Hemoroid ameliyatı sonrasına dikkat

SAĞLIK-YAŞAM 19.11.2018 - 15:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2335+ kez okundu.
 

Hemoroid ameliyatı sonrasına dikkat

MEDİCAL Park Tarsus Hastanesi’nden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Sun, hemoroid ameliyatı olanları ‘makatta darlık’ sorununa karşı uyardı. Op. Dr. Sun, bu ameliyattan sonra makatta darlık yaşanabildiğini ancak hastaların birçoğunun bunu önemsemediğini belirterek “Hemoroid operasyonunun ardından tuvalet ihtiyacını giderirken zorlanma yaşayanlar, diamondfleb ilerletme ameliyatıyla tedavi olabilirler” dedi.   HEMOROİD YAYGIN BİR HASTALIK Hemoroidin, makattaki damarların genişlemesiyle meydana gelen ve yaygın bir hastalık olduğunu belirten Op. Dr. Sun, “Kabızlık sorunu olanlar, kilolular, çok ayakta kalanlarda bu hastalığın görülme riski daha yüksek. Ayrıca kalıtsal unsur da söz konusu. Özellikle sıcak bölgelerde hemoroid hastalığına yaygın olarak rastlıyoruz” diye konuştu. Op. Dr. Sun, öte yandan hemoroid hastalığıyla ilgili farklı tedavi seçenekleri bulunduğunu kaydetti.   OPERASYONLA GİDERİLEBİLİYOR Hemoroid tedavisinde uygulanan cerrahi operasyonların sonrasına dikkat çeken Op. Dr. Mehmet Ali Sun, darlık yaşanabileceğini kaydetti. Bunun da büyük tuvalet ihtiyacını giderirken sıkıntıya yol açacağını vurgulayan Op. Dr. Sun, “Bazı durumlarda hasta tuvalet ihtiyacını hiç gideremeyebilir. Bu nedenle ‘diamondfleb ilerletme’ ameliyatına gerek duyuluyor. Bu operasyonda, anal bölgeye yakın yerden pediküllüfleb (deri ve kökü) alınarak dar yere doğru ilerletiliyor. Böylece darlık gideriliyor” dedi.   2 AY TUVALETE ÇIKAMAYAN HASTA VAR Geçtiğimiz günlerde böyle bir vakayla karşılaştıklarını belirten Op. Dr. Mehmet Ali Sun şöyle devam etti: “Genç bir kadın hastamız 2 ay kadar önce bir başka hastanede hemoroid ameliyatı olmuş. Ameliyat sonrası tuvalete çıkamamış. Bu yüzden beslenme sorunu da yaşamış ve kilo kaybetmiş. Bize geldiğinde, makatta operasyon sonrası daralma belirledik. Diamondfleb ilerletme ameliyatı yaptık. Darlık giderilince hasta tuvalete çıkabilmeye başladı.”  

MEDİCAL Park Tarsus Hastanesi’nden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Sun, hemoroid ameliyatı olanları ‘makatta darlık’ sorununa karşı uyardı. Op. Dr. Sun, bu ameliyattan sonra makatta darlık yaşanabildiğini ancak hastaların birçoğunun bunu önemsemediğini belirterek “Hemoroid operasyonunun ardından tuvalet ihtiyacını giderirken zorlanma yaşayanlar, diamondfleb ilerletme ameliyatıyla tedavi olabilirler” dedi.

 

HEMOROİD YAYGIN BİR HASTALIK

Hemoroidin, makattaki damarların genişlemesiyle meydana gelen ve yaygın bir hastalık olduğunu belirten Op. Dr. Sun, “Kabızlık sorunu olanlar, kilolular, çok ayakta kalanlarda bu hastalığın görülme riski daha yüksek. Ayrıca kalıtsal unsur da söz konusu. Özellikle sıcak bölgelerde hemoroid hastalığına yaygın olarak rastlıyoruz” diye konuştu. Op. Dr. Sun, öte yandan hemoroid hastalığıyla ilgili farklı tedavi seçenekleri bulunduğunu kaydetti.

 

OPERASYONLA GİDERİLEBİLİYOR

Hemoroid tedavisinde uygulanan cerrahi operasyonların sonrasına dikkat çeken Op. Dr. Mehmet Ali Sun, darlık yaşanabileceğini kaydetti. Bunun da büyük tuvalet ihtiyacını giderirken sıkıntıya yol açacağını vurgulayan Op. Dr. Sun, “Bazı durumlarda hasta tuvalet ihtiyacını hiç gideremeyebilir. Bu nedenle ‘diamondfleb ilerletme’ ameliyatına gerek duyuluyor. Bu operasyonda, anal bölgeye yakın yerden pediküllüfleb (deri ve kökü) alınarak dar yere doğru ilerletiliyor. Böylece darlık gideriliyor” dedi.

 

2 AY TUVALETE ÇIKAMAYAN HASTA VAR

Geçtiğimiz günlerde böyle bir vakayla karşılaştıklarını belirten Op. Dr. Mehmet Ali Sun şöyle devam etti: “Genç bir kadın hastamız 2 ay kadar önce bir başka hastanede hemoroid ameliyatı olmuş. Ameliyat sonrası tuvalete çıkamamış. Bu yüzden beslenme sorunu da yaşamış ve kilo kaybetmiş. Bize geldiğinde, makatta operasyon sonrası daralma belirledik. Diamondfleb ilerletme ameliyatı yaptık. Darlık giderilince hasta tuvalete çıkabilmeye başladı.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.