Hollanda’da Türk ihracatçılar için büyük fırsatlar var

EKONOMİ 23.04.2020 - 11:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1868+ kez okundu.
 

Hollanda’da Türk ihracatçılar için büyük fırsatlar var

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Covid-19 süreci ve sonrasında ticaretin yönünü çizmek hedefiyle büyükelçilerle düzenlediği “TİM Export Talks” online panellerine devam ediyor. İkinci paneli Türkiye Cumhuriyeti Hollanda Büyükelçisi Şaban Dişli ile gerçekleştiren TİM Başkanı İsmail Gülle, “Hollanda ile son 10 yılda ikili ticarette yüzde 100’e yakın bir artış yakaladık. Buna rağmen, Türkiye’nin Hollanda’nın ithalatından aldığı pay hâlâ yüzde 1’in altında. İhracatçılarımız için önemli potansiyel bulunuyor. Ülkemiz, Covid-19 salgını sonrasında yeni bir düzenin merkezinde olma şansını yakalayacak.2019 yılı Cumhuriyet tarihi rekoru kırarak geride bırakan ihracatımız için nice yeni imkanlar olacak“ dedi.   Türkiye Cumhuriyeti Hollanda Büyükelçisi Şaban Dişli ise “Avrupa’da bu süreci en hızlı atlatacak ülke Hollanda olacak. Mayıs sonu, haziran başı inşallah ikili ticarette eski seviyelere ulaşacağız. Hollanda’da dijital ekonomi, oyuncak sektörü ile havuz, mutfak araç gereçleri, ofis ve yapı malzemeleri gibi ürünlerde ihracatçılar için büyük fırsatlar var " diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Covid-19 süreci ve sonrasında ticaretin yönünü çizmek hedefiyle büyükelçilerle düzenlediği “TİM Export Talks” online panellerine devam ediyor. İkinci paneli Türkiye Cumhuriyeti Hollanda Büyükelçisi Şaban Dişli ile gerçekleştiren TİM Başkanı İsmail Gülle, “Hollanda ile son 10 yılda ikili ticarette yüzde 100’e yakın bir artış yakaladık. Buna rağmen, Türkiye’nin Hollanda’nın ithalatından aldığı pay hâlâ yüzde 1’in altında. İhracatçılarımız için önemli potansiyel bulunuyor. Ülkemiz, Covid-19 salgını sonrasında yeni bir düzenin merkezinde olma şansını yakalayacak.2019 yılı Cumhuriyet tarihi rekoru kırarak geride bırakan ihracatımız için nice yeni imkanlar olacak“ dedi.

 

Türkiye Cumhuriyeti Hollanda Büyükelçisi Şaban Dişli ise “Avrupa’da bu süreci en hızlı atlatacak ülke Hollanda olacak. Mayıs sonu, haziran başı inşallah ikili ticarette eski seviyelere ulaşacağız. Hollanda’da dijital ekonomi, oyuncak sektörü ile havuz, mutfak araç gereçleri, ofis ve yapı malzemeleri gibi ürünlerde ihracatçılar için büyük fırsatlar var " diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.