“Hiç kimse seçmenlerin özgür iradesine ipotek koyamaz”

SİYASET 03.03.2019 - 17:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1799+ kez okundu.
 

“Hiç kimse seçmenlerin özgür iradesine ipotek koyamaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanvekili Şahin Yeter, AKP Seyhan Belediye Başkan Adayına destek istemek için kamudaki sağlık çalışanlarına SMS gönderen Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Halil Nacar’a kamu görevlisi olduğunu hatırlatıp, “Hastalarınız arasında da siyasi ayrım yapıyor musunuz” diye sordu.
“KAMU GÖREVLİLERİ SİYASİ EYLEMLERDE BULUNAMAZ” Yaptığı yazılı açıklamada Başhekim Nacar’a sert tepki gösteren CHP Adana İl Başkanvekili Şahin Yeter, yürürlükteki yasalara göre kamu görevlilerinin siyasi eylemlerde bulunamayacağının altını çizdi. “HİÇ KİMSE SEÇMENLERİN ÖZGÜR İRADESİNE İPOTEK KOYAMAZ” Dr.Nacar’ın kamu hastanelerindeki sağlık çalışanlarına aba altından sopa gösterdiğini savunan Yeter, hiç kimsenin, sandık başına gidip anayasal hakkını ve vatandaşlık görevini yerine getiren seçmenlerin özgür iradesine ipotek koyamayacağının altını çizdi. “HASTALARINIZ ARASINDA SİYASİ AYRIM YAPIYOR MUSUNUZ?” Yeter, “Bir kamu kurumu olan Seyhan Devlet Hastanesi’nin Başhekimi çalışanlarını baskı altına almaya çalıştığı gibi, iktidara da  ‘ben sizdenim’ mesajı vermek ya da kendini iktidara ispat edip kariyer basamaklarını hızla tırmanmaya çalışıyor. Sayın Nacar’ın bu tavrı hastaları arasında da siyasi ayrım yapıp yapmadığı sorusunu da beraberinde getiriyor. Sayın Nacar hastalarınız arasında siyasi ayrım yapıyor musunuz” diye konuştu. “KAMU KURUMLARI SİYASET DEĞİL HALKA HİZMET ALANLARIDIR” Kamu kurumlarında görev yapanların siyasi partilere üye dahi olamadığının altını çizen CHP Adana İl Başkanvekili Şahin Yeter, “Kamu kurumları siyaset değil halka hizmet alanlarıdır.  Herkesin siyasi bir fikri ve tercihi elbette ki vardır. Bu duruma da saygımız sonsuzdur. Ancak kamu görevlilerinin yasalara aykırı bir şekilde tercihlerini ya da fikirlerini diğer seçmenlerin tercihlerini değiştirmeye zorlamak için kullanması kabul edilebilir bir durum değildir” ifadelerini kullandı. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanvekili Şahin Yeter, AKP Seyhan Belediye Başkan Adayına destek istemek için kamudaki sağlık çalışanlarına SMS gönderen Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Halil Nacar’a kamu görevlisi olduğunu hatırlatıp, “Hastalarınız arasında da siyasi ayrım yapıyor musunuz” diye sordu.

“KAMU GÖREVLİLERİ SİYASİ EYLEMLERDE BULUNAMAZ”

Yaptığı yazılı açıklamada Başhekim Nacar’a sert tepki gösteren CHP Adana İl Başkanvekili Şahin Yeter, yürürlükteki yasalara göre kamu görevlilerinin siyasi eylemlerde bulunamayacağının altını çizdi.

“HİÇ KİMSE SEÇMENLERİN ÖZGÜR İRADESİNE İPOTEK KOYAMAZ”

Dr.Nacar’ın kamu hastanelerindeki sağlık çalışanlarına aba altından sopa gösterdiğini savunan Yeter, hiç kimsenin, sandık başına gidip anayasal hakkını ve vatandaşlık görevini yerine getiren seçmenlerin özgür iradesine ipotek koyamayacağının altını çizdi.

“HASTALARINIZ ARASINDA SİYASİ AYRIM YAPIYOR MUSUNUZ?”

Yeter, “Bir kamu kurumu olan Seyhan Devlet Hastanesi’nin Başhekimi çalışanlarını baskı altına almaya çalıştığı gibi, iktidara da  ‘ben sizdenim’ mesajı vermek ya da kendini iktidara ispat edip kariyer basamaklarını hızla tırmanmaya çalışıyor. Sayın Nacar’ın bu tavrı hastaları arasında da siyasi ayrım yapıp yapmadığı sorusunu da beraberinde getiriyor. Sayın Nacar hastalarınız arasında siyasi ayrım yapıyor musunuz” diye konuştu.

“KAMU KURUMLARI SİYASET DEĞİL HALKA HİZMET ALANLARIDIR”

Kamu kurumlarında görev yapanların siyasi partilere üye dahi olamadığının altını çizen CHP Adana İl Başkanvekili Şahin Yeter, “Kamu kurumları siyaset değil halka hizmet alanlarıdır.  Herkesin siyasi bir fikri ve tercihi elbette ki vardır. Bu duruma da saygımız sonsuzdur. Ancak kamu görevlilerinin yasalara aykırı bir şekilde tercihlerini ya da fikirlerini diğer seçmenlerin tercihlerini değiştirmeye zorlamak için kullanması kabul edilebilir bir durum değildir” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.