Gürer: Doğalgaz faturaları donduruyor

GÜNDEM 14.12.2019 - 13:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2273+ kez okundu.
 

Gürer: Doğalgaz faturaları donduruyor

  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, yazdan yaza yapılan doğalgaz faturalarındaki indirimin, kış aylarında da yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorusuna Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den yanıt geldi. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yanıtlanması istemiyle Bakan Dönmez’e, “Doğal gazda indirimi, yazdan yaza yaptığınız gibi kışın da yapmayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusunu yöneltmişti. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusuna verdiği yanıtta Bakan Dönmez şu bilgileri kaydetti: “Doğal gazın toptan satış fiyatını oluşturan unsurlardan olan güncel alım fiyatları, uluslararası ham petrol ve petrol ürünü fiyatlarına endeksli formüllerle belirlenmekte ve geçmiş 6-9 aylık ham petrol ve petrol ürünleri fiyat ortalamasına göre hesaplanmaktadır. Doğal gaz toptan satış fiyatları; kurdaki değişimler, piyasa koşulları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ile alım ve işletme giderleri gibi maliyet unsurlarında yaşanan gelişmelere bağlı olarak değişiklik göstermektedir.” Doğalgaz Fiyat artışları hakkında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) doğalgaz fiyatlarına 30.08.2019 tarihi itibariyle %32,1 oranında zam yaptığını anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Örnek vermek gerekirse, aylık 500,00 TL doğalgaz tüketimi yapan daire geçen yıla oranla aynı tüketimi yapsa bile 660 TL doğalgaz faturası ödeyecek. EPDK kurul kararı sonucunda artış gösteren doğalgaz fiyatları vatandaşı perişan etti. Doğalgaza; 1 Ağustos 2018 tarihinde % 9, 1 Eylül 2018 tarihinde % 9, 1 Ekim 2018 tarihinde % 9, 31 Temmuz 2019 tarihinde %14.9, 31, Ağustos 2019 tarihinde 14,9  zam geldi. Doğalgaza yapılan bu zamlar vatandaşın ekonomik durumuna bakıldığında, ciddi fiyat değişikliği olduğunu ortaya koyuyor. İktidar bu bağlamda halkı mağdur eden düzenlemelerden vazgeçip, çözümler üretmelidir” şeklinde konuştu.. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e kürsüde konuşma yaparken yönelttiği, “Elektrik ve doğalgazda indirim yapmayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusunu da Bakan Dönmez yanıtsız bıraktı…      

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, yazdan yaza yapılan doğalgaz faturalarındaki indirimin, kış aylarında da yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorusuna Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den yanıt geldi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yanıtlanması istemiyle Bakan Dönmez’e, “Doğal gazda indirimi, yazdan yaza yaptığınız gibi kışın da yapmayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusunu yöneltmişti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusuna verdiği yanıtta Bakan Dönmez şu bilgileri kaydetti:

“Doğal gazın toptan satış fiyatını oluşturan unsurlardan olan güncel alım fiyatları, uluslararası ham petrol ve petrol ürünü fiyatlarına endeksli formüllerle belirlenmekte ve geçmiş 6-9 aylık ham petrol ve petrol ürünleri fiyat ortalamasına göre hesaplanmaktadır. Doğal gaz toptan satış fiyatları; kurdaki değişimler, piyasa koşulları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ile alım ve işletme giderleri gibi maliyet unsurlarında yaşanan gelişmelere bağlı olarak değişiklik göstermektedir.”

Doğalgaz Fiyat artışları hakkında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) doğalgaz fiyatlarına 30.08.2019 tarihi itibariyle %32,1 oranında zam yaptığını anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Örnek vermek gerekirse, aylık 500,00 TL doğalgaz tüketimi yapan daire geçen yıla oranla aynı tüketimi yapsa bile 660 TL doğalgaz faturası ödeyecek. EPDK kurul kararı sonucunda artış gösteren doğalgaz fiyatları vatandaşı perişan etti. Doğalgaza; 1 Ağustos 2018 tarihinde % 9, 1 Eylül 2018 tarihinde % 9, 1 Ekim 2018 tarihinde % 9, 31 Temmuz 2019 tarihinde %14.9, 31, Ağustos 2019 tarihinde 14,9  zam geldi. Doğalgaza yapılan bu zamlar vatandaşın ekonomik durumuna bakıldığında, ciddi fiyat değişikliği olduğunu ortaya koyuyor. İktidar bu bağlamda halkı mağdur eden düzenlemelerden vazgeçip, çözümler üretmelidir” şeklinde konuştu..

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e kürsüde konuşma yaparken yönelttiği, “Elektrik ve doğalgazda indirim yapmayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusunu da Bakan Dönmez yanıtsız bıraktı…

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.