İLÇELER CUMHUR, BÜYÜKŞEHİR MİLLET

SİYASET 31.03.2019 - 23:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1596+ kez okundu.
 

İLÇELER CUMHUR, BÜYÜKŞEHİR MİLLET

  Türkiye tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanlığı sistemi içinde yerel seçime gidildi. Millet ittifakı, Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Seyhan, Çukurova ve Ceyhan’ı kazandı. KARALAR KAZANDI AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur ittifakı ile CHP –İYİ Parti’nin birleştiği Millet ittifakıyla girilen seçimin Adana’daki kazananı CHP ve İYİ Parti’nin ortak Büyükşehir belediye başkan adayı Zeydan Karalar oldu. UZUN BİR ARADAN SONRA CEYHAN… Adana’da CHP, Seyhan’ı ve kalesi konumundaki Çukurova ilçesini de kazandı. Seçimler Cumhur ittifakının kalesi olan İmamoğlu, Tufanbeyli, Yüreğir ve Ceyhan’da bile kıran kırana geçti. Ceyhan’ı uzun bir aradan sonra CHP kazandı. KONVOY YOK Bahçeli’nin en çok önem verdiği ve istediği kent olan Adana’da Cumhur ittifakı hüsran yaşadı. Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından CHP’li Zeydan Karalar, partilileri ve vatandaşları konvoy yapmamaya çağırdı ve bir balkon konuşması yapacağını duyurdu. İŞTE KAZANANLAR Kozan’da Cumhur ittifakının MHP’li adayı Nihat Atlı, Sarıçam’da Bilal Uludağ, Pozantı’da Mustafa Çay, Feke’de ise Ahmet Sel seçimi kazandı. Karaisalı’da da mevcut başkan MHP’li Saadettin Aslan seçimi kazandı. CHP, KARATAŞ’I KAYBETTİ Saimbeyli’de yine mevcut başkan MHP’li Mustafa Şahin Gökçe de seçimin galibi olurken, Karataş’ta CHP’den istifa eden belediye başkanı Boğaçhan Ünal’ın desteklediği MHP’li Necip Topuz  seçimi aldı. ALADAĞ VE İMAMOĞLU’NDA SONUÇ DEĞİŞMEDİ Aladağ ilçesinde ise Cumhur ittifakının AK Partili adayı mevcut başkan Mustafa Akgedik bir kez daha seçimin galibi oldu. İmamoğlu’nda ise seçimi MHP’li Gazi Adamhasan aldı. 30 YIL SONRA Tufanbeyli’de seçimi AK Partili Remzi Ergü, Yumurtalık’ta mevcut başkan MHP’li Türkeş Filik yeniden kazanırken, Yüreğir’de ise sonuçlar geç saatlere kadar netleşmedi. Adana’da Büyükşehir Belediyesi’ni 30 yıl aradan sonra CHP kazandı.    

 

Türkiye tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanlığı sistemi içinde yerel seçime gidildi. Millet ittifakı, Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Seyhan, Çukurova ve Ceyhan’ı kazandı.

KARALAR KAZANDI

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur ittifakı ile CHP –İYİ Parti’nin birleştiği Millet ittifakıyla girilen seçimin Adana’daki kazananı CHP ve İYİ Parti’nin ortak Büyükşehir belediye başkan adayı Zeydan Karalar oldu.

UZUN BİR ARADAN SONRA CEYHAN…

Adana’da CHP, Seyhan’ı ve kalesi konumundaki Çukurova ilçesini de kazandı. Seçimler Cumhur ittifakının kalesi olan İmamoğlu, Tufanbeyli, Yüreğir ve Ceyhan’da bile kıran kırana geçti. Ceyhan’ı uzun bir aradan sonra CHP kazandı.

KONVOY YOK

Bahçeli’nin en çok önem verdiği ve istediği kent olan Adana’da Cumhur ittifakı hüsran yaşadı. Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından CHP’li Zeydan Karalar, partilileri ve vatandaşları konvoy yapmamaya çağırdı ve bir balkon konuşması yapacağını duyurdu.

İŞTE KAZANANLAR

Kozan’da Cumhur ittifakının MHP’li adayı Nihat Atlı, Sarıçam’da Bilal Uludağ, Pozantı’da Mustafa Çay, Feke’de ise Ahmet Sel seçimi kazandı. Karaisalı’da da mevcut başkan MHP’li Saadettin Aslan seçimi kazandı.

CHP, KARATAŞ’I KAYBETTİ

Saimbeyli’de yine mevcut başkan MHP’li Mustafa Şahin Gökçe de seçimin galibi olurken, Karataş’ta CHP’den istifa eden belediye başkanı Boğaçhan Ünal’ın desteklediği MHP’li Necip Topuz  seçimi aldı.

ALADAĞ VE İMAMOĞLU’NDA SONUÇ DEĞİŞMEDİ

Aladağ ilçesinde ise Cumhur ittifakının AK Partili adayı mevcut başkan Mustafa Akgedik bir kez daha seçimin galibi oldu. İmamoğlu’nda ise seçimi MHP’li Gazi Adamhasan aldı.

30 YIL SONRA

Tufanbeyli’de seçimi AK Partili Remzi Ergü, Yumurtalık’ta mevcut başkan MHP’li Türkeş Filik yeniden kazanırken, Yüreğir’de ise sonuçlar geç saatlere kadar netleşmedi. Adana’da Büyükşehir Belediyesi’ni 30 yıl aradan sonra CHP kazandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.