GÜBRE FİYATINA MÜDAHALE EDİN!

EKONOMİ 21.01.2021 - 17:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1202+ kez okundu.
 

GÜBRE FİYATINA MÜDAHALE EDİN!

  Pandemiyle birlikte ekonomide yaşanan sıkıntılardan dolayı yükselen gübre fiyatları çiftçinin korkulu rüyası oldu.  GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞMELİ  Gübre fiyatlarında son bir yılda yüzde 90’a varan artış yaşanırken, tarımsal üretim yapanlar, yeni ürünler için hazırlıkta zor günler yaşıyor. Gıdada yaşanan enflasyon ateşinin söndürülebilmesi için ise üreticinin girdi maliyetlerinin bir kısmının ciddi olarak sübvanse edilmesi gerekiyor.  BATAKLIĞI KURUTMAK İÇİN  Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi’ne çağrıda bulunarak, “Bataklığı kurutmak istiyorsanız, lütfen gübre fiyatlarına müdahale edin ki çiftçi üretsin” çağrısı yaptı.  BU YÖNTEM YANLIŞ  Doğru, bitki ve toprak için hayati önemi olan ürenin 2 lira 85 kuruş, amonyum sülfatın ise 1 lira 60 kuruşa yükseldiğini anımsatarak, bir yılda fiyat artışının yüzde 70’i geçtiğine dikkat çekti. Doğru, ihracatı kısıtlayıp, ithalat kapılarını açarak gıda enflasyonunun düşürülmeye çalışılmasına ise tepki gösterdi.

 

Pandemiyle birlikte ekonomide yaşanan sıkıntılardan dolayı yükselen gübre fiyatları çiftçinin korkulu rüyası oldu. 

GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞMELİ 
Gübre fiyatlarında son bir yılda yüzde 90’a varan artış yaşanırken, tarımsal üretim yapanlar, yeni ürünler için hazırlıkta zor günler yaşıyor. Gıdada yaşanan enflasyon ateşinin söndürülebilmesi için ise üreticinin girdi maliyetlerinin bir kısmının ciddi olarak sübvanse edilmesi gerekiyor. 

BATAKLIĞI KURUTMAK İÇİN 
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi’ne çağrıda bulunarak, “Bataklığı kurutmak istiyorsanız, lütfen gübre fiyatlarına müdahale edin ki çiftçi üretsin” çağrısı yaptı. 

BU YÖNTEM YANLIŞ 
Doğru, bitki ve toprak için hayati önemi olan ürenin 2 lira 85 kuruş, amonyum sülfatın ise 1 lira 60 kuruşa yükseldiğini anımsatarak, bir yılda fiyat artışının yüzde 70’i geçtiğine dikkat çekti. Doğru, ihracatı kısıtlayıp, ithalat kapılarını açarak gıda enflasyonunun düşürülmeye çalışılmasına ise tepki gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.