Gürer’in Askeri birliklerde meydana gelen zehirlenmelerle ilgisi sorusuna Hulusi Akar yanıt verdi

GÜNDEM 10.12.2018 - 17:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1190+ kez okundu.
 

Gürer’in Askeri birliklerde meydana gelen zehirlenmelerle ilgisi sorusuna Hulusi Akar yanıt verdi

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, askeri birliklerde meydana gelen gıda  zehirlenmeleri ile ilgili sorusunu bakan yanıtladı. Önergeyi yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, söz konusu zehirlenmelerin 17 Temmuz 2017 tarihinden önceki dönemlerde meydana geldiğini belirtti.    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a askeri birliklerdeki gıda zehirlenmelerini sordu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a konuyla sorular yönelten Gürer, Gaziantep, Denizli, Antalya ve Manisa’da askeri birliklerde meydana gelen gıda zehirlenmelerinin kamuoyuna yansıdığını hatırlattı. Gürer, askeri birliklerde ürünlerin denetimle alındığı belirtilmesine rağmen Sayıştay raporuna göre laboratuvarlarda analizi yapılan etlerin iade edildiğini anımsattı. Gürer, “Nasıl oluyor ki bu kadar denetimin olduğu yerde üstelik marka ürünler alındığı halde gıda zehirlenmeleri oluyor? Bu konuda bir zaaf mı var? Alımlarda bir sorun mu yaşanıyor?” diye sordu.   Gürer’in önergesine yazılı yanıt veren Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinde bahse konu yaşanan zehirlenme olaylarının 17 Temmuz 2017 tarihli ve 2017/10606 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı öncesinde meydana geldiğini belirtti.    Milli Savunma Bakanı Akar, “Geçmiş dönemlerde özellikle gıda ürünlerinde personelin güvenliği ve kaliteli mal alımı konusunda sıkıntılar yaşandığı göz önüne alındığında, bu sıkıntıların giderilmesi kapsamında hızlı, kaliteli, güvenli ve maliyet-etkin bir tedarik sistemi oluşturulabilmesi maksadıyla, 17 Temmuz 2017 tarihli ve 2017/10606 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı hazırlanmış ve Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir” açıklamasında bulundu.    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son iki yılda  kamuoyuna yansıyan gıdadan  askerin  zehirlendiği haberlerine dikkat çekerek, “en son vaka geçtiğimiz ay Manisa’da yaşandı, son yıllarda kamuoyuna yansıyan haberler dikkate alındığında konunun sürekli ve titiz takibi şart. Yönetmenliğin varlığı sorunu ortadan kaldırmıyor, esas olan onun uygulanması ve denetimidir” dedi.  

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, askeri birliklerde meydana gelen gıda  zehirlenmeleri ile ilgili sorusunu bakan yanıtladı. Önergeyi yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, söz konusu zehirlenmelerin 17 Temmuz 2017 tarihinden önceki dönemlerde meydana geldiğini belirtti. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a askeri birliklerdeki gıda zehirlenmelerini sordu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a konuyla sorular yönelten Gürer, Gaziantep, Denizli, Antalya ve Manisa’da askeri birliklerde meydana gelen gıda zehirlenmelerinin kamuoyuna yansıdığını hatırlattı. Gürer, askeri birliklerde ürünlerin denetimle alındığı belirtilmesine rağmen Sayıştay raporuna göre laboratuvarlarda analizi yapılan etlerin iade edildiğini anımsattı. Gürer, “Nasıl oluyor ki bu kadar denetimin olduğu yerde üstelik marka ürünler alındığı halde gıda zehirlenmeleri oluyor? Bu konuda bir zaaf mı var? Alımlarda bir sorun mu yaşanıyor?” diye sordu.

 

Gürer’in önergesine yazılı yanıt veren Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinde bahse konu yaşanan zehirlenme olaylarının 17 Temmuz 2017 tarihli ve 2017/10606 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı öncesinde meydana geldiğini belirtti. 

 

Milli Savunma Bakanı Akar, “Geçmiş dönemlerde özellikle gıda ürünlerinde personelin güvenliği ve kaliteli mal alımı konusunda sıkıntılar yaşandığı göz önüne alındığında, bu sıkıntıların giderilmesi kapsamında hızlı, kaliteli, güvenli ve maliyet-etkin bir tedarik sistemi oluşturulabilmesi maksadıyla, 17 Temmuz 2017 tarihli ve 2017/10606 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı hazırlanmış ve Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir” açıklamasında bulundu. 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son iki yılda  kamuoyuna yansıyan gıdadan  askerin  zehirlendiği haberlerine dikkat çekerek, “en son vaka geçtiğimiz ay Manisa’da yaşandı, son yıllarda kamuoyuna yansıyan haberler dikkate alındığında konunun sürekli ve titiz takibi şart. Yönetmenliğin varlığı sorunu ortadan kaldırmıyor, esas olan onun uygulanması ve denetimidir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.