HAYVANLARIN SUSUZ KALMAMASI İÇİN “KAPIMIZIN ÖNÜNE BİR KAP SU KOYALIM”

04.07.2017 - 14:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1380+ kez okundu.
 

HAYVANLARIN SUSUZ KALMAMASI İÇİN “KAPIMIZIN ÖNÜNE BİR KAP SU KOYALIM”

Bilindiği üzere ilimizde yaz ayları yüksek sıcaklıkta ve çoğunlukla kurak geçmektedir. Bu nedenle sahipsiz hayvanlar yaşamaları için ihtiyaç duydukları içme suyunu bulmakta güçlük çekmektedirler. Belediyeler sahiplendirilmeyen hayvanları kontrolleri, aşıları ve tıbbî müdahaleler ile kısırlaştırılmaları yapıldıktan ve operasyon yaraları kapandıktan en az yedi gün sonra kayıt altına alınıp, müdahale görmüş olduklarını gösteren işaretleri üzerlerinde olacak şekilde veteriner hekimin onayıyla alındıkları ortama geri bırakılır. Bu ortamlarda belediyeler, gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde besleme odakları kurar ve hayvanların beslenmesine yardımcı olur. Hayvanlar, hiçbir suretle ilgili belediye sınırları dışındaki bir ortama, ormanlık alana veya diğer yaban hayatı yaşam alanlarına bırakılmaz. Yine yerel hayvan koruma görevlileri; Bölgelerindeki lokanta, işyeri ve fabrika gibi kuruluşlardaki besin maddelerinden sahipsiz hayvanların faydalanmasını ilgili belediye ile işbirliği içinde gerçekleştirmekle, sorumludurlar. Belediyeler, kaymakamlıklar ve konu ile ilgili sivil toplum kuruluşu ve gönüllülerce özellikle yaz aylarında sahipsiz hayvanların su ihtiyacını karşılamak için besleme ve sulama odakları kurulması yanı sıra vatandaşlara yönelik, sahipsiz hayvanlar için “Kapımızın Önüne Bir Kap Su Koyalım.”

Bilindiği üzere ilimizde yaz ayları yüksek sıcaklıkta ve çoğunlukla kurak geçmektedir. Bu nedenle sahipsiz hayvanlar yaşamaları için ihtiyaç duydukları içme suyunu bulmakta güçlük çekmektedirler.

Belediyeler sahiplendirilmeyen hayvanları kontrolleri, aşıları ve tıbbî müdahaleler ile kısırlaştırılmaları yapıldıktan ve operasyon yaraları kapandıktan en az yedi gün sonra kayıt altına alınıp, müdahale görmüş olduklarını gösteren işaretleri üzerlerinde olacak şekilde veteriner hekimin onayıyla alındıkları ortama geri bırakılır. Bu ortamlarda belediyeler, gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde besleme odakları kurar ve hayvanların beslenmesine yardımcı olur. Hayvanlar, hiçbir suretle ilgili belediye sınırları dışındaki bir ortama, ormanlık alana veya diğer yaban hayatı yaşam alanlarına bırakılmaz.

Yine yerel hayvan koruma görevlileri; Bölgelerindeki lokanta, işyeri ve fabrika gibi kuruluşlardaki besin maddelerinden sahipsiz hayvanların faydalanmasını ilgili belediye ile işbirliği içinde gerçekleştirmekle, sorumludurlar.

Belediyeler, kaymakamlıklar ve konu ile ilgili sivil toplum kuruluşu ve gönüllülerce özellikle yaz aylarında sahipsiz hayvanların su ihtiyacını karşılamak için besleme ve sulama odakları kurulması yanı sıra vatandaşlara yönelik, sahipsiz hayvanlar için “Kapımızın Önüne Bir Kap Su Koyalım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.