Gürer, “Patates depoda çürümek üzere, teşvik ne zaman?”

EKONOMİ 17.02.2018 - 08:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2031+ kez okundu.
 

Gürer, “Patates depoda çürümek üzere, teşvik ne zaman?”

    Gürer, “Üretici ihracata teşvik bekliyor.”   CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda hükümetten ihracat desteği bekleyen patates üreticilerinin taleplerini gündeme getirdi. Başbakan Yıldırım’ın Niğde’de verdiği teşvik sözünün bir an önce yerine getirilmesini isteyen Ömer Fethi Gürer, “Destek olmazsa, çiftçi gelecek yıl ekim yapamayacak” dedi.    NİSANA KADAR SATILMAZSA, PATATESLER DEPODA ÇÜRÜR   CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Ziraat Odası Başkanlığına ve köylere yaptığı ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Üretici ve çiftçinin perişan durumda olduğunu söyleyen Ömer Fethi Gürer, “Niğde ve Nevşehir illeri patates üretiminde ülkemizin merkezidir. Yalnız 2017 yılında Niğde'de 237.851 dekar ekim alanında 892.297 ton üretim gerçekleşmiştir. Eylül-ekim ayında hasadı yapılan patatesin büyük bölümü depodadır, nisan sonuna kadar bu ürün satılmazsa ürün çürüyecektir. Tüccar hâlen bölgede alım yapmamaktadır” dedi.   BAŞBAKAN SÖZ VERMİŞTİ    Başbakan Binali Yıldırım’ın geçen ay geldiği Niğde’de, patatese geçen yılların iki katı oranında destek verileceği yönünde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Ömer Fethi Gürer, “Aradan bir ay geçmesine rağmen patates ihracat teşviki hâlen açıklanmamıştır. Hükûmet bir an önce dış satım -ihracat- desteğini açıklamalıdır. Yoksa da depoda ürün çürüyecektir, çiftçinin perişanlığı artacaktır. Hükûmet dış satım konusunda destek sağlamazsa önümüzdeki yıl çiftçiler ekim yapamaz duruma gelecektir. Bu yönde Hükûmetin bir an önce kararını açıklamasını talep ediyorum” şeklinde konuştu.   

 

 

Gürer, “Üretici ihracata teşvik bekliyor.”


 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda hükümetten ihracat desteği bekleyen patates üreticilerinin taleplerini gündeme getirdi. Başbakan Yıldırım’ın Niğde’de verdiği teşvik sözünün bir an önce yerine getirilmesini isteyen Ömer Fethi Gürer, “Destek olmazsa, çiftçi gelecek yıl ekim yapamayacak” dedi. 

 

NİSANA KADAR SATILMAZSA, PATATESLER DEPODA ÇÜRÜR

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Ziraat Odası Başkanlığına ve köylere yaptığı ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Üretici ve çiftçinin perişan durumda olduğunu söyleyen Ömer Fethi Gürer, “Niğde ve Nevşehir illeri patates üretiminde ülkemizin merkezidir. Yalnız 2017 yılında Niğde'de 237.851 dekar ekim alanında 892.297 ton üretim gerçekleşmiştir. Eylül-ekim ayında hasadı yapılan patatesin büyük bölümü depodadır, nisan sonuna kadar bu ürün satılmazsa ürün çürüyecektir. Tüccar hâlen bölgede alım yapmamaktadır” dedi.

 

BAŞBAKAN SÖZ VERMİŞTİ 

 

Başbakan Binali Yıldırım’ın geçen ay geldiği Niğde’de, patatese geçen yılların iki katı oranında destek verileceği yönünde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Ömer Fethi Gürer, “Aradan bir ay geçmesine rağmen patates ihracat teşviki hâlen açıklanmamıştır. Hükûmet bir an önce dış satım -ihracat- desteğini açıklamalıdır. Yoksa da depoda ürün çürüyecektir, çiftçinin perişanlığı artacaktır. Hükûmet dış satım konusunda destek sağlamazsa önümüzdeki yıl çiftçiler ekim yapamaz duruma gelecektir. Bu yönde Hükûmetin bir an önce kararını açıklamasını talep ediyorum” şeklinde konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.