İHA hukuku ders oldu

GÜNDEM 14.09.2019 - 12:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2321+ kez okundu.
 

İHA hukuku ders oldu

    Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi, eğitim programına İnsansız Hava Araçları (İHA) Sistemleri Hukuku dersini koyan ilk üniversite oldu. İnsansız Hava Araçları (İHA) Sistemleri Hukuku dersi, üniversitenin İşletme Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü müfredatında, bu eğitim-öğretim yılı güz döneminden itibaren 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri için seçmeli ders olarak yer alıyor. Haftada 3 saat olarak düzenlenen İHA Sistemleri Hukuku dersini, Ankara Barosu Havacılık ve Uzay Hukuku Üyesi Av. Çağlar Altun verecek. Derslerde İHA’ların hava sahasına entegrasyonu, İHA hukuku ulusal ve uluslararası kuralları, Türkiye’de İHA sektörü gibi konular işlenecek. Tüm dersler gibi İHA Sistemleri Hukuku dersi de İngilizce olacak.   SEKTÖRÜ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ THK Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Harun Meydan, Türkiye’de bu konunun ilk kez THK Üniversitesi’nde eğitim programına girdiğini vurguladı. Prof. Dr. Meydan, “İHA’ların kullanımı ve popülerliği hızla artıyor. İHA pilotluğu yeni bir meslek olarak öne çıkıyor. THK Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversite ve eğitim kurumunda İHA pilotluğuna yönelik eğitimler veriliyor. Ancak İHA hukukuyla ilgili eğitim veren herhangi bir kurum yoktu. Üniversite olarak bu alandaki ihtiyacı gördük ve İHA Sistemleri Hukuku dersini eğitim programımıza koyduk” dedi. THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut ise “Üniversite olarak havacılık sektöründeki gelişmeleri yakından izliyor ve buna uygun yenilikler yapıyoruz” dedi.    

 

 

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi, eğitim programına İnsansız Hava Araçları (İHA) Sistemleri Hukuku dersini koyan ilk üniversite oldu. İnsansız Hava Araçları (İHA) Sistemleri Hukuku dersi, üniversitenin İşletme Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü müfredatında, bu eğitim-öğretim yılı güz döneminden itibaren 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri için seçmeli ders olarak yer alıyor. Haftada 3 saat olarak düzenlenen İHA Sistemleri Hukuku dersini, Ankara Barosu Havacılık ve Uzay Hukuku Üyesi Av. Çağlar Altun verecek. Derslerde İHA’ların hava sahasına entegrasyonu, İHA hukuku ulusal ve uluslararası kuralları, Türkiye’de İHA sektörü gibi konular işlenecek. Tüm dersler gibi İHA Sistemleri Hukuku dersi de İngilizce olacak.

 

SEKTÖRÜ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

THK Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Harun Meydan, Türkiye’de bu konunun ilk kez THK Üniversitesi’nde eğitim programına girdiğini vurguladı. Prof. Dr. Meydan, “İHA’ların kullanımı ve popülerliği hızla artıyor. İHA pilotluğu yeni bir meslek olarak öne çıkıyor. THK Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversite ve eğitim kurumunda İHA pilotluğuna yönelik eğitimler veriliyor. Ancak İHA hukukuyla ilgili eğitim veren herhangi bir kurum yoktu. Üniversite olarak bu alandaki ihtiyacı gördük ve İHA Sistemleri Hukuku dersini eğitim programımıza koyduk” dedi. THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut ise “Üniversite olarak havacılık sektöründeki gelişmeleri yakından izliyor ve buna uygun yenilikler yapıyoruz” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.