İkinci hayatlarının ilk tatilini yaptılar

25.07.2019 - 13:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1961+ kez okundu.
 

İkinci hayatlarının ilk tatilini yaptılar

  Organ Nakilli Çocuklar Kampı, Adana, Samsun, Ordu, Kahramanmaraş, Kocaeli, İzmir gibi farklı şehirlerden 40 nakilli çocuğu İstanbul’da buluşturdu. Kampın ilk günü organ bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için dünyaca ünlü organ nakli hekimleri konferans verdi, ikinci gün ise çocuklar boğaz turu ve akvaryumda doyasıya eğlendi   Batıgöz Sağlık Grubu’nun ev sahipliğinde organ bağışı konusunda toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamak amacıyla 23-25 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da Organ Nakilli Çocuk Kampı düzenlendi. Bu yılki kampa Türkiye’nin Adana, Samsun, Ordu, Kahramanmaraş, Kocaeli, İzmir gibi kentlerinden nakilli çocuklar katıldı.   İki kez böbrek nakli olmuş, aynı aileden iki kardeşin kalp nakli olduğu, önce kornea sonra böbrek nakli olan, abisi kalp nakilli kardeşi kalp nakli bekleyen ve yine aynı aileden iki kardeşin böbrek nakli olduğu çocuklar aynı çatı altında buluştu. Akciğer, böbrek, kalp, karaciğer, ilik ve kornea nakli olmuş çocuklar, İstanbul gezilerinin yanı sıra akvaryumda da keyifli dakikalar yaşayıp birkaç gün de olsa hastalıklarını unutarak yaşıtları ile tatil yapmanın keyfini çıkardı.   Açılışını İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun yaptığı konferans Batıgöz Sağlık Grubu Altunizade Yerleşkesi’nde düzenlendi. Batıgöz Sağlık Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Ferda Çiftçi’nin moderatörlüğünü yaptığı konferansta duayen hekimler kendi alanlarındaki nakiller hakkında bilgiler verdi.   “ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR, ONLARA YATIRIM YAPMALIYIZ” İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "İstanbul'da geçen yıl bin 694 canlıdan, 165 kadavradan böbrek nakli yapılmış durumda. İstanbul'da 2018'de toplam 649 karaciğer nakli yapılmış. Bunların 106'sı kadavratik, diğerleri canlı. Nakilleri yapabilmek için nasıl altyapımızı kuvvetlendirdiysek, toplumun da böbreğini bağışlaması ve bu bağış organizasyonunu iyi yapmamız gerekiyor. Bunun için medyanın da büyük desteğine ihtiyacımız olduğuna inanıyorum. Hastanede kalp yetmezliği olan ve kalp bekleyen çocukların olduğunu toplumun bilmesi gerekiyor. Bunun da en iyi yöntemi medyadır." İfadelerini kullandı.   Memişoğlu, çocukların gelecek demek olduğunu ve bu geleceğe iyi yatırım yapılması gerektiğini belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı ile hasta çocuklarla ilgili hastane okulları oluşturmaya çalışıyoruz. Uzun süre hastanede yatması gereken çocuklar için söylüyorum, bu çocukların okumaya devam etmesi, hayata bağlanması gerekiyor. Bu projeyle de hastanede sınıflar oluşturup bu çocukları o sınıflarda en azından akranlarıyla beraber okuyabilir bilgi seviyesinde tutmaya çalışıyoruz." dedi.

 

Organ Nakilli Çocuklar Kampı, Adana, Samsun, Ordu, Kahramanmaraş, Kocaeli, İzmir gibi farklı şehirlerden 40 nakilli çocuğu İstanbul’da buluşturdu. Kampın ilk günü organ bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için dünyaca ünlü organ nakli hekimleri konferans verdi, ikinci gün ise çocuklar boğaz turu ve akvaryumda doyasıya eğlendi

 

Batıgöz Sağlık Grubu’nun ev sahipliğinde organ bağışı konusunda toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamak amacıyla 23-25 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da Organ Nakilli Çocuk Kampı düzenlendi. Bu yılki kampa Türkiye’nin Adana, Samsun, Ordu, Kahramanmaraş, Kocaeli, İzmir gibi kentlerinden nakilli çocuklar katıldı.

 

İki kez böbrek nakli olmuş, aynı aileden iki kardeşin kalp nakli olduğu, önce kornea sonra böbrek nakli olan, abisi kalp nakilli kardeşi kalp nakli bekleyen ve yine aynı aileden iki kardeşin böbrek nakli olduğu çocuklar aynı çatı altında buluştu. Akciğer, böbrek, kalp, karaciğer, ilik ve kornea nakli olmuş çocuklar, İstanbul gezilerinin yanı sıra akvaryumda da keyifli dakikalar yaşayıp birkaç gün de olsa hastalıklarını unutarak yaşıtları ile tatil yapmanın keyfini çıkardı.

 

Açılışını İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun yaptığı konferans Batıgöz Sağlık Grubu Altunizade Yerleşkesi’nde düzenlendi. Batıgöz Sağlık Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Ferda Çiftçi’nin moderatörlüğünü yaptığı konferansta duayen hekimler kendi alanlarındaki nakiller hakkında bilgiler verdi.

 

“ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR, ONLARA YATIRIM YAPMALIYIZ”

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "İstanbul'da geçen yıl bin 694 canlıdan, 165 kadavradan böbrek nakli yapılmış durumda. İstanbul'da 2018'de toplam 649 karaciğer nakli yapılmış. Bunların 106'sı kadavratik, diğerleri canlı. Nakilleri yapabilmek için nasıl altyapımızı kuvvetlendirdiysek, toplumun da böbreğini bağışlaması ve bu bağış organizasyonunu iyi yapmamız gerekiyor. Bunun için medyanın da büyük desteğine ihtiyacımız olduğuna inanıyorum. Hastanede kalp yetmezliği olan ve kalp bekleyen çocukların olduğunu toplumun bilmesi gerekiyor. Bunun da en iyi yöntemi medyadır." İfadelerini kullandı.

 

Memişoğlu, çocukların gelecek demek olduğunu ve bu geleceğe iyi yatırım yapılması gerektiğini belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı ile hasta çocuklarla ilgili hastane okulları oluşturmaya çalışıyoruz. Uzun süre hastanede yatması gereken çocuklar için söylüyorum, bu çocukların okumaya devam etmesi, hayata bağlanması gerekiyor. Bu projeyle de hastanede sınıflar oluşturup bu çocukları o sınıflarda en azından akranlarıyla beraber okuyabilir bilgi seviyesinde tutmaya çalışıyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.