HALK SAĞLIĞI İÇİN DERMAN BELEDİYECİLİK

GÜNDEM 22.11.2019 - 13:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 987+ kez okundu.
 

HALK SAĞLIĞI İÇİN DERMAN BELEDİYECİLİK

  Ceyhan Belediyesi hasta nakil, evde sağlık ve sağlık kabini hizmetleriyle Ceyhan’da sosyal güvencesi olmayan, yatağa bağımlı, felçli ve yaşlı hastalara hizmet vermeye devam ediyor.    İki haftada bir, farklı bir mahalleye kurulan sağlık kabini ile Ceyhan’ın 112 mahallesinde vatandaşlara uzman bir sağlık personeli kadrosu ile şeker ve tansiyon ölçümü, kilo kontrolü hizmeti veriliyor. Hasta nakil ve evde bakım hizmetleri ile de yatağa bağımlı ve yaşlı hastaların hastaneye gidip gelmesi,  pansuman, enjeksiyon ve kişisel bakım problemleri ortadan kaldırılmış oluyor.   “Sosyal Güvencesi Olmayan Yaşlı Hastalarımızın Güvencesi Biziz”   Ceyhan’ın bütün mahallelerine kurulan sağlık kabini, hasta nakil ve evde sağlık hizmetleri hakkında bilgi veren Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar; “ Ceyhan sınırları içindeki 112 mahallemizde yüzlerce yalnız yaşayan, bakıma ihtiyacı olan, yatağa bağımlı, yaşlı vatandaşımız var. Bu insanların hiç birinin sosyal güvencesi yok. Yatağa bağımlı hastalarımızın vücutlarında oluşan yatak yaralarını pansuman ettirecek güçleri yok. Her gün iğne yaptırmak zorunda olan hastalarımız var. Yine yüzlerce şeker ve tansiyon hastamız var. Bunların her gün ölçümlerinin yapılması,enjeksiyon  yapılması  vatandaşlarımız için büyük bir maddi külfet. Biz sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm bu ihtiyaçları giderebilmek için uzman kadromuzla sağlık hizmetleri veriyoruz. İmkânlarımız arttıkça da sağlık hizmetlerimizi daha kapsamlı hale getireceğiz.  Özellikle sosyal güvencesi olmayan yaşlı ve hasta vatandaşlarımızın güvencesi biziz” sözleriyle sağlık hizmetlerini anlattı. Ceyhan Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü’nün her iki haftada bir başka mahalleye kurduğu sağlık kabini bu hafta Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde şeker,tansiyon ölçümü ve kilo kontrolü ile mahalle sakinlerine hizmet veriyor.

 

Ceyhan Belediyesi hasta nakil, evde sağlık ve sağlık kabini hizmetleriyle Ceyhan’da sosyal güvencesi olmayan, yatağa bağımlı, felçli ve yaşlı hastalara hizmet vermeye devam ediyor.

 

 İki haftada bir, farklı bir mahalleye kurulan sağlık kabini ile Ceyhan’ın 112 mahallesinde vatandaşlara uzman bir sağlık personeli kadrosu ile şeker ve tansiyon ölçümü, kilo kontrolü hizmeti veriliyor. Hasta nakil ve evde bakım hizmetleri ile de yatağa bağımlı ve yaşlı hastaların hastaneye gidip gelmesi,  pansuman, enjeksiyon ve kişisel bakım problemleri ortadan kaldırılmış oluyor.

 

“Sosyal Güvencesi Olmayan Yaşlı Hastalarımızın Güvencesi Biziz”

 

Ceyhan’ın bütün mahallelerine kurulan sağlık kabini, hasta nakil ve evde sağlık hizmetleri hakkında bilgi veren Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar; “ Ceyhan sınırları içindeki 112 mahallemizde yüzlerce yalnız yaşayan, bakıma ihtiyacı olan, yatağa bağımlı, yaşlı vatandaşımız var. Bu insanların hiç birinin sosyal güvencesi yok. Yatağa bağımlı hastalarımızın vücutlarında oluşan yatak yaralarını pansuman ettirecek güçleri yok. Her gün iğne yaptırmak zorunda olan hastalarımız var. Yine yüzlerce şeker ve tansiyon hastamız var. Bunların her gün ölçümlerinin yapılması,enjeksiyon  yapılması  vatandaşlarımız için büyük bir maddi külfet. Biz sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm bu ihtiyaçları giderebilmek için uzman kadromuzla sağlık hizmetleri veriyoruz. İmkânlarımız arttıkça da sağlık hizmetlerimizi daha kapsamlı hale getireceğiz.  Özellikle sosyal güvencesi olmayan yaşlı ve hasta vatandaşlarımızın güvencesi biziz” sözleriyle sağlık hizmetlerini anlattı.

Ceyhan Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü’nün her iki haftada bir başka mahalleye kurduğu sağlık kabini bu hafta Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde şeker,tansiyon ölçümü ve kilo kontrolü ile mahalle sakinlerine hizmet veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.