GÜZ SEÇKİSİ KORART'TA

KÜLTÜR-SANAT 15.11.2017 - 14:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1129+ kez okundu.
 

GÜZ SEÇKİSİ KORART'TA

Adana kültür-sanat yaşamına yeni bir ivme kazandıran Korart Sanat Galerisi, yeni sergilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda 9 Kasım’da açılışı yapılan ‘Güz Seçkisi’ isimli karma sergi sanatseverlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor. “Güz Seçkisi” Karma Sergisi’nde Muzaffer Tire, Soner Tire, Ali Doğan, Meltem Gökmen, Mustafa Çapar, Hakan Demir, Kazım Artut, Meral Demiroğlu ve Özgür Eryılmaz, toplam 29 eserle katılıyor.
Sergiyle ilgili bilgi veren sanatçı Muzaffer Tire, şunları söyledi: “Zaman, kimileri için; uzun, yavaş, çabuk ve sonsuzluğu betimler. Kavram olarak, bir oluş, eylem (üretim-iş) ve süre-süreç içinde anlamlandırılır. Kimileri için ise, oluruna bırakmaktır, belirsizdir. Kısacası, yaşamın ayrılmaz değerli bir parçasıdır zaman. Farklı iklimlerin değişik zaman dilimleri, ilginç üretim ve yaratımlarını da beraberinde barındırır. Değerlilik de; nitelik, verimlilik ve kalite ile ölçütlendirilirken, yaşama dokunur. İşte bu dokunuş, “Güz Seçkisi” ile hayat bulan sanat eserleri, birarada seslenişinin etkisiyle, sanatsal yaşama tutunur ve yeniden filizlenir. Doğum, yaşam ve olgunluk tüm iklimleri kucaklasa da, güz yaprağının dijital değişimi ve dönüşümünde de göstergeleşiverir. Tıpkı bir sanat eserinin olgunluğunda, sanatsal değişim – başkalaşım varlığının (metamorfoz) yadsınamaması gibi...Bir niceliğin birbirinden ayrı değerler alması da, sanatsal değerler arasındaki ayrımın olgunluğunda varlığını gösterir. İşte bu göstergeler açısından bakıldığında, dokuz (9) sanatçıdan oluşan “Güz Seçkisi” Karma Sergisi’nde yer alan eserler; zamanın, olgunluğun, değişimin, dönüşümün, başkalaşımın ve değerliliğin birer yapıt olarak göstergesi biçiminde sergi mekanında yerlerini alırlar. Her eserin kendi ikliminde yaşama tutunuşu, duruşu ve söylemi, farklılıklar göstererek insanı ve onun yaşamıyla ilişkisini betimler. Her sanat eseri, anlama kavramı gelişmiş sanat tüketicisini de beraberinde ararken, oluşumunu ve varlığını da anlamlandırmaya başlar. Dolayısıyla her eser, nitelikli tüketicisini de varetmeye çalışır. İnsanın, insansal yaşama yeteneğini dürtüler. İşte bu anlamlandırılan sanatsal tüketim biçimi, uygar insan olabilmenin farketme- farkındalık kültürüdür.” Korart Sanat Galerisi Koordinatörü Rahime Korkut, “Güz Seçkisi”nin , 23 Kasım akşamına kadar Korart’ta izlenimde kalacağını vurguladı.
Adana kültür-sanat yaşamına yeni bir ivme kazandıran Korart Sanat Galerisi, yeni sergilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda 9 Kasım’da açılışı yapılan ‘Güz Seçkisi’ isimli karma sergi sanatseverlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor. “Güz Seçkisi” Karma Sergisi’nde Muzaffer Tire, Soner Tire, Ali Doğan, Meltem Gökmen, Mustafa Çapar, Hakan Demir, Kazım Artut, Meral Demiroğlu ve Özgür Eryılmaz, toplam 29 eserle katılıyor.

Sergiyle ilgili bilgi veren sanatçı Muzaffer Tire, şunları söyledi:

“Zaman, kimileri için; uzun, yavaş, çabuk ve sonsuzluğu betimler. Kavram olarak, bir oluş, eylem (üretim-iş) ve süre-süreç içinde anlamlandırılır. Kimileri için ise, oluruna bırakmaktır, belirsizdir. Kısacası, yaşamın ayrılmaz değerli bir parçasıdır zaman. Farklı iklimlerin değişik zaman dilimleri, ilginç üretim ve yaratımlarını da beraberinde barındırır.

Değerlilik de; nitelik, verimlilik ve kalite ile ölçütlendirilirken, yaşama dokunur. İşte bu dokunuş, “Güz Seçkisi” ile hayat bulan sanat eserleri, birarada seslenişinin etkisiyle, sanatsal yaşama tutunur ve yeniden filizlenir. Doğum, yaşam ve olgunluk tüm iklimleri kucaklasa da, güz yaprağının dijital değişimi ve dönüşümünde de göstergeleşiverir. Tıpkı bir sanat eserinin olgunluğunda, sanatsal değişim – başkalaşım varlığının (metamorfoz) yadsınamaması gibi...Bir niceliğin birbirinden ayrı değerler alması da, sanatsal değerler arasındaki ayrımın olgunluğunda varlığını gösterir. İşte bu göstergeler açısından bakıldığında, dokuz (9) sanatçıdan oluşan “Güz Seçkisi” Karma Sergisi’nde yer alan eserler; zamanın, olgunluğun, değişimin, dönüşümün, başkalaşımın ve değerliliğin birer yapıt olarak göstergesi biçiminde sergi mekanında yerlerini alırlar. Her eserin kendi ikliminde yaşama tutunuşu, duruşu ve söylemi, farklılıklar göstererek insanı ve onun yaşamıyla ilişkisini betimler. Her sanat eseri, anlama kavramı gelişmiş sanat tüketicisini de beraberinde ararken, oluşumunu ve varlığını da anlamlandırmaya başlar. Dolayısıyla her eser, nitelikli tüketicisini de varetmeye çalışır. İnsanın, insansal yaşama yeteneğini dürtüler. İşte bu anlamlandırılan sanatsal tüketim biçimi, uygar insan olabilmenin farketme- farkındalık kültürüdür.”

Korart Sanat Galerisi Koordinatörü Rahime Korkut, “Güz Seçkisi”nin , 23 Kasım akşamına kadar Korart’ta izlenimde kalacağını vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.