‘İlk yardım öğren, hayata dokun’

15.12.2017 - 13:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 978+ kez okundu.
 

‘İlk yardım öğren, hayata dokun’

Adana genelinde 3 yıldır ilk yardım bilincinin gelişmesi amacıyla eğitimler veren Adana Büyükşehir Belediyesi, İlk Yardım Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında İlk Yardım Eğitim Merkezi’nin hizmetlerini öne çıkardı. “İlk Yardım Öğren, Hayata Dokun” sloganıyla binlerce vatandaşa temel ilk yardım eğitimi veren Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, ilk yardım sertifikasına sahip itfaiyecileri ve ambulans görevlileri cansız mankenlerle temel yaşam desteği gösterisi sundu. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek ve daire başkanları da gösteriye katılıp, deneyim kazandı. HERKESE ÜCRETSİZ İLK YARDIM EĞİTİMİ Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlik Adana Şehir Tiyatrosu Salonu’nda gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı onaylı İlk Yardımcı Sertifikası’na sahip itfaiyeciler ve ambulans görevlileri, cansız mankenler kullanarak temel yaşam desteği gösterisi sundu. Etkinliğe Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Karayandı, İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan ile Bilgi İşlem Daire Başkanı Mükremin Duygun da katıldı. Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda Adana Büyükşehir Belediyesi’nin toplumda ilk yardım bilincinin gelişmesi amacıyla eğitim hizmetleri verdiklerini belirten Fatih Karayandı, 2014 Eylül ayından beri düzenledikleri kurslarda 500 sertifikalı ilkyardımcı yetiştirdiklerini, binlerce vatandaşa da temel ilk yardım eğitimi verdiklerini söyledi. BİLİNÇLİ İLK YARDIM HAYAT KURTARIYOR Başkan Vekili Ramazan Akyürek ise bilinçli ilk yardımın hayat kurtardığını, saniyelerin dahi çok önemli olduğu anlarda doğru tekniklerle yapılacak müdahalelerin hasta veya yaralı insanların yaşama şansını büyük oranda arttırdığını belirtti. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu anlamda örnek bir hizmet verdiğini vurgulayan Akyürek, “Hemşehrilerimizi belediyemizin açtığı kurslarına katılıp, bilinçli ilk yardım tekniklerini öğrenmeye davet ediyoruz “ dedi. Daha sonra sertifika sahibi itfaiyeciler ve ambulans görevlileri, cansız mankenler kullanarak temel yaşam tekniklerini uyguladı. Başkan Vekili Akyürek ile daire başkanları da uygulamaya katılıp, ilk yardım tecrübelerini arttırdı.   

Adana genelinde 3 yıldır ilk yardım bilincinin gelişmesi amacıyla eğitimler veren Adana Büyükşehir Belediyesi, İlk Yardım Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında İlk Yardım Eğitim Merkezi’nin hizmetlerini öne çıkardı. “İlk Yardım Öğren, Hayata Dokun” sloganıyla binlerce vatandaşa temel ilk yardım eğitimi veren Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, ilk yardım sertifikasına sahip itfaiyecileri ve ambulans görevlileri cansız mankenlerle temel yaşam desteği gösterisi sundu. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek ve daire başkanları da gösteriye katılıp, deneyim kazandı.

HERKESE ÜCRETSİZ İLK YARDIM EĞİTİMİ
Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlik Adana Şehir Tiyatrosu Salonu’nda gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı onaylı İlk Yardımcı Sertifikası’na sahip itfaiyeciler ve ambulans görevlileri, cansız mankenler kullanarak temel yaşam desteği gösterisi sundu. Etkinliğe Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Karayandı, İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan ile Bilgi İşlem Daire Başkanı Mükremin Duygun da katıldı.
Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda Adana Büyükşehir Belediyesi’nin toplumda ilk yardım bilincinin gelişmesi amacıyla eğitim hizmetleri verdiklerini belirten Fatih Karayandı, 2014 Eylül ayından beri düzenledikleri kurslarda 500 sertifikalı ilkyardımcı yetiştirdiklerini, binlerce vatandaşa da temel ilk yardım eğitimi verdiklerini söyledi.
BİLİNÇLİ İLK YARDIM HAYAT KURTARIYOR
Başkan Vekili Ramazan Akyürek ise bilinçli ilk yardımın hayat kurtardığını, saniyelerin dahi çok önemli olduğu anlarda doğru tekniklerle yapılacak müdahalelerin hasta veya yaralı insanların yaşama şansını büyük oranda arttırdığını belirtti. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu anlamda örnek bir hizmet verdiğini vurgulayan Akyürek, “Hemşehrilerimizi belediyemizin açtığı kurslarına katılıp, bilinçli ilk yardım tekniklerini öğrenmeye davet ediyoruz “ dedi.
Daha sonra sertifika sahibi itfaiyeciler ve ambulans görevlileri, cansız mankenler kullanarak temel yaşam tekniklerini uyguladı. Başkan Vekili Akyürek ile daire başkanları da uygulamaya katılıp, ilk yardım tecrübelerini arttırdı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.