“Her dem yanar yüreğim”

GÜNDEM 19.07.2018 - 15:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1430+ kez okundu.
 

“Her dem yanar yüreğim”

O, kendini şair olarak görmüyor. Yazdığı şiirleri kitaplaştırdı ve yakın zaman içinde ikinci bir kitap daha çıkaracak ama “Şair misin?” sorularına, “değilim” yanıtını veriyor. Aslında o gerçekten de şair ama bu sözü, onun mütevaziliğinden geliyor.  AŞK, GEÇMİŞE ÖZLEM VE  GELECEĞE DAİR HAYALLER Şahin Tuçay, daha önce de “Hayata dair” adlı makale ve öykülerinden derlediği bir kitap yayınlanmıştı. Tunçay şimdi de “Her dem yanar yüreğim” adlı ilk şiir kitabını çkardı. Şiirlerinde aşk, yaşanmışlıklar, geçmişe özlem, geleceğe dair hayalleri dile getiriyor Tunçay…  SEMAH ADLI ŞİİRİ BESTELENDİ Kİtaptaki “Semah” adlı şiiri ise Grup Göktürkler tarafından bestelendi.  Tunçay’ın Semah şiirinin sözleri ise şöyle: Dost ararsan önce kendinde ara  Sana senden yakın, Sen var içinde Başın sıkışıp ta düşersen dara Sana senden yakın, Sen var içinde… Taptuk, Yunus Emre, Bektaş-i Veli Gönül Muhammed’de, gönülde Ali  Candan sevsin insan hiç solmaz Gül’ü  Sana senden yakın, Sen var içinde…  Ömür gelir geçer bin bir “Ah” ile  Hesaba girersin hep “Eyvah” ile  Göçme bu dünyadan üç günah ile  Sana senden yakın, Sen var içinde… Resulüm Muhammed, Ali Şahımdır Hünkar Hacı Bektaş can yoldaşımdır Canlar, Alperenler din gardaşımdır Sana senden yakın, Sen var içimde… Grup Göktürkler tarafından bestelenen semah, You Tube üzerinden izlenebiliyor. Şahin Tunçay, “her dem yanar yüreğim” ile  okuyuculara yepyeni ve sıradışı bir kitap  armağan ediyor. Şair-yazar Şahin Tunçay’ın bu kitaba dair  özet anlatımı ise şöyle:    “Sayısını bilme kudretimizin olmadığı yanlışlıkların içinde; ‘Mutlak ve tek doğru’ paydasında buluşabilmek… Bu doğrunun uğruna candan vazgeçebilme sevdasında ‘bir’ olabilmek… Bet yüzlü, kem gözlü, çirkin sözlü yaratıklara karşı iyi insan olarak bu ülkeyi; canlara kıyılmayan, silahların patlamadığı, çiçeklerin renk ve kokusunun ruhlarımıza ilmek ilmek işlendiği aydınlık, güneşli, güzel günlere el birliği ile götürmek çabası içinde…. İşçi emeklisi olarak sürdürdüğüm yaşamımda; yaşanmışlıklarım sırasında dilime gelenleri ‘her dem yanar yüreğim’ adını verdiğim ikinci kitabım ama ilk şiir kitabımda sevdiklerimle paylaşmak istedim. Yüreklerine dokunabildiğim tüm dostlara, iyi insanlara selamlarımla…” Tunçay, kitabın basılmasında emeği geçen Adana Gaziantep ve Yöresi Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Ali Doğan, Ender Sürücü Kursu işletmecisi Mahmut Bekiroğlu, Serbest Mali Müşavir ve Muhasebeci Fatih Mehmet Gürsoy ile Elektrik Mühendisi Hüseyin İmir’e teşekkür etti.

O, kendini şair olarak görmüyor. Yazdığı şiirleri kitaplaştırdı ve yakın zaman içinde ikinci bir kitap daha çıkaracak ama “Şair misin?” sorularına, “değilim” yanıtını veriyor. Aslında o gerçekten de şair ama bu sözü, onun mütevaziliğinden geliyor. 

AŞK, GEÇMİŞE ÖZLEM VE 
GELECEĞE DAİR HAYALLER
Şahin Tuçay, daha önce de “Hayata dair” adlı makale ve öykülerinden derlediği bir kitap yayınlanmıştı. Tunçay şimdi de “Her dem yanar yüreğim” adlı ilk şiir kitabını çkardı. Şiirlerinde aşk, yaşanmışlıklar, geçmişe özlem, geleceğe dair hayalleri dile getiriyor Tunçay… 
SEMAH ADLI ŞİİRİ BESTELENDİ
Kİtaptaki “Semah” adlı şiiri ise Grup Göktürkler tarafından bestelendi. 
Tunçay’ın Semah şiirinin sözleri ise şöyle:

Dost ararsan önce kendinde ara 
Sana senden yakın, Sen var içinde
Başın sıkışıp ta düşersen dara
Sana senden yakın, Sen var içinde…

Taptuk, Yunus Emre, Bektaş-i Veli
Gönül Muhammed’de, gönülde Ali 
Candan sevsin insan hiç solmaz Gül’ü 
Sana senden yakın, Sen var içinde… 

Ömür gelir geçer bin bir “Ah” ile 
Hesaba girersin hep “Eyvah” ile 
Göçme bu dünyadan üç günah ile 
Sana senden yakın, Sen var içinde…

Resulüm Muhammed, Ali Şahımdır
Hünkar Hacı Bektaş can yoldaşımdır
Canlar, Alperenler din gardaşımdır
Sana senden yakın, Sen var içimde…

Grup Göktürkler tarafından bestelenen semah, You Tube üzerinden izlenebiliyor. Şahin Tunçay, “her dem yanar yüreğim” ile  okuyuculara yepyeni ve sıradışı bir kitap  armağan ediyor. Şair-yazar Şahin Tunçay’ın bu kitaba dair  özet anlatımı ise şöyle:   

“Sayısını bilme kudretimizin olmadığı yanlışlıkların içinde; ‘Mutlak ve tek doğru’ paydasında buluşabilmek… Bu doğrunun uğruna candan vazgeçebilme sevdasında ‘bir’ olabilmek… Bet yüzlü, kem gözlü, çirkin sözlü yaratıklara karşı iyi insan olarak bu ülkeyi; canlara kıyılmayan, silahların patlamadığı, çiçeklerin renk ve kokusunun ruhlarımıza ilmek ilmek işlendiği aydınlık, güneşli, güzel günlere el birliği ile götürmek çabası içinde…. İşçi emeklisi olarak sürdürdüğüm yaşamımda; yaşanmışlıklarım sırasında dilime gelenleri ‘her dem yanar yüreğim’ adını verdiğim ikinci kitabım ama ilk şiir kitabımda sevdiklerimle paylaşmak istedim. Yüreklerine dokunabildiğim tüm dostlara, iyi insanlara selamlarımla…”
Tunçay, kitabın basılmasında emeği geçen Adana Gaziantep ve Yöresi Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Ali Doğan, Ender Sürücü Kursu işletmecisi Mahmut Bekiroğlu, Serbest Mali Müşavir ve Muhasebeci Fatih Mehmet Gürsoy ile Elektrik Mühendisi Hüseyin İmir’e teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.