim Tarhan’ımızın, Çukurovalı İsmail’imin ve bize bu filmi çekmemize önderlik eden aydın yüzlü Belediye Başkanımız Soner Çetin’imizin önünde saygıyla eğiliyorum...
Burada bulunan Çukurova halkını ve Çukurova Belediyesinin tüm emekçilerini sevgiyle selamlıyorum...
Bu hikaye benim değil, hepimizin hikayesidir. Çukurova’nın filmidir.” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.