HERŞEY BİR İHBARLA BAŞLADI!

GÜNDEM 20.10.2020 - 16:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1246+ kez okundu.
 

HERŞEY BİR İHBARLA BAŞLADI!

Adana’da zorda kalan 72 kişiye çok yüksek faizlerle para verdikleri (tefecilik) iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden 11’i tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis, tefecilerin bugüne kadar 7,7 milyon lira tutarında haksız kazanç elde ettiklerini ortaya çıkardı.   Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, e-posta yoluyla “Adana’da bir tefeci grubu var, insanların kanlarını emiyor” ihbarı üzerine harekete geçti. Polis, çok yüksek faizlerle para veren şebekeyi teknik ve fiziki takibe aldı. Tefecilik iddiasıyla 12 kişiyi belirleyen polis, tespit edilen adreslere baskın yaptı.  Baskında, Adana Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur olarak çalışan M.A.Ş. ile A.Y., S.Y., M.C.Y., M.K., Y.K., S.K., A.O., C.G., Y.E., T.K. ile B.K. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerindeki aramalarda 17 bin 200 dolar, toplam 1 milyon 972 bin 100 TL tutarında 25 senet ve çek, çok sayıda boş senet, 1 ruhsatsız tabanca, 5 adet alacaklı listesinin olduğu defter, tapu senetleri, araç satış sözleşmeleri ile dijital materyaller bulundu.  Polis, şebeke üyesi olduğu ileri sürülen M.A.Ş.’nin, kredi notları düşük olduğu için bankalardan kredi çekemeyen meslektaşları ile öğretmenleri de kişi başı 500 ile 1000 lira komisyon karşılığında şebekeye yönlendirdiğini belirledi. Şebekenin polisin ifadesine başvurduğu mağdurlara da “Bize borç para veriyorlar” şeklinde not verdikleri ortaya çıktı.

Adana’da zorda kalan 72 kişiye çok yüksek faizlerle para verdikleri (tefecilik) iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden 11’i tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis, tefecilerin bugüne kadar 7,7 milyon lira tutarında haksız kazanç elde ettiklerini ortaya çıkardı.  

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, e-posta yoluyla “Adana’da bir tefeci grubu var, insanların kanlarını emiyor” ihbarı üzerine harekete geçti. Polis, çok yüksek faizlerle para veren şebekeyi teknik ve fiziki takibe aldı. Tefecilik iddiasıyla 12 kişiyi belirleyen polis, tespit edilen adreslere baskın yaptı. 

Baskında, Adana Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur olarak çalışan M.A.Ş. ile A.Y., S.Y., M.C.Y., M.K., Y.K., S.K., A.O., C.G., Y.E., T.K. ile B.K. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerindeki aramalarda 17 bin 200 dolar, toplam 1 milyon 972 bin 100 TL tutarında 25 senet ve çek, çok sayıda boş senet, 1 ruhsatsız tabanca, 5 adet alacaklı listesinin olduğu defter, tapu senetleri, araç satış sözleşmeleri ile dijital materyaller bulundu. 

Polis, şebeke üyesi olduğu ileri sürülen M.A.Ş.’nin, kredi notları düşük olduğu için bankalardan kredi çekemeyen meslektaşları ile öğretmenleri de kişi başı 500 ile 1000 lira komisyon karşılığında şebekeye yönlendirdiğini belirledi. Şebekenin polisin ifadesine başvurduğu mağdurlara da “Bize borç para veriyorlar” şeklinde not verdikleri ortaya çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.