Hamsiye av yasağı gelince balıkçılar hale akın etti

EKONOMİ 09.01.2021 - 11:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2554+ kez okundu.
 

Hamsiye av yasağı gelince balıkçılar hale akın etti

Samsun'da hamsiye gelen avlanma yasağı öncesi yakalanıp hale getirilen taze hamsiler, kasalarla alıcısıyla buluştu. Yasak nedeniyle taze hamsi almak için hale akın eden balıkçılar, izdiham oluşturdu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İstanbul Boğazı veKaradeniz'de hamsi avcılığı 10 gün süreyle kısmi olarak durduruldu. Yapılan gözlem ve denetimler sonucunda hamsi balıklarında yasal avlanabilir boy uzunluğunun altında olan balık sayısının arttığı tespit edildi. Hamsi balıklarının et verimliliğinin ise düşük olduğu tespit edildi. Çevresel ve iklimsel faktörlerin hamsi kalitesini olumsuz etkilemesi sonucunda 8 Ocak saat 00.01'den 18 Ocak saat 00.01'e kadar 10 gün süreyle avcılık faaliyetlerinin kısmi olarak durdurulması kararı alındı.

Samsun'da hamsiye gelen avlanma yasağı öncesi yakalanıp hale getirilen taze hamsiler, kasalarla alıcısıyla buluştu. Yasak nedeniyle taze hamsi almak için hale akın eden balıkçılar, izdiham oluşturdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İstanbul Boğazı veKaradeniz'de hamsi avcılığı 10 gün süreyle kısmi olarak durduruldu. Yapılan gözlem ve denetimler sonucunda hamsi balıklarında yasal avlanabilir boy uzunluğunun altında olan balık sayısının arttığı tespit edildi. Hamsi balıklarının et verimliliğinin ise düşük olduğu tespit edildi. Çevresel ve iklimsel faktörlerin hamsi kalitesini olumsuz etkilemesi sonucunda 8 Ocak saat 00.01'den 18 Ocak saat 00.01'e kadar 10 gün süreyle avcılık faaliyetlerinin kısmi olarak durdurulması kararı alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.