İLBER ORTAYLI'YA BÜYÜK İLGİ

GÜNDEM 09.01.2018 - 12:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1447+ kez okundu.
 

İLBER ORTAYLI'YA BÜYÜK İLGİ

Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde konferans veren Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Liseyi bitiren çocukları Amerika'ya göndermeyin diyen Prof. Dr. Ortaylı, ''ABD'ye okumaya giden  çocuklar yanlış karar veriyorlar. Koskoca mevki sahibi adamlar Gren Card aldık diye seviniyorlar. Ne ayıp şey. Sen amele misin? Avrupa'da böyle bir olay göremezsin. Avrupa'dan Amerika'ya göç eden insanlara muvaffakiyetsiz insan gözüyle bakarlar. Kimse ABD'ye gittim diye övünmez. ABD dış politikası çok iyi dosya tutar ve kalleş bir ülkedir.'' dedi.   KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'IN KUDÜS'TE EMEĞİ ÇOK FAZLA Yüreğir Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı, Birlik Vakfı Adana Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Tarihte Ortadoğu ve Türkiye'' konulu konferansta konuşan Ortaylı Kudüs'ün Osmanlı İmparatorluğunun himayesine girmesinin büyük bir stratejik öneminin olmadığını belirtti. Türklerin Kudüs'e büyük hizmetleri olduğunu dile getiren Ortaylı, Süleyman Caddesi denilen yerin Hz. Süleyman değil, Kanuni Sultan Süleyman'ın Kudüs'e yaptıklarından dolayı caddeye isminin verildiğini söyledi.   TRUMP BU DÖNEMİ BİTİREMEYEBİLİR ABD Demokrasi'sinin bir pazarlık demokrasisi olduğunu belirten Prof. Dr. Ortaylı ''İsrail 1980 yılından bu yana Kudüs'ü ebedi başkenti ilan etti. Bu ülkeyi tanıyan eski SSCB ve bazı  ülkeler buna karşı çıkarken güçlü Yahudi Lobisi karşısında çekimser kalmıştır. ABD geçen sürede Kudüs'e büyükelçiliğini taşımamıştır. Donald Trump geldi yerli yersiz açtı. Adam deli. Çok açık. Adam cahil mi? Hiç de cahil değil. İyi bir okulda okudu. Her şeyi bilen kültürlü adamların ABD'de yeri yok. herkes, ihtisas adamıdır. Orada iyi bir okulda işletme okudu. Babası da zaten bir kapitalist.Yüksek sınıftan geliyor ama adam hödük. Ben devam edeceğine inanmıyorum. Hatta devresini bile tamamlayamayabilir. Daha çok ağzından çıkanı bilen birini getirirler. Çünkü ABD bu kadar dünyayı karşısına alması mümkün değildir.'' dedi.   İRAN KÖKLÜ BİR DEVLET İran olaylarına da değinen Prof. Dr. Ortaylı İran'ın köklü bir devlet olduğunu belirterek ''İran'ın en zor döneminde bile bir vatan sevdası vardır. Arap baharında yaptığınız gibi karıştırıp, karıştırıp kenara çekilemezsiniz. Bakın Trump konuştu orada olaylar duruldu. Millet çekildi. Ortadoğu'nun bu kesimi aslında bayağı kendine özgü bir yerdir.'' şeklinde konuştu.   ORTAYLIYA PLAKET İslam dünyasının en iyi ordusunun Türkiye'de olduğunu belirten Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Birlik Vakfı Adana Şubesi, TÜGVA ve İl Milli Müdürlüğü adına Yüreğir belediyesi Kültürevlerinde hazırlanan tablo hediye edildi.    

Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde konferans veren Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Liseyi bitiren çocukları Amerika'ya göndermeyin diyen Prof. Dr. Ortaylı, ''ABD'ye okumaya giden  çocuklar yanlış karar veriyorlar. Koskoca mevki sahibi adamlar Gren Card aldık diye seviniyorlar. Ne ayıp şey. Sen amele misin? Avrupa'da böyle bir olay göremezsin. Avrupa'dan Amerika'ya göç eden insanlara muvaffakiyetsiz insan gözüyle bakarlar. Kimse ABD'ye gittim diye övünmez. ABD dış politikası çok iyi dosya tutar ve kalleş bir ülkedir.'' dedi.

 

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'IN KUDÜS'TE EMEĞİ ÇOK FAZLA

Yüreğir Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı, Birlik Vakfı Adana Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Tarihte Ortadoğu ve Türkiye'' konulu konferansta konuşan Ortaylı Kudüs'ün Osmanlı İmparatorluğunun himayesine girmesinin büyük bir stratejik öneminin olmadığını belirtti. Türklerin Kudüs'e büyük hizmetleri olduğunu dile getiren Ortaylı, Süleyman Caddesi denilen yerin Hz. Süleyman değil, Kanuni Sultan Süleyman'ın Kudüs'e yaptıklarından dolayı caddeye isminin verildiğini söyledi.

 

TRUMP BU DÖNEMİ BİTİREMEYEBİLİR

ABD Demokrasi'sinin bir pazarlık demokrasisi olduğunu belirten Prof. Dr. Ortaylı ''İsrail 1980 yılından bu yana Kudüs'ü ebedi başkenti ilan etti. Bu ülkeyi tanıyan eski SSCB ve bazı  ülkeler buna karşı çıkarken güçlü Yahudi Lobisi karşısında çekimser kalmıştır. ABD geçen sürede Kudüs'e büyükelçiliğini taşımamıştır. Donald Trump geldi yerli yersiz açtı. Adam deli. Çok açık. Adam cahil mi? Hiç de cahil değil. İyi bir okulda okudu. Her şeyi bilen kültürlü adamların ABD'de yeri yok. herkes, ihtisas adamıdır. Orada iyi bir okulda işletme okudu. Babası da zaten bir kapitalist.Yüksek sınıftan geliyor ama adam hödük. Ben devam edeceğine inanmıyorum. Hatta devresini bile tamamlayamayabilir. Daha çok ağzından çıkanı bilen birini getirirler. Çünkü ABD bu kadar dünyayı karşısına alması mümkün değildir.'' dedi.

 

İRAN KÖKLÜ BİR DEVLET

İran olaylarına da değinen Prof. Dr. Ortaylı İran'ın köklü bir devlet olduğunu belirterek ''İran'ın en zor döneminde bile bir vatan sevdası vardır. Arap baharında yaptığınız gibi karıştırıp, karıştırıp kenara çekilemezsiniz. Bakın Trump konuştu orada olaylar duruldu. Millet çekildi. Ortadoğu'nun bu kesimi aslında bayağı kendine özgü bir yerdir.'' şeklinde konuştu.

 

ORTAYLIYA PLAKET

İslam dünyasının en iyi ordusunun Türkiye'de olduğunu belirten Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Birlik Vakfı Adana Şubesi, TÜGVA ve İl Milli Müdürlüğü adına Yüreğir belediyesi Kültürevlerinde hazırlanan tablo hediye edildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.