İKTİDARIN BİR DEDİĞİ BİR DEDİĞİNİ TUTMAMAKTA

SİYASET 06.12.2020 - 17:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1210+ kez okundu.
 

İKTİDARIN BİR DEDİĞİ BİR DEDİĞİNİ TUTMAMAKTA

  İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu “Dünyanın en borçlu ikinci ülkesiyiz” dedi. İyi Parti olarak sürekli gündeme getirdiğimiz ve sürdürülebilir değil dediğimiz bir konu bu diyen Çulhaoğlu; Dünya Bankasının son açıkladığı rapora göre Türkiye, 440.9 milyar dolarlık toplam borcu ile dünyanın dış borcu en yüksek 6. ülkesi oldu. Borcun milli gelire oran hesaplamalarına göre de Dünyada en çok dış borcu olan ülkeler içinde ise ülkemiz, Arjantin’in ardından 2. sırada yer aldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Aralık 2020’de 97.6 milyar liralık iç borç ve 17.6 milyar liralık dış borçlanma yapacak. Yine Bakanlık Bütçe takvimine göre de ülkemiz 2021 yılında iç ve dış borçlanmasına artarak devam edecek. “Faiz sebep, enflasyon netice” diyerek faize karşı olduklarını her defasında dillendiren iktidar, Eski Maliye Bakanını Merkez Bankası Başkanı olarak atadı ve onun da ilk icraatı faizleri yükseltmek oldu. İktidarın bir dediği bir dediğini tutmamakta, ülkemizi idare edememektedir. Ak Parti yönetimi sayesinde yüksek dış borç, yüksek enflasyon, yüksek döviz kurları ile boğuşan bir ülke konumuna getirildik. Ülkemiz ekonomik olarak çok daha zor bir döneme girmiş durumdadır. En çok ihtiyacı olan günlerde vatandaşının yanında yer almayan, pandemi süresince iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnafımıza karşılıksız destek vermeyen, döviz kur farkını yönetemeyip hazinemizin 130 Milyar Dolar parasını heba eden ama yandaş müteahhitlere ödenen döviz cinsinden yüksek ödemelere de devam eden anlayış Türk Milleti olarak bizim Sosyal Devlet anlayışımız ile bağdaşmamaktadır. Bu egosu tavan yapmış halkından kopup, saraya sıkışmış, ülkemizi felakete sürükleyen yönetim sisteminden kurtulmak için olmazsa olmazımız, adil paylaşımı esas alan, herkesin eşit temsil hakkının olacağı, yandaş ve kayırmacılıktan uzak İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter sistemdir.  

 

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu “Dünyanın en borçlu ikinci ülkesiyiz” dedi.

İyi Parti olarak sürekli gündeme getirdiğimiz ve sürdürülebilir değil dediğimiz bir konu bu diyen Çulhaoğlu;

Dünya Bankasının son açıkladığı rapora göre Türkiye, 440.9 milyar dolarlık toplam borcu ile dünyanın dış borcu en yüksek 6. ülkesi oldu. Borcun milli gelire oran hesaplamalarına göre de Dünyada en çok dış borcu olan ülkeler içinde ise ülkemiz, Arjantin’in ardından 2. sırada yer aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Aralık 2020’de 97.6 milyar liralık iç borç ve 17.6 milyar liralık dış borçlanma yapacak. Yine Bakanlık Bütçe takvimine göre de ülkemiz 2021 yılında iç ve dış borçlanmasına artarak devam edecek.

“Faiz sebep, enflasyon netice” diyerek faize karşı olduklarını her defasında dillendiren iktidar, Eski Maliye Bakanını Merkez Bankası Başkanı olarak atadı ve onun da ilk icraatı faizleri yükseltmek oldu. İktidarın bir dediği bir dediğini tutmamakta, ülkemizi idare edememektedir.

Ak Parti yönetimi sayesinde yüksek dış borç, yüksek enflasyon, yüksek döviz kurları ile boğuşan bir ülke konumuna getirildik. Ülkemiz ekonomik olarak çok daha zor bir döneme girmiş durumdadır. En çok ihtiyacı olan günlerde vatandaşının yanında yer almayan, pandemi süresince iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnafımıza karşılıksız destek vermeyen, döviz kur farkını yönetemeyip hazinemizin 130 Milyar Dolar parasını heba eden ama yandaş müteahhitlere ödenen döviz cinsinden yüksek ödemelere de devam eden anlayış Türk Milleti olarak bizim Sosyal Devlet anlayışımız ile bağdaşmamaktadır.

Bu egosu tavan yapmış halkından kopup, saraya sıkışmış, ülkemizi felakete sürükleyen yönetim sisteminden kurtulmak için olmazsa olmazımız, adil paylaşımı esas alan, herkesin eşit temsil hakkının olacağı, yandaş ve kayırmacılıktan uzak İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter sistemdir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.