HAVA SICAK KLİMA BOZUK!

GÜNDEM 19.06.2019 - 17:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1746+ kez okundu.
 

HAVA SICAK KLİMA BOZUK!

  Adana’da bunaltıcı yaz sıcaklarına rağmen “yakıttan tasarruf etmek isteyen” bazı toplu taşıma aracı sürücüleri, vatandaşları çileden çıkarıyor. Tepki gösterenlere ise “klima arızalı” veya “klimacı tamircisinde sıra çok” yanıtı veriyor. Şehir içinde ulaşımı sağlayan Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde de “arızalı klimalar” dikkat çekiyor. ZABITA DENETİM YAPIYORDU Geçtiğimiz yıllarda Büyükşehir Belediyesi trafik zabıta ekipleri, dolmuş ve özel halk otobüslerinde klima çalıştırılmadığı yönündeki şikayetler üzerine zaman zaman denetim yapıyordu. Ekipler, Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği kapsamındaki denetimlerde, araçlarda klimaların çalışıp, çalışmadığını kontrol ediyor ve ceza işlemi uyguluyordu. SIKI BİR YAPTIRIM İSTİYORUZ Serin bir ortamda gidecekleri yere ulaşmak isteyenler ise şikayet sitelerine tepki yağdırıyor. İşte o şikayetlerden bazıları:  -          “Büyükşehir Beledisi’ne ait bazı otobüslerde sıcaklar başlamasına rağmen klimalar açılmıyor.” -          “Adana Şehir Hastanesi durağındaki gölgelik yetersiz gelip, üstelik delikli olduğu için güneşi geçirmektedir. Orası aşırı güneş alan bir yer olduğu için çok acil olarak ya gölgelik ya da klimalı durağa ihtiyaç vardır. Hasta insanların bu sıcakta açık alanda beklemesi bayılmalara neden olmaktadır. Yetkililere duyurulur.” -          “Adana Denizli dolmuşları 39 derecede klima açmıyor. Hepsinin ağzında da aynı laf; kenardan gülerek ‘klima bozuk ya da klimanın bakımı yapılmadı’ diyor.  İnsanlar hasta mı, insanlar balık istifi doldurduğum dolmuşta fenalaşırlar mı önemli değil, önemli olan klima açmayıp tasarruf edebilsinler. Önemli olan onların ne kadar daha fazla kazanabilecekleri. İnsanlar sırf evlerine okullarına işlerine gidebilmek için o dolmuşa binmeye mecburlar diye bu kadar da suistimal edilmez. Bir de klima bozuk diye yalan söyleniyor. Hem insafsızlık hem de saygısızlık. Bu konu ile ilgili bir düzenleme yoksa düzenleme talep ediyorum. Eğer varsa da daha sıkı bir kontrol ve yaptırım istiyorum.”  

 

Adana’da bunaltıcı yaz sıcaklarına rağmen “yakıttan tasarruf etmek isteyen” bazı toplu taşıma aracı sürücüleri, vatandaşları çileden çıkarıyor. Tepki gösterenlere ise “klima arızalı” veya “klimacı tamircisinde sıra çok” yanıtı veriyor. Şehir içinde ulaşımı sağlayan Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde de “arızalı klimalar” dikkat çekiyor.

ZABITA DENETİM YAPIYORDU

Geçtiğimiz yıllarda Büyükşehir Belediyesi trafik zabıta ekipleri, dolmuş ve özel halk otobüslerinde klima çalıştırılmadığı yönündeki şikayetler üzerine zaman zaman denetim yapıyordu. Ekipler, Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği kapsamındaki denetimlerde, araçlarda klimaların çalışıp, çalışmadığını kontrol ediyor ve ceza işlemi uyguluyordu.

SIKI BİR YAPTIRIM İSTİYORUZ

Serin bir ortamda gidecekleri yere ulaşmak isteyenler ise şikayet sitelerine tepki yağdırıyor. İşte o şikayetlerden bazıları: 

-          “Büyükşehir Beledisi’ne ait bazı otobüslerde sıcaklar başlamasına rağmen klimalar açılmıyor.”

-          “Adana Şehir Hastanesi durağındaki gölgelik yetersiz gelip, üstelik delikli olduğu için güneşi geçirmektedir. Orası aşırı güneş alan bir yer olduğu için çok acil olarak ya gölgelik ya da klimalı durağa ihtiyaç vardır. Hasta insanların bu sıcakta açık alanda beklemesi bayılmalara neden olmaktadır. Yetkililere duyurulur.”

-          “Adana Denizli dolmuşları 39 derecede klima açmıyor. Hepsinin ağzında da aynı laf; kenardan gülerek ‘klima bozuk ya da klimanın bakımı yapılmadı’ diyor.  İnsanlar hasta mı, insanlar balık istifi doldurduğum dolmuşta fenalaşırlar mı önemli değil, önemli olan klima açmayıp tasarruf edebilsinler. Önemli olan onların ne kadar daha fazla kazanabilecekleri. İnsanlar sırf evlerine okullarına işlerine gidebilmek için o dolmuşa binmeye mecburlar diye bu kadar da suistimal edilmez. Bir de klima bozuk diye yalan söyleniyor. Hem insafsızlık hem de saygısızlık. Bu konu ile ilgili bir düzenleme yoksa düzenleme talep ediyorum. Eğer varsa da daha sıkı bir kontrol ve yaptırım istiyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.